8241
Beatos virtuvė

Eglės Bučelytės pyragas su vištiena

(4)

Taip, čia yra tas Eglės pyragas, apie kurį ji pasakojo šventinėje kalėdinėje TV laidoje. Labai skanus ir paprastai pagaminamas.

Reikės:
  • Pagrindui:
  • Apie 250 g miltų ( kartais ir truputį daugiau prireikia)
  • druskos
  • apie 150 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • kelių šaukštų balto vyno arba tiesiog vandens
  • Įdarui:
  • apie 0,5 kg vištienos filė
  • 1 paprikos ( geriausia raudona, taip gražiau)
  • 100-150 g fermentinio sūrio
  • 3-4 kiaušiniai
  • česnako
  • riebios grietinėlės
  • kumino - mėgstu daug
  • raudonėlio, pipirų, druskos, galima kitų mėgstamų prieskonių
  • žiupsnelio kieto tarkuoto sūrio

E. Bučelytė yra ne tiktai eterio profesionalė, bet ir, pasirodo, puikiai gamina. Jos pyrago, kurį atsinešė į Kalėdų laidos filmavimą neliko akimirksniu. Tad paprašėme, kad Eglė su mumis ir su jumis pasidalintų receptu.

Viskas labai paprasta ir aišku, o Eglė jį kepa 24 cm formoje išimamu dugnu.

Eglė gamina taip:

  1. Pagrindo miltus maišau su kambario temperatūros sviestu iki trupinukų, mušu kiaušinį, pilu kelis šaukštus vyno arba vandens – masė tokia, kad suliptų. Ir – į šaldytuvą, kad apstingtų ir kočiotųsi po to gerai.
  2. Dedu į pagrindo formą, pabaksnoju šakute ir kepu, kol švelniai paruduoja. (180 laipsnių temperatūroje)
  3. Filė kubelius sumaišau su prieskoniais, pamarinuoju. Sudedu ant iškepto pagrindo, tarkuoju sūrį, įpjaustau papriką, užpilu išplaktu su grietinėle kiaušiniu ir kišu į karštą orkaitę. ( Nežinau, kodėl, bet kartais įdaro būna per daug, kartais mažoka – niekada tiksliai nesveriu ir nematuoju 🙂 )
  4. Po kurio laiko pabarstau kietu tarkuotu sūriu. Kepa apie 30- 40 min. , pabaigoje galima paskrudinti viršų, kad gražiau atrodytų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3,93 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jolita parašė:

    Visiškai nepavyko, gavosi kaip omletas su vištiena, tešla peršlapusi, į vištienos pyragą nepanašu visiškai.

    • Beata Nicholson parašė:

      Kaip gaila, Jolita. Gal reikėjo kiek ilgiau pakepti tešlos pagrindą? Arba jau kartu su priedais kaitresnėje temperatūroje – 190-200 laipsnių.

  2. Renata parašė:

    Man irgi nesigavo, pagrindas nuo kraštų nutirpo ir gavosi kaip blynas.
    Jaučiasi, kad truputį atmestinas receptas. O tai kiek tos grietinėlės pilti? Neparašyta paruošime, kad druskos įdėti į tešlą, pamačiau tik vėliau tarp ingridientų.
    Kaip suprantu p. Eglė visuomet iš akies daro, nes kaip ir sako, kartais gaunasi daugiau, kartais mažiau. Reiktų pamatuoti tiksliau.

  3. Renata parašė:

    Dar sugrįžtu su vienu komentaru. Pikta buvo, kai tešlos kraštai sukrito ir po to kiaušinis bėgo per formelės apačią, bet perkėliau viską į kitą indą. Galiu pagirti, kad skonis labai geras, ypatingai vištiena jaučiasi gardžiai. Bandysiu darkart, bet jau torto formelėj nekepsiu. 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.