8241
Beatos virtuvė

Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu

(25)
Reikės:
  • Blyneliams:
  • 2 cukinijų
  • 3 kiaušinių
  • 200 g birios varškės
  • 1 skiltelės česnako
  • smulkintų petražolių, krapų, svogūnų laiškų
  • 50 g fetos
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 3–4 šaukštų miltų (galima rinktis įvairiausius)
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus kepti
  • Dzadzikiui:
  • pusės ilgavaisio agurko
  • 0,5 skiltelės česnako
  • 150 g natūralaus graikiško jogurto
  • šaukšto citrinų sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų

Patiks blynų mėgėjams ir nemėgėjams. Pirmiesiems todėl, kad tai dar vienas puikus blynų receptas be gramo pridėtinio cukraus, antriesiems gal bus nuostabus, baltymingas ir gaivia žaluma nuspalvintas atradimas? Blynai, kuriuos drąsiai galite valgyti vakarienei. Tikras pavasario malonumas!

Gaminame:

  1. Pirmiausia pasiruošiame blynelių tešlą. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas, ant jų užberiame 1 šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti 5–10 minučių. Paskui verčiame jas į rėtį ir nuspaudžiame iš cukinijų išsiskyrusias sultis. Šį žingsnį atlikti būtina – kitu atveju į tešlą reikėtų dėti daug daugiau miltų ir blyneliai neišeitų tokie minkšti ir drėgni. Nusunktus cukinijų tarkius suverčiame į didelį dubenį.
  2. Į tą patį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir viską gerai sutriname šakute. Į gautą masę įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintas prieskonines žoleles, pirštais sutrupiname fetą, suberiame kietąjį sūrį, darkart viską išmaišome.
  3. Galiausiai į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Miltų dedame iš pradžių 3 šaukštus, pažiūrime, ar tešla tinkamo tirštumo. Jei tešla pasirodė skystoka, pridedame dar šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti bent 5 minutes.
  4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame blynelius ir kepame ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę).
  5. Padažui stambia tarka sutarkuojame pusę agurko, pabarstome druska ir paliekame rėtyje nuvarvėti. Po poros minučių nuspaudžiame tarkius, sumaišome juos su smulkiai pjaustytu česnaku ir likusiais ingredientais. 

Pastaba. Pabandykite kepti su skirtingais miltais ir pajuskite vis naują skonio natą.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (28 balsai, vidurkis: 3,96 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Renata parašė:

    Sveiki,
    Kiek maždaug cukinijų (gramais) reikia? Rašoma, kad 2 cukinijos, kokio dydžio čia?

  2. Austeja parašė:

    Ir mane domina, kiek tu cukiniju svoris?

  3. jonas parašė:

    Per daug ingradientu galima daryti jei turi tarnaite

    • Gabyte parašė:

      Tarnaites prireiktu, jei visko daug daryti reiketu, o del ingridientu – gal greiciau parduotuves reikia

  4. Kristina parašė:

    Puikus receptas! Pirmą kartą gaminau ir negalėjau atsidžiaugti šokančiais skoniais savo burnoje! Tikras atradimas nemėgstantiems cukinijų!! 10balų

  5. Gintarė parašė:

    Tiesa pasakius, aš irgi buvau labai nusiteikusi prieš cukinijas. Visada jas vertinau kaip nuobodaus skonio. Bet šitie blynai tikrai nustebino!Tik aš truputį fetos daugiau įdėjau. Labai patiko!

  6. Kamile parašė:

    O galima vietoj cukiniju naudoti baklažana?

  7. Lina parašė:

    Sveiki,
    ar galima kepti orkaitėje?

  8. Mėta parašė:

    Dėkui už receptuką, laaaaabai gardu buvo visai šeimynai ✌

  9. Jolita parašė:

    Sveiki, labai skaniai atrodo, reiks pamėgint išsikepti. Įdomu kiek blynelių iškepėt?

  10. Laimute parašė:

    Super viska dariau is akies skonis puikus,nedejau varskes tik feta ir permesano suri mano seima nera cukiniju gerbejai

  11. Irute parašė:

    Sveiki!
    O norint kepti orkaiteje kokios rekomendacijos? 180 laipsniu? 20 minuciu?
    Pataisykite prasau jei klystu

  12. Jūratė parašė:

    Kaip tik dabar kepu šiuos blynukus. Kažkodėl, limpa labai prie keptuvės. Miltų įdėjau 4šaukštus.

  13. Rūta parašė:

    Viską dėjau kaip nurodyta, cukinijas nusunkiau. Kaip ir tikėjausi, su tokiu kiekiu varškės ir sūrio blynai gavosi labai tįstantys, sunkiai apverčiami, sunkiai išimami iš keptuvės. Tešla neatrodė skysta, kai dėjau rekomenduojamus 3 v.š. miltų, netgi buvo tiršta. Po to ridėjau dar miltų, kad gautųsi kažkas normalesnio. Galbūt reikėjo kepti orkaitėje, kitą kartą, jei darysiu, kepsiu būtent taip.
    Skonis: su padažu visai nieko, tačiau mėgėjui. Mėgstu daržoves, pieno produktus, todėl man taip vidutiniškai. Toks varškinis-sūrinis-cukininis skonis, kur daugiau jaučiasi sūris ir varškė. Nėra taip skanu, kaip čia giria, tikrai esu valgiusi skanesnių blynų. Bet nėra ir visai neskanu, toks viduriukas, daugiau mėgėjui.

  14. Rima parašė:

    Graikiškas tradicinis padažas vadinasi ne dzadziki, o tzatziki.

  15. Andra parašė:

    Super ,skanu!!!!

  16. Viktorija parašė:

    O kepant orkaiteje supilti viska i pyrago forma ar kaip? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Formuokite blynukus ir dėkite ant skardelės. Bet jei jau tešla išeis skysta (arba jei norite apkepo), galite pilti ir į kepimo formą.

  17. Aušra parašė:

    Prastas receptas, labai nusivyliau, blynai lipo, reikėjo daug aliejaus, gavosi riebūs, tysalai, neatidirbtas recepas. Gaila. Sugadinti produktai. NEREKOMENDUOJU.

  18. Vita parašė:

    Nerasau komentaru, bet sitie blynai kazkas toooookio, labai skanus ir sveiki!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.