Tradiciniai itališki sausainiai, kuriuose nėra jokių riebalų. Jie labai ilgai laikosi, yra saldūs ir traškūs. Tradiciškai tokie sausainiai buvo mirkomi į saldų vyną. Dabar juos aptiksite daugelyje kavinių, kurios verda kavą išsinešti. Man labiausiai patinka tai, kad jie be galo ilgai laikosi. Svarbu tik juos tinkamai išdžiovinti, todėl jie kepami ir džiovinami gana ilgai. Nors galite palikti ir nevisiškai išdžiūvusius, jie tiesiog bus minkštesni. Priklausomai nuo kiaušinių, gali pasirodyti, kad trūksta miltų, tai jų įdėkite daugiau. Bet tešla neturi būti labai sausa, viskas turi sulipti ir kepant jie pradės bėgti, skystėti. Neišsigąskite – kepdami sutvirtės… Ir kepame juos dviem etapais. Pirmas, kai kepame visą kepalą tešlos, po to išimame jį ir supjaustome riekelėmis, o toliau kepame jau žemesnėje temperatūroje.
Kaip paruošti:
pameginknk toki receptuka, isklok dugna sausainiai gali buti selga ar panasus, paskui sumaisyk 2 pakelius varskes ir 1 gretines, siektiek idek cukraus ir ta mase dek ant sausainiu, paskui vel sausainius ir vel ta mase, iseis sluoksniais ir dek nakciai i saldytuva, o is ryto gali valgyti.
Dariau siuos. Tik ka padaryti, kad nesijaustu soda?
per tv3 per jusu laida buvo vienoks biscoti receptas, nlb man gavosi, be skonio, db kepu pagal knyga, o kita karta pagal interneto svetaine 🙂 tai cia kap suprantu, kaip pats sugalvoji, tiek visko ir dedi, nes visi trys receptai Beatos skirtingi, nors gaminamas tas pats a la cantucci 🙂
Beatos visų šitų Cantucci arba Biscotti sausainių pagrindas nesiskiria, skiriasi tik priedai (riešutai, vaisiai ir pan), taip kad galima dėt juos kokius tik patinka, esu darius su „studentų maistu“ ir šokoladu, su riešutais, datulėm, slyvom, abrikosais.. vienas įdomesnių buvo su anyžių sėklom ir daug daug migdolų. Šie sausainiai bent jau man visada labai skanūs pavyksta 🙂
l
ka tik pasigaminau labai skanus gavosi tik truputi jauciasi kepimo milteliai dariau tiksliai pagal recepta.gal kita karta maziau deti?
Pries Pora Menesių Per TV3 Rodė Jūsų Laidą Apie Kyšlorena. Bet Niekaip Neradome Recepto. Visa Laika Stebėjau TV3 Play Kad Pagaminciau Ir Nelabai Gavosi 😉 Gal Galetumėte Įrašyti Į Svetainę Kyšloreno Recptą? Labai Išanksto Ačiū 🙂
Ka tik iskepiau!!!!Grazu ir labai skanu, patiko visai seimai!!!! Aciu Beata.
kiek as gaminau pyragu pagal Beatos knyga tai niekur nedejau kepimo milteliu ir viskas gavosi puikiai, ir iskilo, pagal mane ji juos deda -reikia ar nereikia.
SuperDuper gavosi =}
Ka tik issikepem, tai labai skanus gavosi. Kepimo milteliu nesijaucia, tik razinos siek tiek per daug apskrudo 🙂
ka tik is orkaites, kepiau dvieju rusiu – su migdolais bei su razinomis ir dziovintomis slyvomis. Gavosi puikiai, tikrai labai labai skanu, paprasta ir greita;)
Jau kelinti metai kiekvieną žiemą jų prisikepu. Daug. Kiek kartų kepi, tiek kartų vis kitokie išeina. 🙂 Bet niekada tiksliai ir nebandau pakartoti. Čia panašiai kaip su blynais – svarbu principas. O paskui jau galima žaisti ir džiazuoti. Kam nepatinka džiovinti vaisiai ar riešutai, fantastiškas variantas – su juodojo šokolado gabaliukais. Nors man labiausiai patinka, kai primaišai migdolų, džiovintų spanguolių ir migdolų. Jei norisi kažko pikantiško, galit pamėginti su rausvaisiais pipirais. Iš prieskonių – paprastai dedu vanilės ir cinamono. Tik miltus reikia imti gerus, „pyraginius“ (pvz., „Karališkus“).
Laukiu nesulaukiu, kada ragausim, nes dabar jau paskutinis džiovinimo etapas ir bus baigti šie gardžiai kvepiantys sausainukai 🙂 Ačiū už gerą idėją !!!!!
Sveiki,
viska dariau pagal recepta, bet cantucci man gavosi labai labai kieti, tokie akmeninia. Net dantis galima issilauzti 🙂 kaip suprantu taip neturetu gautis? gal per daug miltu dejau? galetumete pakonsultuoti? Buciau dekinga:)
Sie sausainiai mano gyvenimo atradimas.kepiau juos visiems ir visom progom labai daug kartu 🙂
Aciu uz si puiku recepta. Per laika pastebejau, kad kuo maziau miltu tuo sausainukai trapesni. Tad as dedu apie 200 g. Puikiai tinka pilno grudo. Gaunasi bemaz sveikuoliski.
Sveiki,
kuriam galutinai laikui reiks saut I orkaite 150C? aciu
Ilgai laikosi??????? CHA-CHA-CHA
Įdomu kokį kiekį reiktų iškepti, kad ilgiau išsilaikytų?
Sveiki,
Ačiū už receptą, atrodo skaniai, labai noriu pabandyti. Til gal galėtumėte rekomemduoti, kiek laiko laikyti orkaitėje jau supjaustytus, t. y. 150 C temperatūroje? Ačiū
Labas noriu paprasiti recepto labai lengvo kur nereiketu orkaites nes esu 11m ir nuoriu kaska pagaminte