8241
Beatos virtuvė

Ėriuko karka aluje

(2)
Reikės:
  • Patiekalui reikės:
  • 3 nuluptų raudonų svogūnų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Jūros druskos ir maltų pipirų
  • 2 saujelių razinų
  • 3 kaupinų valgomųjų šaukštų apelsinų marmelado
  • 1 kaupino valgomojo šaukšto pomidorų padažo
  • 2 valgomųjų šaukštų Vorčesterio padažo
  • 200 ml tamsaus alaus, pvz. “Guinness”
  • 6 ėriuko karkų, maždaug po 350 g
  • 8 šakelių šviežio rozmarino
  • 1 litro vištienos sultinio
  • Serviravimui:
  • poros kuokštelių šviežios mėtos lapelių
  • kelių valgomųjų šaukštų rapsų aliejaus
  • dviejų svogūnų žalių laiškų
  • obuolių acto

  1. Smulkiai supjaustykite raudonus svogūnus ir sudėkite juos į didelį puodą, geriausiai tinka ketinis, vadinamasis špižinis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol svogūnai paruduos.
  2. Tada įdėkite razinas, marmeladą, pomidorų ir Vorčesterio padažus ir supilkite alų. Gerai viską išmaišykite ir palikite virti ant lėtos ugnies.
  3. Įkaitinkite didelę keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, sudėkite ėriuko karkas ir apkepkite ant didelės ugnies kas kelias minutes apversdami, kol lengvai apskrus.
  4. Tada sumeskite šviežio rozmarino lapelius ir skrudinkite, kol susidarys traški plutelė. Svarbiausia – nesudeginkite!
  5. Perkelkite apkepintas karkas į puodą su svogūnais ir kartu supilkite visą keptuvės turinį su traškiais rozmarinais.  Taip pat į puodą supilkite vištienos sultinį ir uždengę dangtį ant silpnos ugnies, troškinkite 3 valandas, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.  Po pusantros valandos pabandykite apversti karkas, kad jos tolygiai troškintųsi.
  6. Kai ėriuko karkos bus paruoštos, atsargiai perkelkite jas į lėkštę taip, kad mėsa nenukristų nuo kaulo. Troškinio skystį elektriniu smulkintuvu paverskite vientisa mase ir toliau virkite tol, kol sutirštės.
  7. Kol skystis verda, paruoškite mėtų aliejų – atskirai grūstuvėje sugrūskite beveik visus mėtų lapus, rapsų aliejų ir truputį druskos.
  8. Galiausiai pasiruoškite ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus kartu su likusiais mėtų lapeliais – apšlakstykite juos obuolių actu.
  9. Į sutirštėjusį puodo turinį įpilkite šlakelį Vorčesterio padažo ir obuolių acto.  Pagamintą karštą padažą samčiu liekite ant karkų, o likusią jo dalį supilkite į ąsotėlį, kad svečiai patys galėtų juo naudotis pagal skonį. Ant viršaus barstykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir mėtas, pašlakstę mėtų aliejumi patiekite į stalą!

Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,08 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Ernesta parašė:

    Gaminau ir manau dar gaminsiu si patiekala. Labai patiko eriena aluje. Gaminau mamai ir sesei, kurios erienos nelabai megsta, bet ir joms patiko! Istroskinus eriena buvo tokia minkstute. Aciu Beata!

  2. Asta parašė:

    Beata,

    Ar avienos koja galima ruosti pasitelkus si recepta?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.