8241
Beatos virtuvė

Gaivios vištienos salotos

(0)
Reikės:
  • 450-500 g vištienos filė
  • kelių baziliko lapelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • žiupsnio raudonėlio
  • druskos
  • pipirų
  • Salotoms:
  • 4- 5 trumpavaisių agurkų
  • saujos svogūnų laiškų
  • 200- 300 g ridikėlių
  • saujos žirnių daigų
  • saujos saulėgrąžų daigų
  • 2 nedidelių avokadų
  • žiupsnelio česnako granulių
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotas česnakų skilteles su aliejumi, smulkintais bazilikų lapeliais, džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištriname vištos krūtinėles.
  2. Vištieną kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol iškeps, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio.
  3. Plonais apskiritmais supjaustome ridikėlius, kubeliais susmulkiname agurkus, vieną avokadą, supjaustome svogūnų laiškus. Viską beriame į dubenį kartu su daigais.
  4. Gaminame padažą: dubenėlyje šakute sutriname likusį avokadą, įspaudžiame citrinos sultis, pilame aliejų, sojų padažą, beriame česnako granules ir išmaišome.
  5. Išmaišome daržoves su padažu. Salotas patiekiame su kepta vištinos krūtinėle.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.