Spausdinti

Mes ėmėme populiariausias daržoves, kurių galima rasti mūsų šaldytuvuose: tai kopūstas, batatas, cukinija (galite ją pakeisti moliūgu, jei turite), saliero gumbas puikiai sutaria su bulvėmis. Jei labai baiminatės, kad kugelis išeis skystas, pridėkite porą šaukštų manų kruopų. 

Porcijos
10 asm.

Reikės:

2 kg skustų bulvių
1–2 svogūnų
1 batato
1 cukinijos
0,5 nedidelio kopūsto
0,5 saliero gumbo
1 saujos krapų
200 ml grietinėlės (arba pieno)
2 kiaušinių
druskos, pipirų
raudonėlių, aitriųjų paprikų
sviesto kepimo formai patepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame kugelį:

1

Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūnus nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka. Batatą ir saliero gumbą nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka, taip pat sutarkuojame cukiniją, kopūstą. Krapus smulkiai supjaustome, sudedame į tarkius.

2

Grietinėlę arba pieną užviriname ir supilame į tarkius. Kiaušinius išplakame ir supilame ten pat, gausiai pagardiname druska, pipirais bei kitais prieskoniais.

3

Supilame tarkius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 oC įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą