Orkaitę įkaitinti iki 210 °С. Pieną užvirinti su sviestu, suberti miltus ir intensyviai išmaišyti. Nukaisti ir po vieną įmušti kiaušinius. Labai gerai išmaišyti, tešla neturi būti skysta, nuo šaukšto turi kristi, bet ne tekėti, todėl prieš įmušant paskutinį kiaušinį reikia įvertinti tešlos tirštumą. Ant kepimo popieriaus nubrėžti apskritimą 24 cm skersmens. Porą šaukštų tešlos atidėti. Iš konditerinio maišelio užpildyti apskritimą. Kepti 15-20 minučių, kol ant paviršiaus susidarys plutelė, po to sumažinti temperatūrą iki 180 °С ir kepti dar 15-20 minučių. Atidėtą tešlą sudėti į kond. tūtelę su mažu antgaliu ir išspausti norimus raštus ant kepimo popieriaus. Kepti kelias minutes.
Vyšnias virti su cukrumi 3-4 minutes, po to nukoškite. Sirupą panaudoti kitam tikslui.
Lakštą apipjaustyti dantytu peiliu pagal torto žiedą. Šonus iškloti popieriaus juosta. Įdėti lakštą.
Želatiną išbrinkinti sirupe arba kompote, atsargiai ištirpinti. Grietinėlę išplakti. Kriaušes sumaišyti su citrinos sultimis ir likeriu. Sujungti abi mases. Siūlyčiau dabar paragauti kremo. Jei reikia, dar pridėti cukraus arba citrinos sulčių. Šaukštą grietinėlės-kriaušių masės įdėti į želatiną, atsargiai išmaišyti, po to dar šaukštą, ir taip sudėti apie stikline grietinėlės-kriaušių. Tada galima sujungti su likusia mase.
Į formą, ant lakšto išpilti pusę kremo, sudėti vyšnias ir lakšto nupjautus gabaliukus, užpilti likusiu kremu. Palikti nakčiai šaldytuve.
Sviestiniam kremui suplakti sviestą su sutirštintu pienu. Išlyginti šonus ir paviršių
Glajui ištirpinti šokoladą su aliejumi. Ataušinti, bet stebėti, kad nesustingtų. Užpilti glajumi tortą. Viršų papuošti plikytais papuošimais.
Nepažadu, kad iš pirmo karto gausis pakankamai dailūs papuošimai. Antras, o ypač trečias kartas bus sėkmingesnis. Bet jei nesinori darbuotis su šiais papuošimais, kuo puikiausi galima šį tortą papuošti plakta grietinėle ir vaisiais.
nelabai supratau, kur dėti cukrų-į grietinėlę ar į vyšnias?
labas rytas,sakykite ka galeciau panaudoti vietoje vynuogiu kauliuku aliejaus?
O jeigu iskepciau paprasta puru biskvita ir padalinciau ji i du lakstus, ar kremas islaikytu antro laksto svori?
Sitas tortas ivare man daug streso. Ar isties cia reikia 25 g zelatinos? Tiek sudejus mano grietinele pavirto I zelatinines krekenas su kietais zelatininiais siulais viduj. Tuomet dariau nauja, bet sikart naudojau lapelius. Rezultatas- du tragiski tortai saldytuve. Kita diena nusprendziau nepasitiketi receptu ir ideti tiek zelatinos lapeliu, kiek sustingdinti prireiktu 500ml skyscio (t.y. 400 ml grietineles+100ml sirupo). Rezultatas-puikus. Reziume: dejau dvigubai maziau zelatinos nei recepte. Tortas skanus, tik dar reikes patobulinti plikyta tesla, nes kepdama ji graziai iskilo, o istraukta supliusko ir nieko panasaus I plikytus sausainius nesigavo. Nesuprantu, ka darau ne taip. Gal butu patarimu?
ispradziu nezinojau ar man isejo tas tortas bet tik tada supratau kad viskas gerai
Sveiki, ar galima kuom nors pakeisti kiaušinius pagrindui?
Labai skaniai išėjo .