8241
Beatos virtuvė

Citrininės vištienos šlaunelės

(42)
Reikės:
  • 450-500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 citrinos (ir jos žievelės)
  • 1/2 apelsino (žievelės ir sulčių)
  • 1 didelės morkos
  • saujos razinų
  • saujos svogūnų laiškų
  • 150 ml grietinėlės
  • druskos, pipirų
  • aliejaus skardai ištepti

Šios šlaunelės – toks greitas vakarienės patiekalas, kai viskas po ranka ir belieka tik viską apjungti, nusiųsti į „soliariumą“, o per tą laiką dar ir atsipūsti galima arba nusilakuoti nagus, paskaityti knygą. ARBA išvirti ar paruošti garnyrą: kuskusą, ryžius, perlines kruopas, salotas, garuose virtas daržoves…Čia jau pagal galimybes – nelygu, kas spintelėse ir šaldytuvuose guli.

Pradėkime gaminti:

Dubenyje sumaišykite šlauneles su druska, pipirais. Citriną ir apelsiną gerai nuplaukite. Nutarkuokite jų žievelę į dubenį su vištiena, ten pat išspauskite pusės apelsino sultis, įpilkite šiek tiek aliejaus ir išmaišykite rankomis. Atidėkite.

Nuskuskite morką ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat supjaustykite citriną. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, viršus-apačia režime. Pasiruoškite skardą ar keramikinį kepimo indą, ištepkite jį aliejumi. Išdėliokite morkas, tada citrinas, užbarstykite svogūno laiškus ir razinas. Užberkite dar šiek tiek druskos (tik truputėlį, kad nebūtų per sūru) bei pipirų. Uždėkite vištienos šlaunelių mėsą ir šaukite į orkaitę 40 minučių. Po 40-ies minučių užpilkite ant vištienos grietinėlę ir dar pakepkite 10 minučių.

Skanaus!

BV_Lith_book3488

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4.93 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    O tinka šlaunelės su kaulu? ar be kaulo geriau? 🙂
    Turbūt blauzdelės irgi tinka?

  2. Linas parašė:

    nelabai tinka tos žievelės pritarkuotos

  3. Viktorija parašė:

    Vakar pabandziau pagaminti! Buvo nerealiai skanu! Apsilaizem pirstelius!
    Aciu 🙂

  4. Ieva parašė:

    Ka tik isbandziau si patiekala – kazkas nerealaus! Negalvojau, kad bus taip skanu! Siandien paragavau ir Jusu, Beata, ,,tikras italas“ padazo – likau suzaveta! Aciu Jums uz dziaugsmus virtuveje!

  5. Ausra parašė:

    O man kažkas nesigavo

  6. Jurate parašė:

    Kartais darau, beveik taip pat. Tik slauneles per nakti palaikau isrugose. Po to puode sluoksniuoju- morkos, brukniu uogiene, apelsinu griezineliai, pora citrinos griezineliu, mesa. Ir troskinu ant virykles.

  7. Jurgita parašė:

    Receptas viliojantis, tačiau ar galima išvengti grietinėlės?

  8. vika parašė:

    Sveiki, man asmeniskai nepatiko. Gavosi labai rukstu (nors viska dejau pagal recepta), grietinele labai negraziai susitrauke, svogunu laiskai tiesiog isvire ir ju net nesijaute. Bet pati ideja man patiko, todel bandysiu eksperementuot, kazko det maziau. Aciu uz recepta.

  9. Ugne parašė:

    o kuo galeciau pakeisti grietinele? 🙁 Nes jos neturiu

  10. Idomu parašė:

    kepinys nera saldus? Idomus nuansas su razinom pas jus. Koks tai skonis? Aciu. 🙂

  11. Vaida parašė:

    Mums su vyru labai patiko 🙂 Tik morkytės liko kietokos, kitąsyk gamindama jas prieš tai apvirsiu. Ačiū!

  12. Dovile parašė:

    Man ir skanu, tik gal truputuka kartoka…cia gal nuo citrinos?

  13. ausrine parašė:

    turiu krutineles, apelsinu. jeigu naudociau krutinele?

  14. Milita parašė:

    Labas vakaras. Norejau Jusu pasiklausti,o jei nedeti tu grezineliu i apacia citrinos kur kartu dedami su morkomis ir apibarstomi svogunais? ar suteikia skoni geresni jei bus tos citrinos apacioje? Dekoju.

