8241
Beatos virtuvė

Daržoviški lietiniai

(7)
Porcijos: 6-8
Reikės:
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 0,5 vidutinio dydžio cukinijos
  • saujos petražolių ir krapų
  • 3 kiaušinių
  • 300–350 ml kefyro
  • 200 g viso grūdo kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • aliejaus kepti

Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau.

Iš tokių lietinių galite daryti suktinukus su įvairiausiais įdarais, nors šis didelis blynas ir vienas yra beveik soti porcija.

Kepame blynus: morkas nuskutame. Jei norite, cukiniją taip pat nulupkite. Šias daržoves sutarkuojame smulkiais šiaudeliais. Susmulkiname prieskonines žoleles.

Kiaušinius gerai išplakame su kefyru ir druska. Kiaušinių plakinį sumaišome su daržovėmis ir žalumynais.

Suberiame miltus ir išmaišome. Tešla bus skysta, kad keptuvėje galėtume išlieti didelį blyną.

Įkaitiname keptuvę. Popieriniu rankšluosčiu patepame ją aliejumi ir pilame 2–3 šaukštus tešlos. Vartydami keptuvę kuo plačiau paskirstome tešlą.

Idėjos:

  • Įdaras suktinukams: tepamoji varškė, sumaišyta su rūkyta lašiša ir daug krapų. Tokius suktinukus gardinkite ant viršaus užlašindami kelis citrinų sulčių lašelius.
  • Kepkite mažus blynukus, ant jų dėkite po šaukštelį grietinės ir smulkiai supjaustytų daržovių (agurkų ir pomidorų, avokadų ir pomidorų arba lašišos ir ridikėlių).

Mano patarimas: kepdami kantriai palaukite, kol sutvirtės blyno apačia, tik tada jį apverskite plačia mentele.

Receptas iš „Mamų knyga“.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (37 balsai, vidurkis: 3,65 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rasyte parašė:

    Skaniai, sveikai ir sociai atrodo. Butinai pabandysiu. Mano patarimas: darykit bent jau pora nuotrauku gaminimo eigoje. To labai truksta.

  2. Kamile parašė:

    Super !!!

  3. Vyturėlis parašė:

    Beata, jūs bent skaitote savo receptus, kuriuos įkeliate? Bandžiau šitus blynus, bet gavosi stori ir tešla neskysta, tai ką jau kalbėti “Vartydami keptuvę kuo plačiau paskirstome tešlą.” Jau gamindama žinojau, kad nelogiška, jog išeis kažkas panašaus į lietinį su tiek miltų ir kefyru.

    • Beata Nicholson parašė:

      Tai žinoma, kad šie lietiniai nebus popieriaus plonumo ir perregimi, juk tiek daržovių į tešlą sudėta! Dėl to tešla ir turi būti storesnė bei tvirtesnė, kad tas blynas nesuplyštų bandant apversti ar išimti iš keptuvės.

  4. Justina parašė:

    Viską teko išmesti, iš išorės sudegę, o vidus dar žalias, kad ir ant kokios mažos ugnies kepiau. Didelis blynas juo labiau atrodo neįmanomas, nes net mažiukai plyšo, degė, o vidus neiškepęs.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Justina, labai gaila, kad teko viską išmesti. Galbūt keptuvė čia galėjo pakišti koją? Tiesa, šie blynai turtingi daržovių, reikia duoti laiko joms iškepti, o pačiam blynui sutvirtėti…

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.