Spausdinti

Daržovės yra gerai. Ir greitai jas pasiruošti keptuvėje naudojant „kepk ir maišyk” metodą visada gerai. Čia klasikinio Pietų Prancūzijos daržovių troškinio interpretacija. Tinka prie virtų ryžių, ar su skania duona ar tiesiog vienas. Ir gamyba labai greita, jei po ranka turite „Beatos virtuvės“ padažo „Tikras italas“. Šiame padaže pomidorų labai daug, trintų ir gabaliukais, o jiems akompanuoja raudonėliai, bazilikai, rozmarinai, alyvuogių aliejus ir saulėje džiovintų pomidorų gabaliukai.

 

Daržovių troškinys, beveik „Ratatouille”

0
24
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 cukinijų
2 baklažanų
1 česnako skiltelės
1 stiklainio „Beatos virtuvės“ padažo „Tikras Italas”
vandens
aliejaus
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Cukinijas bei baklažanus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite pirmiausia baklažaną ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Kai suminkštės, tada jau dėkite cukiniją, nes jai reikia vos kelių minučių. Kartu su cukinija sudėkite ir smulkiai supjaustytą česnaką.

2

Tada supilkite stiklainį padažo „Tikras italas”, dar truputėlį vandens (galite įpilti vandens į padažo stiklainį ir jį praskalauti), įberkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar apie 7  minutes, tegul viskas susidraugauja, bet dar cukinija išlieka truputį traški.

Ingredientai
Alternatyva

Beje, su šiuo troškiniu dar galite padaryti užkepėlę: išvirti al dente mėgstamus makaronus. Kol jie išvirs padarysite troškinį, tada viską sumaišote, įdedate, pavyzdžiui, fetos gabaliukų, pabarstote kietu sūriu ir užkepate karštoje orkaitėje 15 minučių. Pasakiškas ir greitas patiekalas miniai.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki 🙂 man nera kaip gauti jusu padazo 🙂 ar yra koks kitas gal? Ar tinka pomidorai vakuoti?

  2. Skamba skaniai. Kitą savaitę būtinai išmėginsiu! Bet man visad neaiškumas su baklažanais. Kiek žinau, juos reikia pasūdyti ar pamirkyti sūdytame vandenyje, kad nebūtų kartūs. Bet man paskui per sūru būna. Kaip darote Jūs?

  3. O jus nelupate cukinijos???? Nes matau,kad nuotraukoje su luobele..
    Baklazano irgi nelupate?

  4. Buvo labai skanu! Valgėme su ryžiais, čia jie labai gerai tiko, troškinys vienas gal būtų kiek per sodraus skonio 🙂 Įsimylėjau cukiniją! Ačiū!

  5. Labas vakaras , katik po daržovių troškinio paruošimo . Vietoje jūsų paminoto padažo panaudojau paprasta kečiupą ,nes parduotuvėje neradau jūsų minėto padažo, o pomidorus trint patingėjau . Ačiū labai už receptą !!!:-)

  6. Sveiki, Ar tinka įdėti naminį pomidorų padažą? Jūsų padažo neradau, deja. Turiu savo padarytą naminį pomidorų padažą.

  7. Oi Beata Beata miela, Jus neisivaizduojate (nors gal ir isivaizduojate), kaip palengvinate moteru buiti, suteikiate daugiau pasitikejimo savimi! Niekada nebuciau ne svajojus, kad sveciai mane vadins puikia seimininke, o isalkusi seima is kuriu 3 bernai, su pasigardziavimu lapnos visokio plauko darzoves patroskintas tiesiog is stiklainio uzliejamu puikiu padazu!!! Kaip patiekalas – taip siunciu padeka:)! Taip kad darkart – aciu!

  8. Ačiū. supper paprasta ir lb skanu. Matyt teisybę sako, kad paprastume genialumas ir tobulumas. Daržovės traškios, padažas sodrus 😀

  9. Padažas – Tikras italas – mano atradimas! Dedu į lazaniją ar tiesiog su makaronais ir faršu, mmmm..Variacijų prigalvos bet kuri šeimininkė.

Rašyti komentarą