8241
Beatos virtuvė

Gardus sviestinis obuolių trupiniuotis (crumble)

(3)

Obuolių trupiniuotis mūsų namuose - pats populiariausias desertas. Svarbiausia - išmokti pasidaryti skaniausius sviestinius trupinius.

Reikės:
  • Trupiniams:
  • 250 g miltų
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 170 g rudojo cukraus
  • 180 g “Dvaro” sviesto
  • šaukštelio cinamono
  • žiupsnio druskos
  • Įdarui:
  • 500 g obuolių
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 20 g “Dvaro” sviesto

Trupiniuotis (arba crumble) – išeitis visur ir visada, kai norisi kažko saldaus greitai ir reikia tai sukonstruoti iš to, ką turi. Tinka ir obuoliai, ir kriaušės, ir slyvos, ir persikai, žodžiu, viskas. Svarbiausia – skanūs sviestiniai trupiniai.

Kaip pasiruošti geriausius trupinius?

  • Pirma, būtinai reikia atsiminti, kad juos darome su šaltu sviestu Ir tiktai labai kokybišku. Mūsų mėgstamiausias sviestas yra DVARO naudojam jį nenormaliais kiekiais … Ir ant duonos, ir kepiniuose jis yra TOBULAS. O  trupiniai pyragui su juo išeina labai gardūs, nes šis sviestas gaminamas pagal ypatingą technologiją. DVARO sviestas sukamas tik iš šviežios saldžios grietinėlės, yra švelnaus  ir labai malonaus skonio.
  •  Antra, trupiniams man patinka naudoti rudąjį cukrų. Jis labai skaniai karamelizuojasi.
  • Trečia, nereikia labai ilgai su trupiniais persistengti, jų minkyti ir kočioti ilgai tarp rankų. Kai tik pasidaro toks sviestuotas smėliukas – šalin rankas!

Tai tikrai pabandykit pasidaryti patį paprasčiausią klasikinį obuolių trupiniuotį. Be įmantrybių ir slaptų ingredientų. Tiesiog su labai gerais trupiniais.

Beje, jei norite, visada galite dalį miltų keisti riešutiniais miltais ar riešutais.

Gaminame:

  1. Įjungiame orkaitę – tegu įkaista iki 180 laipsnių.
  2. Pasiruošiame obuolių patalą: obuolius nulupam, supjaustom stambokais gabalais ir su sviestu, cukrumi ir cinamonu 7 min. vis pamaišydami patroškiname puode, kad kiek suminkštėtų (bet nevirkim obuolienės!!)
  3. Pasiruošiam trupinius: miltus sumaišom su avižiniais dribsniais, cukrumi, cinamonu ir druska.
  4. Į sausus ingredientus tarkuojam sviestą ir trinam pirštais, kol pasidaro kaip drėgnas smėlis.
  5. Į kepimo indą suverčiam obuolius, ant jų beriam trupinius ir kepam 40 -45 min., kol trupiniai taps auksinės spalvos, o įdaras apačioje ims burbuliuoti.
  6. Valgom dar karštą, kabinam šaukštu, o jei jau visai puotos norim, tai išsiplakam šalia dar ir “Dvaro” grietinėlės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (26 balsai, vidurkis: 3,46 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Simona parašė:

    nuotabus pyragas. Ir taip lengvai pasidaro. Netgi aš iškepiau ir gavosi:) Ačiū

  2. Ivona parašė:

    Išbandžiau, tik dalį trupinių dėjau apačioje kaip pagrindą. Labai paprasta ir skanu! 🙂

  3. Aušra parašė:

    Puikus receptas, ačiū! O valgome mes su ledais 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.