Spausdinti

Jei norisi ypatingai skanios sriubos, nepatingėkite sriubos ingredientų prieš tai apkepti orkaitėje. Skirtumas milžiniškas, visi, kas ragaus, klausinės, iš kur receptas. Ši keptų cukinijų sriuba kaip tik tokia.

Cukinijų sriuba su pomidorais ir feta

0
komentarai
6
Porcijos
6 asm.

Reikės:

2 nedidelių cukinijų (600 g)
100-150 g fetos sūrio
600 g pomidorų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
2 kubelių ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
Šviežių prieskoninių žolelių (nebūtinai)
alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų, druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustome cukinijas griežinėliais, pasmulkiname pomidorus (jei pomidoriukai nedideli, juos tik perpjauname pusiau). Imame skardą, tiesiame kepimo popieriumi ir sudedame cukinijas, pomidorus, patrupiname fetos, pašlakstome viską alyvuogių aliejumi, beriame prieskonių – druskos, juodųjų pipirų, džiovintų raudonėlių ir viską atsargiai išmaišome (tarpusvyje daržovių sumaišyti nesistengiame). Kepame orkaitėje apie 30-35 minutes, kol cukinijos krašteliai ir kai kurie sūrio gabalėliai taps lengvai rusvi.

2

Puodan pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame lengvai pakepiname smulkintą svogūną. Kai jis suminkštėja ir tampa skaidrus, ten pat sudedame traiškytas česnako skilteles ir vis pamaišydami kepame ant vidutinės ugnies, kol česnakai paskleis savo aromatą. 

3

Pasiruošiame ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio – užpilame 1 litru verdančio vandens 2 daržovių sultinio kubelius ir išmaišome, kol jie ištirps. Paruoštą sultinį pilame į puodą su svogūnais ir česnakais.

4

Iškepusias daržoves traukiame iš orkaitės. Pusę keptų pomidorų sudedame į puodą ir naudodamiesi elektriniu trintuvu viską gerai sutriname. Tada jau siunčiame į puodą visas likusias keptas daržoves, išmaišome ir kaitindami virš vidutinės ugnies, leidžiame sriubai užvirti.

5

Prieš dalindami į dubenėlius, dosniai gardiname sriubą fetos sūriu ir žolelėmis.

Ingredientai
Patarimas

Ar žinojote, kad šio sultinio porcijoje, kurią sudaro 125 ml. vandens ir ketvirtadalis pakelio sultinio, yra vos 6 kcal! Gaminant lengvą vakarienę ekologišką „Maggi“ sultinį patogu naudoti ne tik sriuboms ir troškiniams, bet ir košėms gardinti ar mėsai kepinti, kai keptuvėje pritrūksta drėgmės. 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Miela Beata, jau net jaučiu šios sriubos kvapą ir skonį… Patarkite, prašau, o kaip su tom jau didžiosiomis cukinijomis (kaip tas didžkes paruošti sriubai)? Ačiū ir skanaus visiems!!!

  2. Sriuba tikrai skani, bandėme. Tik kažkaip nelabai derėjo man tie „cieli” cukinijų griežinėliai, norėjosi juos susmulkinti:):):) Keptas Fetos sūris sriubai suteikė labai įdomų skonį:)

  3. Koks skanus Agnės mamos Staseles daržovių ragu. Tik pamačiau per TV ir iš karto padariau.Tai 2 kartus kartojasi kaip skanu.Net slyvos nespėjo suminksteti tai spanguolių imeciau. Receptas dar matyt neikeltas tai čia rašau.As darydavau panašiai pildavau truputį vandens ir kartu kepdavau viską.Bet čia daržovės nesukepe tikrai labai labai skanu.Aciu Staselei,Agnei ir Bratai.

Rašyti komentarą