8241
Beatos virtuvė

Citrininis vištienos troškinys su perliniu kuskusu

(0)
Reikės:
  • 2 kupinų šaukštelių skysto vištienos sultinio „Maggi“
  • 6 vienetų vištos šlaunelių su oda
  • 2 cukinijų
  • 300 g konservuotų artišokų
  • 200 g žaliųjų alyvuogių
  • 1 citrinos
  • 4 skiltelių česnako
  • žiupsnio džiovintų raudonėlių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • Perliniam kuskusui reikės:
  • 300 g perlinio kuskuso
  • saujos skrudintų pistacijų
  • petražolių lapelių
  • saujos džiovintų abrikosų
  • 2 šaukštelių skysto vištienos sultinio „Maggi“
  • alyvuogių aliejaus

Patiekalas, kuriame dominuoja spintelės produktai, – tiesiog tobulas sprendimas, kai daržovių stalčius šaldytuve verkia iš liūdesio ir vienatvės. Nepamainomas skystas „Maggi“ vištienos sultinys taip puikai sujungia ir pastiprina visus skonius, kad net nebūtina naudoti vištų šlaunelių. Sodriame sultinyje ištroškinta kuklioji vištos krūtinėlės mėsa bus gardi ir pilna skonio.

1. Vištų šlauneles pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol odelė taps auksinė. Apskrudusias šlauneles trumpam atidedame.
2. Į keptuvę pilame dar truputį aliejaus ir apkepame storais griežinėliais supjaustytas cukinijas, kol jos apskrus. Suberiame smulkintus česnakus ir griežinėliais pjaustytą citriną, kepame, kol sušils. Galiausiai į keptuvę beriame alyvuoges, konservuotus artišokus, žiupsnį raudonėlių ir išmaišome. Jei keptuvę galima komandiruoti į orkaitę, ant viršaus sudedame apkeptas šlauneles. Jei ne, tuomet viską sudedame į troškinimo indą.
3. Maždaug 0,5 l verdančio vandens ištirpiname 2 kupinus šaukštelius skysto „Maggi“ vištienos sultinio. Paragaujame, ar užtenka skonio. Sultinį supilame ant vištienos ir daržovių.
4. Šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame atidengtą apie 30 minučių. Jei norisi labiau apskrudusios odelės, pačioje pabaigoje galima įjungti grilio režimą.
5. Gaminame kuskusą. Puode užverdame 600 ml vandens ir jame ištirpiname 2 šaukštelius skysto vištienos sultinio „Maggi“. Į verdantį sultinį suberiame perlinį kuskusą ir nustatę silpną kaitrą paverdame uždengę dangčiu apie 10 minučių, kol skystis susigers į kruopas.
6. Išvirusias kruopas švelniai pakedename šakute, pagardiname alyvuogių aliejumi. Suberiame kapotus riešutus, žoleles ir abrikosus. Dar šiltą patiekiame su vištiena.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.