Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos.
Gaminome iš ekologiškų „Alvo“ riešutų ir džiovintų vaisių, kurie ne tik gražūs pažiūrėti, bet gardūs ragauti. O kai dar žinai, kad viskas išauginta sertifikuotuose ekologiniuose ūkiuose, nenaudojant pesticidų ar kitokių chemikalų, be GMO, be pridėtinės druskos, dažiklių, skoninių medžiagų ir saldiklių… nu žodžiu, kas gali būti geriau staiga išalkus kelionėje, mokykloje, darbe ar mieste. Bent vieną pakelį verta nuolat turėti su savimi.
Tik svarbus patarimas: riešutų, džiovintų vaisių ir sėklų vienu ypu suvalgykite tiek, kiek telpa saujoje. Jei viršysite šį kiekį, apsunkinsite virškinimą ir nebūtinai džiaugsitės tokiu savo pasirinkimu.
O dabar grįžtam į šių saldžių sveikų užkandžių gamybą. „Alvo“ ekologiškas figas ir abrikosus užmerkiame šiltame vandenyje ir paliekame pusvalandžiui. Sausoje keptuvėje paskrudiname „Alvo“ ekologiškus saulėgrąžų branduolius. Atvėsusius kartu su kanapių sėklomis maisto kombainu sumalame iki rupių miltų konsistencijos.
Į masę sudedame nusunktus vaisius, kakavą, kokosų aliejų ir malame, kol viskas pradės kibti į vieną gumulą.
Formuojame rutuliukus ir komandiruojame juos į šaldytuvą, kad sukietėtų. Galima rutuliukus padengti kakava ar kanapių sėklomis.
Kokių fainu produktų be gliuteno radau! http://www.idealme.lt gal bandet? Skamba skaniai.. 😛
Kokiu būdu džiovintus vaisius kartu su sėklom reikia malti? Su mėsmale ?
Ačiū už receptą. Skanu, greitai ir sveikiau