8241
Beatos virtuvė

Daržovių blyneliai su prieskoniais ir žirnių miltais bei jogurto padažu

(2)

Kurdama šį receptą įkvėpimo sėmiausi iš indų virtuvės užkandžio – pakorų. Svarbiausia, negailėkite prieskonių.

Reikės:
  • Blynams:
  • 2 bulvių
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 0,5 nedidelės cukinijos
  • 300 g žirnių miltų
  • saujos šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 4 šaukštų kvietinių miltų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
  • 0,5 šaukšto ciberžolių
  • 1 šaukštelio kario
  • 0,5 šaukšto kuminų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų miltelių
  • stiklinės vandens
  • saulėgrąžų aliejaus kepti
  • Padažui:
  • 150 ml lieso jogurto
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio džiovintų arba kelių lapelių šviežių mėtų

Šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“, puikiai tinkantis viduržiemiui.

  1. Daržoves sutarkuojame burokine tarka.
  2. Dubenyje sumaišome kvietinius ir žirnių miltus, beriame prieskonius, kepimo miltelių, druskos, cukraus.
  3. Lėtai pilame vandenį į dubenį su miltais ir kruopščiai sukdami šaukštu sumaišome tešlą. Ji turi būti panaši į tirštą blynų tešlą. Kai sudėsime daržoves, ji suskystės.
  4. Į paruoštą tešlą verčiame sutarkuotas daržoves, žirnelius ir išmaišome.
  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius. Gražiai apskrudiname abi puses.
  6. Gaminame padažą: jogurtą sumaišome su cukrumi, citrinos sultimis ir mėtomis.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 2,86 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Ursule parašė:

    Kažin, kokius miltus naudoti geriau vietoje kvietinių?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.