8241
Beatos virtuvė

Cukinijų blynai su kiaušiniais ir šonine

(5)
Reikės:
  • 2 mažų cukinijų
  • 1 česnako skiltelės
  • 4 kiaušinių blynams ir 4–6 kiaušinių patiekti su blynais
  • 4 šaukštų kukurūzų miltų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukštelio kmynų
  • trupučio maltos aitriosios paprikos
  • žiupsnio druskos, pipirų
  • alyvuogių ar kokosų aliejaus kepti
  • 100 g juostelėmis pjaustytos šoninės

Blynai pusryčiams yra klasika, bet nebūtinai jie turi būti saldūs. Man cukinijos niekada nepabosta, galiu jas valgyti visada. Siūlau labai mėgstamą patiekalą – cukinijų blynus. Vietoje kvietinių miltų naudokite kukurūzų miltus, o jei jų neturite tiks ir kvietiniai, tada rinkitės visagrūdžius, jie čia tinka. Prie blynų dar iškepsite kiaušinį, pridėsite skrudintos šoninės juostelę – tikras restoranas sodyboje.

Gaminame: cukiniją sutarkuojame šiaudeliais. Sumaišome su trintais česnakais, sūriu, kukurūzų miltais, 4 kiaušiniais, prieskoniais bei druska. Gerai išmaišome. Blynelius kepame keptuvėje su įkaitintu alyvuogių ar kokosų aliejumi.

Atskirai iškepame kiaušinius. Keptuvėje ar orkaitėje paskrudiname šoninę. Uždedame ant blynelių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,44 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Giedre parašė:

    Ar galima kuo nors nemiltišku pakeisti miltus? 🙁

  2. Kamilė parašė:

    Super skanūs blynai!

  3. Justinas parašė:

    Hmm… O kodėl būtent kukurūzų miltai?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.