8241
Beatos virtuvė

Daržovių sriuba su pomidorų pestu, arba Sveikatos sriuba

(0)
Reikės:
  • 2 morkų
  • 1 batato
  • 2 saliero lapkočių
  • 0,5 saliero šaknies
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 2–3 kardamono ankščių
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 0,8–1 l vandens ar sultinio
  • 240 g virtų ar konservuotų baltų pupelių
  • 150 g šaldytų šparaginių pupelių
  • saujelės bazilikų
  • Pomidorų pestui:
  • 2 pomidorų
  • 2 saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • 30 g skrudintų sūdytų anakardžių
  • 1 saulėje džiovinto pomidoro
  • 1 saujos bazilikų
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • žiupsnio aitriosios paprikos
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata.

Verdame sriubą:
Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais.
Batatą nuskutame, perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Saliero lapkočius smulkiai supjaustome.
Puode įkaitiname aliejų, sudedame prieskonius ir pakepiname 1 minutę.
Suberiame visas supjaustytas daržoves ir pakepiname apie 5 minutes. Supilame vandenį ir paliekame virti apie 15–20 minučių.
Pasigaminame pestą: pomidorus nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odeles. Supjaustome skiltelėmis, išimame sėklytes ir jas suberiame į sriubą. Pomidorus ir visus likusius pesto ingredientus maisto kombainu susmulkiname iki tyrelės konsistencijos. Paragaujame ir pagardiname druska, jei norisi.
Sriubai baigiant virti suberiame šparagines ir baltas pupeles, išjungiame kaitrą, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutes.
Išpilstę į dubenėlius pagardiname bazilikų lapeliais ir šaukštu pomidorų pesto.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2,75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.