8241
Beatos virtuvė

Citrinų ir kiaušinių kremas

(15)
Reikės:
  • 8 kiaušinių trynių
  • 150 g sviesto
  • 300 g. cukraus
  • 4-5 citrinų

 

  1. Atidžiai nuplauname 2 citrinas ir nutarkuojame jų žievelę.
  2. Išspaudžiame 150 ml šviežių citrinų sulčių.
  3. Sviestą dedame į užkaistą puodą, per sietelį supilame citrinų sultis ir suberiame jų žieveles bei cukrų.
  4. Kai tik sviestas ištirpsta, suverčiame trynius ir, nuolat maišydami, paverdame ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisa, tiršta masė.  Kremo spalva intensyvėja, o konsistencija tirštėja.
  5. Išjungiame ugnį ir leidžiame kremui atvėsti. Vėsdamas kremas dar labiau sutirštės. Jį galima ir užkonservuoti.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (15)
Komentarai
  1. del citrinu ir kiausinio kremo parašė:

    na man patiko sis receptas, bandysiu pasigaminti pati, manau skanus turetu buti.aciu Beatai, visi jos receptai is sirdies gaminami.

  2. klausimas :) parašė:

    kilo keistas klausimas 🙂 kokia paskirtis sito kremo? kur ji panaudoti?

  3. AS parašė:

    man asmeniskai sitas kremas neskanus…. Per saldus ir per sunkus. Na, bet pati dovanos ideja tai labai idomi:)

  4. Sandra parašė:

    O galima vietoj citrinos naudoti apelsiną?Nes planuoju pabandyti:)

  5. Kristina parašė:

    Labas, Beata,šiuo metu gaminu ir kol 3 recepto punktas vykdosi sumaniau užklausit. kur dėti likusias citrinas?

  6. Ugne parašė:

    Labas Beata ,o kiek iseina porciju ,nes as planuoju daryti 2porcijas tai mazesnis kiekis bus? :))

  7. Elena parašė:

    Sveiki, man sis kremas tikras atradimas! nuostabus! skaniausia ant duonos ir nereikia jokiu nutelu:) o galima ir siaip valgyti

  8. Ieva parašė:

    Dariau pora kartų vieną kartą virdama, net išsigandau, kad labai netirštėja , tad įdėjau daugiau cukraus, bet situacija nelabai keitėsi, tačiau įdėjus į šaldytuvą ir jame laikant, gavosi labai tirštas ir pasakiškai skanus. Antrą kartą, dariau standartiškai dėl to gavosi skystesnis man asmeniškai skaniau labiau tirštas, tačiau receptukas nerealus! Ačiū Beata. (dariau su apelsinais)

  9. edita parašė:

    Labas vakaras. O kaip jūs patartumėte jį užkonservuoti? Kiek laiko jis galioja supilstytas į stiklainiukus?

  10. Lilijana parašė:

    Gaminau su vieno apelsino ir vienos citrinos sultimis. Superinis..Nuodėmingai skanu. Dabar pabandysiu su vienom citrinom, labai įdomu koks skonis bus.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.