8241
Beatos virtuvė

Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu

(6)
Reikės:
  • 2 cukinijų
  • 3 kiaušinių
  • 200 g birios varškės
  • 1 skiltelės česnako
  • smulkintų petražolių, krapų, svogūnų laiškų
  • 50 g fetos
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 3–4 šaukštų miltų (galima rinktis įvairiausius)
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus kepti
  • Dzadzikiui:
  • pusės ilgavaisio agurko
  • 0,5 skiltelės česnako
  • 150 g natūralaus graikiško jogurto
  • šaukšto citrinų sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų

Patiks blynų mėgėjams ir nemėgėjams. Pirmiesiems todėl, kad tai dar vienas puikus blynų receptas be gramo pridėtinio cukraus, antriesiems gal bus nuostabus, baltymingas ir gaivia žaluma nuspalvintas atradimas? Blynai, kuriuos drąsiai galite valgyti vakarienei. Tikras pavasario malonumas!

Gaminame:

  1. Pirmiausia pasiruošiame blynelių tešlą. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas, ant jų užberiame 1 šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti 5–10 minučių. Paskui verčiame jas į rėtį ir nuspaudžiame iš cukinijų išsiskyrusias sultis. Šį žingsnį atlikti būtina – kitu atveju į tešlą reikėtų dėti daug daugiau miltų ir blyneliai neišeitų tokie minkšti ir drėgni. Nusunktus cukinijų tarkius suverčiame į didelį dubenį.
  2. Į tą patį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir viską gerai sutriname šakute. Į gautą masę įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintas prieskonines žoleles, pirštais sutrupiname fetą, suberiame kietąjį sūrį, darkart viską išmaišome.
  3. Galiausiai į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Miltų dedame iš pradžių 3 šaukštus, pažiūrime, ar tešla tinkamo tirštumo. Jei tešla pasirodė skystoka, pridedame dar šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti bent 5 minutes.
  4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame blynelius ir kepame ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę).
  5. Padažui stambia tarka sutarkuojame pusę agurko, pabarstome druska ir paliekame rėtyje nuvarvėti. Po poros minučių nuspaudžiame tarkius, sumaišome juos su smulkiai pjaustytu česnaku ir likusiais ingredientais. 

Pastaba. Pabandykite kepti su skirtingais miltais ir pajuskite vis naują skonio natą.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 2.75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Renata parašė:

    Sveiki,
    Kiek maždaug cukinijų (gramais) reikia? Rašoma, kad 2 cukinijos, kokio dydžio čia?

  2. Austeja parašė:

    Ir mane domina, kiek tu cukiniju svoris?

  3. jonas parašė:

    Per daug ingradientu galima daryti jei turi tarnaite

    • Gabyte parašė:

      Tarnaites prireiktu, jei visko daug daryti reiketu, o del ingridientu – gal greiciau parduotuves reikia

  4. Kristina parašė:

    Puikus receptas! Pirmą kartą gaminau ir negalėjau atsidžiaugti šokančiais skoniais savo burnoje! Tikras atradimas nemėgstantiems cukinijų!! 10balų

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.