8241
Beatos virtuvė

Degintas baskų sūrio pyragas su vanile

(33)
Reikės:
  • 1 šaukšto ekologiškos „Taylor&Colledge“ vanilės pastos
  • 1 kg kreminio sūrio
  • 6 kiaušinių
  • 200 g grietinės
  • 250 g cukraus
  • 40 g miltų
  • ½ šaukštelio druskos

Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio pyrago receptų. Turbūt pamenate, kad įprastai kepant sūrio pyragą pirmiausia pasigaminame trupininį pagrindą, jį iškepame, tada pilame sūrio masę ir ilgų ilgiausiai kepame nekarštoje orkaitėje vandens vonelėje ir, neduokdie, temperatūrų skirtumas suskaldys tobulai lygų jo paviršių. Kepant šį baskų sūrio pyragą – įtampos ir vargo kur kas mažiau, o pasitenkinimo ir skonio – per kraštus.

Juodi vanilės grūdeliai kepinyje išduoda, kad pyragui naudojama aukščiausios kokybės vanilė. Sodrios, klampios tekstūros ir tiesiog užburiančio aromato, ekologiška „Taylor&Colledge“ vanilės pasta yra nepamainomas produktas kiekvieno kepėjo virtuvėje – užtenka vos šaukštelio ir gaminamas plikytas kremas, kepinys ar pusryčių varškėtukai pasipuoš subtiliu, bet grynu vanilės aromatu. Ši pasta yra labai koncentruota, ją patogu naudoti, todėl tikrai užteks ilgam.

Baltutėlio vanilinio kremo ar zefyrų mėgėjams siūlau naudoti „Taylor&Colledge“ vanilės ekstraktą buteliuke, kuris yra tokio pat koncentruoto aromato kaip ir vanilės pasta, tik be vanilės grūdelių.

 

  1. Elektriniu plakikliu kreminį sūrį išplakame su cukrumi, kol šis ištirps. Po vieną įplakame kiaušinius, beriame druską, sukrečiame grietinę, kupiną šaukštą ekologiškos „Taylor&Colledge“ vanilės pastos, viską gerai išmaišome. Galiausiai įsijojame miltus ir išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  2. Kepimo popieriumi išklojame apvalią 22 cm skersmens kepimo formą taip, kad popierius visiškai dengtų kraštus bei iškiltų aukščiau jų. Pilame tešlą ir siunčiame kepti į 200 °C orkaitę apie 50–60 minučių. Išimtas pyragas turi būti pasidengęs tamsiai rudos spalvos plutele, viduryje dar truputį judėti. Prieš ragaudami pyragą visiškai atvėsiname.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4,40 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    Noriu daugiau info apie kremini suri. Ar cia tinka bet koks Philadelphia tipo suris? As esu uzsienyje, tad idomu koki tureciau pirkt. Aciu

  2. Irma parašė:

    Sveiki, o koki suri naudojate?:)

  3. AJV parašė:

    Laba diena, koks būtent kreminis sūris tinkamiausias šiam pyragui?

  4. Karolina parašė:

    Sveiki,
    Jei gyvenu uzsienyje ir negaliu isigyti Jusu rekomenduotos vaniles pastos. Gal butu galima ja kazkuo pakeisti?
    Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Keiskite tuo, ką galite rasti geriausio – vanilės ankštimi, kitu mėgstamu vanilės produktu.

  5. Viktorija parašė:

    Labas vakaras, Beata,
    o kokį kreminį sūrį naudojate?

  6. Ieva parašė:

    Kas tai per kreminis sūris? Kur jo gauti?
    Ačiū 🙂

  7. Evelina parašė:

    Sveiki,koki butent kremini suri naudojate?

  8. Aurelija parašė:

    Sveiki. Kepti su vejeliu ar be? Dekui

  9. Edita parašė:

    Beata, o koks atitikmuo agnlijoj kreminio sūrio? Ačiū

  10. Viktorija parašė:

    Sveiki, kokį kreminį sūrį naudojate?

  11. Ruta parašė:

    Koks kreminis sūris tinka?

  12. Renata parašė:

    Hm, man čia panašausia į varškės apkepą…

  13. Severija parašė:

    Koki kremini suri geriausia naudoti ?

  14. Ramunė parašė:

    Sveiki, koki sūrį naudojate?

  15. Akvile parašė:

    Koki kremini suri rekomenduojate?

  16. Marija parašė:

    ka daryt, jei pyragas labai lipa per krastus? Jusu nuotraukoj jis labai tolygus, o as gaminau jau 3 kartus ir kiekviena karta pyrago krastai labai kyla ir vercias per sonus ir galutinis variantas nebuna labai grazus- labai netolygus ir vidurys daug zemiau negu krastai…

    • Beata Nicholson parašė:

      Bet taip ir turi būti! Aišku, svarbu, kad sūrio masė nepabėgtų visiškai iš kepimo formos, tad kitą kartą galite bandyti naudoti 1-2 cm didesnio skersmens kepimo formą. Bet netolygus, banguotas paviršius yra skiriamasis šio pyrago bruožas.

  17. Renata parašė:

    Ar galima miltus pakeisti kokiais nors begliuteniais? Jei taip, kokius rekomenduotumėt? Gal tinka migdolų?

  18. Indrė parašė:

    Ar galima miltus keisti pvz kukurūzų kraklomu arba Gluten free Schar kepinių miltais? 🙂 Nesinori tokio kiekio sūrio sugadinti. 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Nesu tikra, ar pavyktų su begliuteniais miltais… Tokiu atveju aš rinkčiausi naudoti tiesiog bulvių arba kukurūzų krakmolą.

  19. Veronika parašė:

    Beata, Jūs naudojate grietinę, esu mačiusi ne vieną receptą, kur naudojama grietinėlė. Įdomu, ar labai ir kuo skiriasi rezultatas, naudojant grietinę ir grietinėlę?

    • Beata Nicholson parašė:

      Na grietinė, priešingai nei grietinėlė, turi tokio lengvo malonaus rūgtumo, kuris labai gerai subalansuoja visus skonius ir pyrago riebumą. Bet grietinėlė irgi kuo puikiausiai tinka. Tik atkreipkite dėmesį, kiek miltų reikalauja receptas su grietinėle – kadangi ji skystesnė, miltų gali prireikti daugiau.

  20. Joana parašė:

    Dariau su miltais be gliuteno, kukurūzú, puikiai pavyko!! Dar dėjau cukraus pudra vietoj cukraus, kad nereiketú ilgai maišyti. Ir turėjau grietinėlės vietoj grietinės Sumoj viskas good

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.