Spausdinti

Šį cukinijų apkepą su trimis sūriais ištobulino mano sesuo Odeta. Jis panašus į kugelį, tačiau labai daržovingas, minkštas ir labai visų mėgstamas. Siūlau ir jums į savo mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių ir išmėginti šį apkepą.

 

Cukinijų apkepas su trimis sūriais

0
komentarai
12
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

2 svogūnų
geros saujos krapų ir laiškinių svogūnų
3–4 cukinijų (apie 1,5 kg)
druskos, šviežiai maltų pipirų
100–150 g kepto varškės sūrio
100 g fetos ar brinzos
100 g čederio
5–6 kiaušinių
120 g speltų miltų
aliejaus kepimo formai
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Smulkiai supjaustome svogūną ir lengvai pakepiname. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę suberiame susmulkintus krapus bei svogūnų laiškus.

2

Cukinijas sutarkuojame ir sudedame į didelį dubenį. Beriame druskos, pipirų, sutrupiname keptą varškės sūrį bei fetą. Sutarkuojame ir į cukinijų masę suberiame čederio sūrį.

3

Sudedame pakepintus svogūnus, krapus bei svogūnų laiškus. Viską išmaišome. Įmušame kiaušinius ir viską išmaišome. Beriame miltus ir vėl viską išmaišome.

Reklama
41011
4

Kepimo skardą patepame aliejumi, sukrečiame cukinijų masę ir kepame 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. pasidalinsiu, kad pagal šį receptą iškepus ne apkepą, o keksiukus, tai tampa labai geru, sveiku ir patogiu užkandžiu įdėti vaikams į mokyklos priešpiečių dėžutę 🙂
    + aišku išsikepi daugiau, nei reikia 1 dienai, tai kas lieka susidedi į šaldiklį ir turi atsargai

  2. Super receptas! Kadangi gyvenu ne Lietuvoje, tai varskes suri keiciau rikota, cedaro neturejau, bet itarkavau raclette surio. Ir gavosi tobulas!

  3. Geriausias visų laikų apkepas 🙂 Tik neturėjau kepto, tai įdėjau rūkyto varškės sūrio su česnaku, gavosi išvis tobula 🙂 O geriausia tai, kad praktiškai viską gali dėti „iš akies” 🙂

  4. Visiškas nesusipratimas:-( Kepiau beveik 2 valandas, o gavosi skystas, ištižęs ir tokio sakyčiau labai jau blankaus ir neįdomaus skonio – rūgštokas krapų ir svogūnų marmalas:-( Gal tas cukinijas reikėjo nusunkti prieš visus kitus produktus kraunant? Tiems, kurie dievina košes, krapus ir svogūnus, gal ir patiktų, bet apskritai tai produktų sugadinimas! O ir receptas nelabai aiškus – tas „keptas sūris” – paprastą baltą sūrį išsikepti reikia, ar čia kažkoks perkamas produktas? Fui!:-(

  5. Super receptas! Skanu, greitai ir susinaudoja daug cukinijų:) Nors nedėjau miltų ir kepto sūrio, bet pavyko puikiai. Ačiū!

  6. Labai skanus patiekalas. Vietoj svogunlaiskiu dejau petrazoliu, vietoj kepto balto surio – rukyto. Salia dar kastinio su kmynais dejau – puikiai tiko. Vienintelis minusas – gavosi gan skysta. Nesusiprotėjau nusunkt cukiniju o recepte nebuvo nurodyta. Kita karta desiu daugiau surio ir nusunksiu cukinijas.

  7. Sveiki, o kaip tarkuojate cukinijas? Su barokinė tarka ar bulvių tarkavimo mašina? Ačiū

Rašyti komentarą