Spausdinti

Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio pyrago receptų. Turbūt pamenate, kad įprastai kepant sūrio pyragą pirmiausia pasigaminame trupininį pagrindą, jį iškepame, tada pilame sūrio masę ir ilgų ilgiausiai kepame nekarštoje orkaitėje vandens vonelėje ir, neduokdie, temperatūrų skirtumas suskaldys tobulai lygų jo paviršių. Kepant šį baskų sūrio pyragą – įtampos ir vargo kur kas mažiau, o pasitenkinimo ir skonio – per kraštus.

Degintas baskų sūrio pyragas su vanile

0
komentarai
37
Porcijos
10 asm.

Reikės:

1 šaukšto ekologiškos „Taylor&Colledge“ vanilės pastos
1 kg kreminio sūrio
6 kiaušinių
200 g grietinės
250 g cukraus
40 g miltų
½ šaukštelio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Elektriniu plakikliu kreminį sūrį išplakame su cukrumi, kol šis ištirps. Po vieną įplakame kiaušinius, beriame druską, sukrečiame grietinę, kupiną šaukštą ekologiškos „Taylor&Colledge“ vanilės pastos, viską gerai išmaišome. Galiausiai įsijojame miltus ir išmaišome, kad neliktų gumulėlių.

2

Kepimo popieriumi išklojame apvalią 22 cm skersmens kepimo formą taip, kad popierius visiškai dengtų kraštus bei iškiltų aukščiau jų. Pilame tešlą ir siunčiame kepti į 200 °C orkaitę apie 50–60 minučių. Išimtas pyragas turi būti pasidengęs tamsiai rudos spalvos plutele, viduryje dar truputį judėti. Prieš ragaudami pyragą visiškai atvėsiname.

Ingredientai
Patarimas

Juodi vanilės grūdeliai kepinyje išduoda, kad pyragui naudojama aukščiausios kokybės vanilė. Sodrios, klampios tekstūros ir tiesiog užburiančio aromato, ekologiška „Taylor&Colledge“ vanilės pasta yra nepamainomas produktas kiekvieno kepėjo virtuvėje – užtenka vos šaukštelio ir gaminamas plikytas kremas, kepinys ar pusryčių varškėtukai pasipuoš subtiliu, bet grynu vanilės aromatu. Ši pasta yra labai koncentruota, ją patogu naudoti, todėl tikrai užteks ilgam.

Baltutėlio vanilinio kremo ar zefyrų mėgėjams siūlau naudoti „Taylor&Colledge“ vanilės ekstraktą buteliuke, kuris yra tokio pat koncentruoto aromato kaip ir vanilės pasta, tik be vanilės grūdelių.

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Noriu daugiau info apie kremini suri. Ar cia tinka bet koks Philadelphia tipo suris? As esu uzsienyje, tad idomu koki tureciau pirkt. Aciu

  2. Sveiki,
    Jei gyvenu uzsienyje ir negaliu isigyti Jusu rekomenduotos vaniles pastos. Gal butu galima ja kazkuo pakeisti?
    Aciu

  3. ka daryt, jei pyragas labai lipa per krastus? Jusu nuotraukoj jis labai tolygus, o as gaminau jau 3 kartus ir kiekviena karta pyrago krastai labai kyla ir vercias per sonus ir galutinis variantas nebuna labai grazus- labai netolygus ir vidurys daug zemiau negu krastai…

  4. Ar galima miltus pakeisti kokiais nors begliuteniais? Jei taip, kokius rekomenduotumėt? Gal tinka migdolų?

  5. Ar galima miltus keisti pvz kukurūzų kraklomu arba Gluten free Schar kepinių miltais? 🙂 Nesinori tokio kiekio sūrio sugadinti. 🙂

  6. Beata, Jūs naudojate grietinę, esu mačiusi ne vieną receptą, kur naudojama grietinėlė. Įdomu, ar labai ir kuo skiriasi rezultatas, naudojant grietinę ir grietinėlę?

  7. Dariau su miltais be gliuteno, kukurūzú, puikiai pavyko!! Dar dėjau cukraus pudra vietoj cukraus, kad nereiketú ilgai maišyti. Ir turėjau grietinėlės vietoj grietinės Sumoj viskas good

  8. Nu bet tai kaip žmonės nepaskaito komentarų???… Tas pats per tą patį:”Kokį sūrį naudojat?”, „O koks sūris tinka?”, „O kokį sūrį, Beata, naudojat?”…. Mirk vietoj.

Rašyti komentarą