8241
Beatos virtuvė

Cukinijų sriuba su pomidorais ir feta

(6)
Reikės:
  • 2 nedidelių cukinijų (600 g)
  • 100-150 g fetos sūrio
  • 600 g pomidorų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 2 kubelių ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
  • Šviežių prieskoninių žolelių (nebūtinai)
  • alyvuogių aliejaus
  • Juodųjų pipirų, druskos

Jei norisi ypatingai skanios sriubos, nepatingėkite sriubos ingredientų prieš tai apkepti orkaitėje. Skirtumas milžiniškas, visi, kas ragaus, klausinės, iš kur receptas. Ši keptų cukinijų sriuba kaip tik tokia.

Eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustome cukinijas griežinėliais, pasmulkiname pomidorus (jei pomidoriukai nedideli, juos tik perpjauname pusiau). Imame skardą, tiesiame kepimo popieriumi ir sudedame cukinijas, pomidorus, patrupiname fetos, pašlakstome viską alyvuogių aliejumi, beriame prieskonių – druskos, juodųjų pipirų, džiovintų raudonėlių ir viską atsargiai išmaišome (tarpusvyje daržovių sumaišyti nesistengiame). Kepame orkaitėje apie 30-35 minutes, kol cukinijos krašteliai ir kai kurie sūrio gabalėliai taps lengvai rusvi.
  2. Puodan pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame lengvai pakepiname smulkintą svogūną. Kai jis suminkštėja ir tampa skaidrus, ten pat sudedame traiškytas česnako skilteles ir vis pamaišydami kepame ant vidutinės ugnies, kol česnakai paskleis savo aromatą. 
  3. Pasiruošiame ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio – užpilame 1 litru verdančio vandens 2 daržovių sultinio kubelius ir išmaišome, kol jie ištirps. Paruoštą sultinį pilame į puodą su svogūnais ir česnakais.
  4. Iškepusias daržoves traukiame iš orkaitės. Pusę keptų pomidorų sudedame į puodą ir naudodamiesi elektriniu trintuvu viską gerai sutriname. Tada jau siunčiame į puodą visas likusias keptas daržoves, išmaišome ir kaitindami virš vidutinės ugnies, leidžiame sriubai užvirti.
  5. Prieš dalindami į dubenėlius, dosniai gardiname sriubą fetos sūriu ir žolelėmis.

 

Ar žinojote, kad šio sultinio porcijoje, kurią sudaro 125 ml. vandens ir ketvirtadalis pakelio sultinio, yra vos 6 kcal! Gaminant lengvą vakarienę ekologišką „Maggi“ sultinį patogu naudoti ne tik sriuboms ir troškiniams, bet ir košėms gardinti ar mėsai kepinti, kai keptuvėje pritrūksta drėgmės. 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,60 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Audré parašė:

    Miela Beata, jau net jaučiu šios sriubos kvapą ir skonį… Patarkite, prašau, o kaip su tom jau didžiosiomis cukinijomis (kaip tas didžkes paruošti sriubai)? Ačiū ir skanaus visiems!!!

  2. Rūta parašė:

    Įdomus receptai.

  3. Rita parašė:

    Sriuba tikrai skani, bandėme. Tik kažkaip nelabai derėjo man tie „cieli“ cukinijų griežinėliai, norėjosi juos susmulkinti:):):) Keptas Fetos sūris sriubai suteikė labai įdomų skonį:)

  4. Vilma parašė:

    Koks skanus Agnės mamos Staseles daržovių ragu. Tik pamačiau per TV ir iš karto padariau.Tai 2 kartus kartojasi kaip skanu.Net slyvos nespėjo suminksteti tai spanguolių imeciau. Receptas dar matyt neikeltas tai čia rašau.As darydavau panašiai pildavau truputį vandens ir kartu kepdavau viską.Bet čia daržovės nesukepe tikrai labai labai skanu.Aciu Staselei,Agnei ir Bratai.

  5. Aušra parašė:

    Tikrai labai skani sriuba, verta išbandyti. Jau du kartus skanavom ir dar gaminsim.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.