Spausdinti

Šokoladas ir slyvos dera nuostabiai, o šiame deserte jie tiesiog traukia palaimos natą! Tereikia išsikepti sodrų šokoladinį biskvitą, patroškinti slyvas ir paruošti „Dr. Oetker“ šokoladinį pudingą bei išplakti baltą grietinėlės debesį. O tada lieka tik sluoksniuoti gardžiausią desertą.

 

Desertas su šokoladiniu pudingu ir troškintomis slyvomis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1 pakelio šokoladinio pudingo „Dr. Oetker“
0,5 l pieno
600 g slyvų
130 g cukraus
1 cinamono lazdelės
2 gvazdikėlių
200 ml plakamosios grietinėlės
2 kupinų šaukštų cukraus pudros

Biskvitui:

50 g juodojo šokolado
60 g sviesto
2 kiaušinių
100 g rudojo cukraus
70 g miltų
30 g kakavos
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 ml kefyro
žiupsnio druskos
šokolado drožlių papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia pasiruošiame biskvitą. Įkaitiname orkaitę iki 180 ∞C. Torto formą (tinka ir kvadratinė, ir apskrita, nes biskvitą vis tiek dalysime gabalais) ištepame riebalais.

2

Sviestą garų vonelėje ištirpiname su šokoladu ir paliekame pravėsti.

3

Plakame kiaušinius su cukrumi, kol kiaušinių masė išsipūs ir padvigubės. Supilame šokolado ir sviesto mišinį bei gerai išplakame.

4

Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais ir druska, įsijojame į kiaušinių ir šokolado masę. Gerai išmaišome.

5

Supilame kefyrą ir dar kartą išmaišome.

6

Masę pilame į kepimo formą ir kepame apie 30 minučių. Neperkepkite – biskvitas turi būti drėgnas.

7

Slyvas supjaustome griežinėliais, sudedame jas į puodą su 100 g cukraus ir prieskoniais. Vis pamaišydami troškiname, kol slyvos suteš, o cukrus ištirps. Paliekame atvėsti.

8

„Dr. Oetker“ pudingo miltelius sumaišome su likusiu cukrumi (apie 30 g) ir trečdaliu pieno. Likusį pieną užverdame ir supilame į paruoštą pudingo mišinį. Nuolat maišydami pudingą paverdame 1 minutę. Nukaičiame ir paliekame pravėsti.

9

Su keliais šaukštais cukraus pudros (galima jos ir nedėti) išplakame grietinėlę.

10

Iškepusį biskvitą supjaustome smulkiais gabalėliais ar netvarkingai suplėšome.

11

Sluoksniuojame: į stiklinio indo dugną dedame pusę biskvito gabalėlių, tada pusę troškintų slyvų, pusę „Dr. Oetker“ šokoladinio pudingo ir pusę plaktos grietinėlės. Sluoksniuojame pakartotinai. Sudedame plaktą grietinėlę ir papuošiame šokolado drožlėmis.

Ingredientai
Patarimas

Jei pudingą pasiruošite labai iš anksto ir laikysite šaltai, uždenkite jį maistine plėvele, priglaudę ją prie kremo paviršiaus, tada nesusidarys luobelė. Desertą sluoksniuokite paskutinę minutę, prieš patiekdami, kad nesusmuktų grietinėlė.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą