Spausdinti

Trupiniuotis (arba crumble) – išeitis visur ir visada, kai norisi kažko saldaus greitai ir reikia tai sukonstruoti iš to, ką turi. Tinka ir obuoliai, ir kriaušės, ir slyvos, ir persikai, žodžiu, viskas. Svarbiausia – skanūs sviestiniai trupiniai.

Gardus sviestinis obuolių trupiniuotis (crumble)

0
komentarai
6
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Trupiniams:

250 g miltų
50 g avižinių dribsnių
170 g rudojo cukraus
180 g “Dvaro” sviesto
šaukštelio cinamono
žiupsnio druskos

Įdarui:

500 g obuolių
50 g rudojo cukraus
1 šaukštelio cinamono
20 g “Dvaro” sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Įjungiame orkaitę – tegu įkaista iki 180 laipsnių.

2

Pasiruošiame obuolių patalą: obuolius nulupam, supjaustom stambokais gabalais ir su sviestu, cukrumi ir cinamonu 7 min. vis pamaišydami patroškiname puode, kad kiek suminkštėtų (bet nevirkim obuolienės!!)

3

Pasiruošiam trupinius: miltus sumaišom su avižiniais dribsniais, cukrumi, cinamonu ir druska.

Reklama
41011
4

Į sausus ingredientus tarkuojam sviestą ir trinam pirštais, kol pasidaro kaip drėgnas smėlis.

5

Į kepimo indą suverčiam obuolius, ant jų beriam trupinius ir kepam 40 -45 min., kol trupiniai taps auksinės spalvos, o įdaras apačioje ims burbuliuoti.

6

Valgom dar karštą, kabinam šaukštu, o jei jau visai puotos norim, tai išsiplakam šalia dar ir “Dvaro” grietinėlės.

Ingredientai
Patarimas

Beje, jei norite, visada galite dalį miltų keisti riešutiniais miltais ar riešutais.

Alternatyva

Kaip pasiruošti geriausius trupinius?

  • Pirma, būtinai reikia atsiminti, kad juos darome su šaltu sviestu Ir tiktai labai kokybišku. Mūsų mėgstamiausias sviestas yra DVARO naudojam jį nenormaliais kiekiais … Ir ant duonos, ir kepiniuose jis yra TOBULAS. O  trupiniai pyragui su juo išeina labai gardūs, nes šis sviestas gaminamas pagal ypatingą technologiją. DVARO sviestas sukamas tik iš šviežios saldžios grietinėlės, yra švelnaus  ir labai malonaus skonio.
  •  Antra, trupiniams man patinka naudoti rudąjį cukrų. Jis labai skaniai karamelizuojasi.
  • Trečia, nereikia labai ilgai su trupiniais persistengti, jų minkyti ir kočioti ilgai tarp rankų. Kai tik pasidaro toks sviestuotas smėliukas – šalin rankas!

Tai tikrai pabandykit pasidaryti patį paprasčiausią klasikinį obuolių trupiniuotį. Be įmantrybių ir slaptų ingredientų. Tiesiog su labai gerais trupiniais.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Oi šitas koks geras!Kepu antrą dieną iš eilės! Tik dedu gal 1.5 kg obuolių, o cukraus tik kokį šaukštą į trupinius, mūsų obuoliai saldūs. Ir dar miltus per pusę migdolinius ir kvietinius. Ačiū už puikų receptą!

Rašyti komentarą