Spausdinti

Šis receptas – 4 asmenims reikės (bet tai ne taisyklė, visko galima ir daugiau, ir mažiau. Kapiš? Skanaus.

Gardieji makaronai pagal Gudrutį

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.

Makaronams (jei juos gaminsite):

400 g miltų
4 kiaušinių
pusės šaukštelio druskos (galima ir mažiau)
šlakelio alyvuogių aliejaus.

Padažui:

150 g šoninės
1 svogūno
1,5 saujos pievagrybių
druskos, pipirų
2 saujų špinatų lapų
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus ar Pesto padažo
vyšninių pomidorų papuošimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Paimat šoninės, supjaustot platesniais gabaliukais (arba kaip mėgstat), metat ant keptuvės, greitai supjaustot svogūną irgi metat į keptuvę, apkepinat.

2

Jau link pabaigos kepant svogūnus, supjaustot grybus, irgi sumetat į keptuvę ir pakepinat.  Nereikia, kad visai sukeptų, tiesiog pašiltų, skaniai parustų.

3

 Pagardinat druska ir pipirais, nepersistenkit su druska , nes šoninė būna jau sūdyta.

Reklama
41011
4

 Kepimas baigtas, išjungiat keptuvę, įmetat saują špinatų, išmaišot.

5

Išverdat makaronus sūdytame vandenyje, juos nusunkiat, apšlakstot alyvuogių aliejumi ir permaišot.

6

Suberiat viską iš keptuvės ir dar kartą permaišot, sudedat į lėkštes, papuošiat vyšniniais pomidorais, įpilat vyno į taures ir mėgaujatės.

Ingredientai
Patarimas

 Dar skaniau, jei įdėtumėte ir Pesto padažo.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gudruti, o tu isties gudrus. Net makaronus pats darai.10 balu. Mano seimoje mama laikas nuo laiko gamindavo naminius makaronus,as uzmeciau sita reikala. Aciu,kad visiems primeni,kad nesudetinga juos ir namie daryti.Tikrai,kazkodel Lietuvoje priimta,kad makaronai varguoliu maistas. O juk tai sveikas,greitas,skanus maistas. Ir,tiesa pasakius,as dar nesutikau vyro,kuris nemegtu makaronu:-) Mano brangiausias tai „buria” visokius padazus, o as tiesiog uzsitarkuoju truputi peremzano,pagnaibau baziliko,dar uzmetu kelis vysninius pomidorus ir kas kart stebiuosi nuuuuu kaaaaip skanuuuuu…:-))

  2. sutinku kuo daugiau lasiniu tuo skaniau:) o kai jie apskrude mmmmmm…..
    ir dar galima pakeisti pesto i grietinele ir isimti pomidorus bei ideti zaliu zirneliu (tiks ir saldyti)…..

  3. as grietinele sumaisau su kiausinio tryniu ir uzpilu ant makaronu, kuriuos sudedu i keptuve ir viska ant kaitrios ugnies permaisau.

Rašyti komentarą