Vos saulė išlenda pro debesį, ima skimbčioti šaltos kavos ledukai! Niujorkiečiai juokauja, kad kaip paukščiai žino, kada migruoti į šiltuosius kraštus, taip didmiesčių gyventojai pajunta, kada pradėti šaltos kavos sezoną. Niujorke ir kitur JAV jau kelias vasaras iš eilės liejasi šaltai brandintos kavos (angl. cold brew) upės, jos nuvilnijo, regis, kone per visą pasaulį. Šaltu vandeniu užpilta ir pernakt palaikyta kava neturi tiek daug rūgšties, yra švelni ir lengva, todėl nuostabiai tinka gurkšnoti vasarą su ledukais ar plakti kokteilius.
Šaltai brandintą kavą paprastai pasiruošite namuose ir ja galėsite ilgai mėgautis, vis eksperimentuoti su naujais skoniais. Tik svarbu pasirinkti tinkamą, ne per daug suskrudintą kavą.
KAIP PARUOŠTI BRANDINTĄ KAVĄ:
SVARBU. Kofeinas tirpsta vandenyje, tad ilgai brandinta šalta kava yra tikras jo užtaisas! Mėgaukitės atsargiai ir per dieną suvartokite ne daugiau kaip 180 ml taip paruoštos kavos. Galite išgerti apie du kokteilius.
Joanos Burn nuotr.
„Budintys“ kavos ledukai
Norisi ledo šaltumo kavos? Ji gali laukti jūsų šaldiklyje. Išpilstykite šaltai brandintą ir nukoštą „Paulig Presidentti Original“ kavą į ledukų formeles ir užšaldykite.
Kai norėsite pasimėgauti kava, saują ledukų įdėkite į stiklinę ir užpilkite pienu ar augaliniu gėrimu. Jei norite, pasisaldinkite gėrimą klevų ar agavų sirupu. Kristalinis cukrus šaltame vandenyje tirpsta daug lėčiau, tada geriau naudoti skystą saldiklį.
„Paulig Presidentti Original“ patiks mėgstantiesiems švelnią vidutiniškai skrudintą kavą. Kaip ir vyne, šioje kavoje galima atrasti daugybę skonio atspalvių.
Šaltai brandinta kava su imbierais ir citrinų limonadu
Turbūt nerasite gaivesnio brandintos kavos kokteilio nei šis. Rūgštus citrinų limonadas ir natūraliai salsva kava bei imbierų aitrumas nuostabiai dera tarpusavyje. Šis kokteilis nėra saldus, tad jei norėsis, įmaišykite šaukštelį klevų ar agavų sirupo.
Į stiklinę dedame ledo kubelių, citrinos griežinėlių, mėtų lapelių ir smulkiai tarkuotą šviežią imbierą. Jei norime, įpilame sirupo. Užpilame limonadą ir pamaišome. Užpilame „Paulig Cafe New York“ šaltai brandintą kavą – susidarys du gražūs sluoksniai. Prieš gerdami juos sumaišome.
Joanos Burn nuotr.
Įsitikinome, kad šiam kokteiliui labai tinka „Paulig Cafe New York“. Tai švelni vidutiniškai skrudinta kava, kurią brandinant išryškėja natūralus saldumas ir atsiskleidžia vasariška skonių paletė. Šia kava mėgautis galite tiesiog užpylę ant ledukų arba sumaišę vasariškus šaltus kokteilius.
Meksikietiška šaltai brandinta kava
Į stiklinės dugną priplėšome mėtų lapelių ir juos kiek pagrūdame, kad paskleistų eterinius aliejus. Užpilame ledukus, ant jų supilame „Paulig Presidentti Original“ šaltai brandintą kavą. Sutirštintą pieną sumaišome su cinamonu ir supilame į stiklinę. Ant viršaus uždedame mėtos lapelių.
„Paulig Presidentti Original“ patiks mėgstantiems švelnią vidutiniškai skrudintą kavą. Kaip ir vyne, šioje kavoje galima atrasti daugybę skonio atspalvių.
Joanos Burn nuotr.
Daugiau apie „Paulig“ siūlomus kavos mišinius paskaityti ir juo išsirinkti galite štai čia.
O koks citrinu limonadas pilasi? Ar cia tiesiog gazuotas vanduo su citrinos skoniu?