Spausdinti

Nepažadu, kad iš pirmo karto gausis pakankamai dailūs papuošimai. Antras, o ypač trečias kartas bus sėkmingesnis. Bet jei nesinori darbuotis su šiais papuošimais, kuo puikiausi galima šį tortą papuošti plakta grietinėle ir vaisiais.

Elžbietos plikytas tortas su kriaušių kremu

0
komentarai
10
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Pagrindui:

100 ml pieno
50 g sviesto
100 ml miltų
2 – 3 kiaušinių

Kremui:

0,4 l plakamosios grietinėlės
0,4 l trintų konservuotų arba virtų cukraus sirupe kriaušių
1 citrinos sultys
50 ml kriaušių likerio
25 g želatinos
100 ml sirupo, kuriame virė kriaušės (arba kriaušių kompoto)
400 g šaldytų vyšnių
150 g cukraus

Glajui:

200 g baltojo šokolado
50 ml vynuogių kauliukų aliejaus

Sviestiniam kremui:

100 g sviesto
100 g sutirštinto pieno
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepam pagrindą:

1

Orkaitę įkaitinti iki  210 °С.

2

Pieną užvirinti su sviestu, suberti miltus ir intensyviai išmaišyti.

3

Nukaisti ir po vieną įmušti kiaušinius. Labai gerai išmaišyti, tešla neturi būti skysta, nuo šaukšto turi kristi, bet ne tekėti, todėl prieš įmušant paskutinį kiaušinį reikia įvertinti tešlos tirštumą.

Reklama
41011
4

 Ant kepimo popieriaus nubrėžti apskritimą 24 cm skersmens.

5

Porą šaukštų tešlos atidėti. Iš konditerinio maišelio užpildyti apskritimą.

6

Kepti 15-20 minučių, kol ant paviršiaus susidarys plutelė, po to sumažinti temperatūrą iki 180 °С ir kepti dar 15-20 minučių.

7

Atidėtą tešlą sudėti į kond. tūtelę su mažu antgaliu ir išspausti norimus raštus ant kepimo popieriaus. Kepti kelias minutes.

Vyšnios:

1

Vyšnias virti su cukrumi 3-4 minutes, po to nukoškite. Sirupą panaudoti kitam tikslui.

Kremo burtai:

1

Želatiną išbrinkinti sirupe arba kompote, atsargiai ištirpinti.

2

 Grietinėlę išplakti.

3

Kriaušes sumaišyti su citrinos sultimis ir likeriu.

Reklama
41011
4

Sujungti abi mases. Siūlyčiau dabar paragauti kremo. Jei reikia, dar pridėti cukraus arba citrinos sulčių.

5

Šaukštą grietinėlės-kriaušių masės įdėti į želatiną, atsargiai išmaišyti, po to dar šaukštą, ir taip sudėti apie stikline grietinėlės-kriaušių. Tada galima sujungti su likusia mase.

Sviestinis kremas:

1

Sviestiniam kremui suplakti sviestą su sutirštintu pienu.

Glajus:

1

Glajui ištirpinti šokoladą su aliejumi. Ataušinti, bet stebėti, kad nesustingtų.

Statybos:

1

Lakštą apipjaustyti dantytu peiliu pagal torto žiedą. Šonus iškloti popieriaus juosta. Įdėti lakštą.

2

Į formą, ant lakšto išpilti pusę kremo, sudėti vyšnias ir lakšto nupjautus gabaliukus, užpilti likusiu kremu. Sviestiniu kremu sulyginti šonus ir paviršių.

3

Užpilti glajumi tortą. Palikti nakčiai šaldytuve.

Reklama
41011
4

Viršų papuošti plikytais papuošimais.

Ingredientai
Patarimas

 

 

 

 

 

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. O jeigu iskepciau paprasta puru biskvita ir padalinciau ji i du lakstus, ar kremas islaikytu antro laksto svori?

  2. Sitas tortas ivare man daug streso. Ar isties cia reikia 25 g zelatinos? Tiek sudejus mano grietinele pavirto I zelatinines krekenas su kietais zelatininiais siulais viduj. Tuomet dariau nauja, bet sikart naudojau lapelius. Rezultatas- du tragiski tortai saldytuve. Kita diena nusprendziau nepasitiketi receptu ir ideti tiek zelatinos lapeliu, kiek sustingdinti prireiktu 500ml skyscio (t.y. 400 ml grietineles+100ml sirupo). Rezultatas-puikus. Reziume: dejau dvigubai maziau zelatinos nei recepte. Tortas skanus, tik dar reikes patobulinti plikyta tesla, nes kepdama ji graziai iskilo, o istraukta supliusko ir nieko panasaus I plikytus sausainius nesigavo. Nesuprantu, ka darau ne taip. Gal butu patarimu?

Rašyti komentarą