8241
Beatos virtuvė

Cikorijų laiveliai su kriaušėmis ir Memel Blue

(3)

Klasikinė mėlynojo pelėsinio sūrio draugė yra kriaušė. Ji tvirta, bet saldi, tad puikiai kontrastuoja su mėlynojo sūrio minkštumu ir sūrumu. Šis receptas dar truputėlį spardosi aštriu pipiru, bet tik tam, kad šiek tiek pašiauštų užkandžio skonį.

Reikės:
  • 2 didesnių cikorijų
  • 4 - 6 vidutinio dydžio kriaušių (geriau nelabai minkštos)
  • 1 čili pipiro (su sėklytėmis ar be spręskite patys, beje, galite ir 2 pipirus dėti)
  • 100 g „Memel blue” sūrio (nelydyto)
  • druskos
  • 3 šaukštų citrinos sulčių
  • 3 šaukštų medaus
  • šlakelio alyvuogių aliejus

Aštrumą visada gi galima pareguliuoti pagal svečių stiprybę ar pomėgius. Tad jei norisi aštriau palikite pipiro sėklytes, jei norite švelniau – jas išimkite. Ir aišku čili pipiras pipirui nelygus. Vienas itin kandžiojasi, kiti yra visai švelnūs, tad čia jau patys nuspręskite, kiek užtaiso norėsite. O „Memel Bluse“ šalia nuramins įsisiautėjusį pipirą.
Jei ruošite kaip užkandį, užteks keletui, o jei tai bus patiekalas – 4 asmenims.

  1. Išimame kriaušių  sėklas  ir supjaustome kriaušes smulkiais kvadratėliais. Pašlakstome pusės citrinos sultimis, kad kriaušės nepajuoduotų. Smulkiai supjaustome čili pipirą (be sėklyčių). Pipirą sumaišome su kriaušių gabaliukais. Įberiame žiupsnelį druskos ir išmaišome.
  2. Cikorijas suplėšome atskirais lapeliais – taip, kad primintų laivelius. Į kiekvieną jų dedame kriaušių mišinio, ant viršaus prilaužome sūrio „Memel blue” gabaliukų.
  3. Gaminame užpilą. Lygiomis dalimis sumaišome medų ir citrinos sultis. Tokiam kiekiui apytiksliai užtenka po 3 valgomus šaukštus. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, tačiau nedaug, nes užpilas turėtų būti sirupo konsistencijos. Gerai išmaišome. Paragaujame, gal reikės kiek daugiau medaus, o gal citrinos sulčių – užpilas turėtų būti salsvas.
  4. Užpilu pašlakstome cikorijų laivelius su kriaušėmis ir kviečiame svečius ragauti.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. OK parašė:

    Gal galite parasyti, kas yra cikorijos, t.y. kaip angliskai? Atrodo, kaip salotu lapai. Man patiktu tokia surio ir kriausiu kombinacija, tik nezinau, ant ko ja reiktu det. Aciu uz recepta!

  2. Endive parašė:

    Man atrodo, kad angliskai vadinasi endive, bent jau tai kas atrodo kaip salotu lapeliai.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Chicory

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.