8241
Beatos virtuvė

Chorizo, saldžios bulvės (ir vėl), špinatų (ir vėl) galettes / pyragėliai

(0)

Va šitas galette arba pyragėlis/paplotėlis/užkandėlis gimė būtent kuopiant šaldytuvo užkaborius ir sudėta buvo viskas, ką radau…

Reikės:
  • Apie 300 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Vieno gero sprindžio pikantiškos chorizo dešros
  • 3 saujos špinatų
  • Trupučio lydyto sūrelio (buvo pas mane laughing cow, besijuokianti karvė, niekaip nesunaudojamas ir niekieno nevalgomas, taigi puikiai suėjo čia)
  • 1 didelės arba 2 mažesnių saldžių bulvių

 

Kadangi čia ne koks nors pyragas ar sausainis, tai tikslių matmenų neturiu, nes viskas iš akies, taigi priklausomai nuo to, kiek valgytojų, tiek ir reikės dalykų, aš dariau 2-3, išėjo vidutinio dydžio keturios galettes/paplotėliai/pyragėliai.

Kaip paruošti:

Sunkiausia dalis – iškepti tas bulvės prieš tai orkaitėje reikia.

  1. Perpjauti išilgai ir tada dar į dvi dalis, kad tokios ilgos skiltelės būtų, tada – į orkaitę, truputį aliejum aptrynus. Karštoje orkaitėje iškepa per maždaug pusvalandį ar max 45 minutes. Galima tiesiog jas „cielas“ įmesti, truputį šakute pabadžius ir ant kokios skardelės.
  2. Toliau tai viskas elementaru. Tešlą iškočioti ar tiesiog ištiesti. supjaustyti norimo dydžio ir formos blynais. Vidurį subadyti šakute, o kraštus palikti nebadytus ir dar galima ant kraštų uždėti papildomą juostelę, kad neišsilakstytų „turinys“, bet jei negausiai krausit, tai teoriškai nebūtina daryti to papildomo bortelio… Nes pati tešla išsipūs kraštuose ir padarys rėmelį.
  3. Chorizo supjaustyti ir pačirškinti ant keptuvės, kad riebalai ištekėtų.
  4. Dešrą išgriebti, tada ten mesti nuplautus špinatus ir suvytinti juos tuose riebaluose, iš chorizo išbėgusiuose, dar galima sviesto mažutį šaukštelį įdėti, kad truputį minkščiau būtų…
  5. Tada ant tešlos „galečių“ dėti netvarkingai dešros gabaliukus su keptų saldžių bulvių kąsniais ir špinatais, tada dar šalimais prisegti po keletą gabaliukų lydyto sūrio, užtarkuoti parmezano, pipirų ir kepti karštoje orkaitėje (200 C) apie 15-20 min. Prieš valgant – dar parmezano ir pipirų…
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.