Aštrumą visada gi galima pareguliuoti pagal svečių stiprybę ar pomėgius. Tad jei norisi aštriau palikite pipiro sėklytes, jei norite švelniau – jas išimkite. Ir aišku čili pipiras pipirui nelygus. Vienas itin kandžiojasi, kiti yra visai švelnūs, tad čia jau patys nuspręskite, kiek užtaiso norėsite. O „Memel Bluse“ šalia nuramins įsisiautėjusį pipirą.
Jei ruošite kaip užkandį, užteks keletui, o jei tai bus patiekalas – 4 asmenims.
Man atrodo, kad angliskai vadinasi endive, bent jau tai kas atrodo kaip salotu lapeliai.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chicory
Aciu, ieskosiu endives. Tikrai tai ir turetu buti!
Gal galite parasyti, kas yra cikorijos, t.y. kaip angliskai? Atrodo, kaip salotu lapai. Man patiktu tokia surio ir kriausiu kombinacija, tik nezinau, ant ko ja reiktu det. Aciu uz recepta!