8241
Beatos virtuvė

Daržovinis kugelis

(0)

Patiekalas įvairių daržovių mėgėjams. Šis kugelis bus truputį skystesnis, bet nuostabiai minkštas, gardus, daržovingas ir lengvas. Variacijų, kaip papildyti kugelį daržovėmis, yra visokiausių.

Reikės:
  • 2 kg skustų bulvių
  • 1–2 svogūnų
  • 1 batato
  • 1 cukinijos
  • 0,5 nedidelio kopūsto
  • 0,5 saliero gumbo
  • 1 saujos krapų
  • 200 ml grietinėlės (arba pieno)
  • 2 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • raudonėlių, aitriųjų paprikų
  • sviesto kepimo formai patepti

Mes ėmėme populiariausias daržoves, kurių galima rasti mūsų šaldytuvuose: tai kopūstas, batatas, cukinija (galite ją pakeisti moliūgu, jei turite), saliero gumbas puikiai sutaria su bulvėmis. Jei labai baiminatės, kad kugelis išeis skystas, pridėkite porą šaukštų manų kruopų. 

Gaminame:

  1. Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūnus nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka. Batatą ir saliero gumbą nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka, taip pat sutarkuojame cukiniją, kopūstą. Krapus smulkiai supjaustome, sudedame į tarkius. 
  2. Grietinėlę arba pieną užviriname ir supilame į tarkius. Kiaušinius išplakame ir supilame ten pat, gausiai pagardiname druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
  3. Supilame tarkius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 oC įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.