Spausdinti

„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir skaldytais rugių grūdais papildytą duoną pažvelgti kaip į sveiko deserto ingredientą. Pabandykite ir norėsis dar – toks skanus šis „Rugelio“, bananų ir keptų obuolių desertas.

 

 

Desertas su rugine duona ir keptais obuoliais

0
komentarai
2
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
10 min.

Reikės:

duonos „Rugelis“
gero žiupsnio cinamono
2 didesnių obuolių
1 vidutinio banano
saujos spanguolių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Obuolius perpjauname pusiau, išimame sėklytes ir šauname į iki 190 °C įkaitintą orkaitę kepti apie 20 minučių, kol bus minkšti minkštutėliai.

2

Tuo tarpu rankomis sutrupiname duonos „Rugelis“ riekeles ir pabarstome cinamonu.

3

Nuluptą bananą smulkiai supjaustome. Obuolius sutriname maisto smulkintuvu iki purios konsistencijos, beveik putėsių.

Reklama
41011
4

Jei valgome namie, sluoksniuojame stiklinėse: dedame šaukštą obuolių tyrės, tada suberiame bananus, pabarstome duonos trupiniais, užberiame kelias spanguoles, vėl šaukštą obuolių, bananų ir duonos trupinių bei spanguolių. Papuošiame likusiais bananais.

5

Jei ruošiame sumuštinių dėžutę, tiks paprastesnis variantas: imame riekę duonos „Rugelis“, tepame obuolių tyrę, dedame supjaustytus bananus ir apibarstome spanguolėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sovietmečiu Vilniaus kavinėje gamindavo desertą su juodos duonos trupuniais. Be galo skanu. Nes labai skanus buvo kremas. Beatos desertas, mano galva, oer sprangus, nes rugelio duona anksčiau buvo žymiai skanesnė, o dabarstringa gerklėje

Rašyti komentarą