  15. Vilija parašė:

    laaabai skanu buvo 🙂 tik morkas tarkavau, vietoj razinu dejau dziovintas slyvas ir kepiau krutinele 🙂 garnyrui puikiai tiko kuskusas su darzovem 🙂 gaminsiu dar ir dar :))

  16. Jurate parašė:

    Nuostabus patiekalas. Siandien isbandziau beveik su visais indridientais nurodytos recepte:) Rekomenduoju dar nebandziusiems.

  17. Natali parašė:

    Ka tik pavalgeme, aciu Beatai uz puiku recepta, visai seimai labai patiko, tik as vietoj razinu dejau dziovintas slyvas ir sauleje dziovintus pomidorus, valgeme su darzoviu asorti troskiniu- labai labai skanu 🙂

  18. Lina parašė:

    Sveiki, tik norejau pasitikslint minima apie citrinu sultis. O jas reikia ispausti kai marinuoji, ar tiesiog pasiema kepant ant griezineliu citrinos ?

  19. Dalia parašė:

    Nuostabus receptas. Buvo begalo skanu, ypatingai patiko padažiukas. Gaminsiu tikrai dar ne vieną kartą! Ačiū už puikų receptą.

  20. Sigita parašė:

    Viska dariau pagal recepta. Net kauliukus isrankiojau is citrinos. Ir visas patiekalas gavosi kartus… :-/

  21. Brigita parašė:

    labai aciu uz recepta! buvo laaaabai skanu!
    Beata tu mano issigelbejimas!!

  22. indre parašė:

    Ar reikia uzdengti ar atvira kept?

  23. Mindaugas parašė:

    Ačiū, Beata, už receptą, bet tikrai kartu buvo nuo citrinos žievelių. Kitą kartą bandysiu be jų gaminti. Šiaip, turėtų būti skanu 😉

  24. Rita parašė:

    Ačiū už receptą, perskaičius suintrigavo. Tačiau rezultatu nusivylėm: tiek vištiena, tiek padažas gavosi kartūs 🙁 Pritariu kai kurių komentavusių nuomonei, kad žievelės čia netinka.

  25. Rūta parašė:

    Na ką, ir aš pagaminau šį patiekalą. Net vaikams patiko. Produktus naudojau kaip nurodyta recepte, tik vietoje svogūnų laiškų naudojau svogūnus ir dar pridėjau petražolių. Gaminau keptuvėje ant viryklės. Pradžioje svogūną pakepiau ant sviesto keptuvėje, kaip ir morkas. O kitoje keptuvėje kepiau vištieną su citrinomis. Vėliau morkas su svogūnas sudėjau į keptuvę, kur jau kepė vištiena. Baigiant kepti pyliau grietinėlė ir įdėjau petražolių šakelių.
    Nuoširdžiai dėkoju už receptą – šis patiekalas puikiai paįvairino gana monotonišką mūsų šeimynos racioną. Nusprendėm, kad gaminsim taip vištieną ir ateityje.

  26. Renata parašė:

    Viska dariau pagal recepta. Iskeptas patiekalas atrode neblogai bet tik atrode. Visai neskanu gavosi. Karti ta vistiena, morkos kietos, svogunu laiskai isvire. Zodziu sugadinta vista. Valgiau kad valgyt norejau. Bet tikrai nieko gero :/

    • Beata Nicholson parašė:

      Na tikrai gaila, Renata, tikriausiai karčios citrinos pasitaikė. Patiekalas tikrai skanus, suteikite jam antrą šansą, kitą kartą pabandykite nulupti citrinos žieveles. Sėkmės

  27. Greta parašė:

    Man taip pat buvo labai kartu. Neįmanoma valgyti buvo. Bet sutrikti reikia antrą šansą. Ir pabandyti nulupti zievele citrinu

  28. Zivile parašė:

    Patiekalas labai skanus, neiprasto skonio, vistiena sultinga. Bandysim dar karta. Manau, visam sitam geriui pakanka ir puses citrinos, nes si karta dejau visa, ir viskas man siek tiek per rugstu. P.s citrinos zievele del visa ko nulupau iskart, svogunu laiskus keiciau paprastais svogunais, grietinele – pienu 🙂

  29. Inga parašė:

    Patiekalas pavyko puikiai. Labai skanu, patiko visai šeimai. Ačiū Beatai!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.