8241
Beatos virtuvė

Chilli con carne / Čili troškinys

(37)

Tikrai labai viskas gerai čia su šituo čili ir be pagiriamųjų žodžių...

Reikės:
  • 500 g jautienos liesos
  • 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (2 skardinės nedidelės)
  • 400 g (arba galima ir daugiau) raudonų konservuotų pupelių (red kidney beans - aš perku konservuotas, jau išvirtas, nes neturiu laiko virti ir laukti, ir merkti, ir t. t. Nors, aišku, lengva, bet…)
  • pomidorų pastos
  • 2 svogūnai (vidutiniai)
  • česnakas
  • saliero kotas žalias
  • čili pipirai (vienas-du-trys-… pageidautina, šviežias čili pipiras, bet jei nėra, tai tiks ir džiovintas)
  • 2 šaukštai malto kumino
  • šaukštas kalendros
  • šaukštas paprikos
  • 2 šaukštų kakavos juodos, geros, be jokio cukraus tiktai…
  • pipirų, druskos
  • 0,5 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštų raudono vyno acto
  • vandens
  • kalendros šviežios pabaigai...
  • aliejaus keletas šaukštų.. aa, ir raudono vyno pusstiklinė (jei liko kur koks nepabaigtas butelis)

Kaip paruošti:

  1. Na ką, svarbiausia čia yra per porą kartų keptuvėje truputyje aliejaus (pora šaukštų max) gerai paskrudinti jautieną. Taip, kad ji išleistų visą skystį, kurį turi savyje, ir visas vanduo, kurio mums nereikia, iš mėsos išgaruotų, o mėsytė gražiai paruduotų vietomis… Taigi, kokia 10-15 minučių užtrunka, bet svarbu… Apkeptą mėsą – į puodą, kuriame troškinsis vėliau viskas.
  2. Kai mėsa paskrudinta, keptuvės dugne prikepta visokių rudų mėsytės lašelių, tai keptuvės neplauti, gink dieve, o toje pačioje pakepinti svogūną. Kai šis suminkštės, česnaką smulkiai pjaustytą drėbtelėti. Svogūnas, išskyręs drėgmę, tikrai visus mėsos gabalėlius nugramdys nuo keptuvės dugno…
  3. Na ir jau beveik viskas – nepamiršti gerbiamo čili pipiro, kurį pakepinti kartu su svogūnu ir česnaku reikėtų… Dar prieš pabaigą prie svogūnų dėti prieskonius: kalendrą maltą, kumino miltelius, paprikos miltelius. Dar  truputį keptuvėje pamaišyti visus prieskonius su svogūnais, kad kvapas pasklistų ir dėti viską prie mėsos.
  4. Dabar įpilti vyno truputėlį ir pavirinti galingai puode.
  5. Tada sudėti salierą smulkintą, pomidorus konservuotus, pomidorų pastos 2-3 šaukštus ir įpilti vandens (gal 0,5 stiklinės), pridėti druskos, pipirų ir leisti troškintis ant nedidelės ugnies gal valandą tai tikrai….
  6. Paskui jau beveik finišas – tereikia įdėti kakavos. Pamatysit, kaip pasikeičia, pagerėja spalva ir kaip iš karto įdomiau viskas skanaujasi…
  7. Tada dar šaukštą ar du acto, bent jau aš įdedu ir truputėlį cukraus…  Šiaip man dar kartais trūksta prieskonių ir stiprumo, tai aš tada pridedu dar malto kumino… Bet čia tik šiaip…
  8. Na ir beveik jau tikrai dabar viskas… Belieka sudėt pupeles, leisti viskam pašilti ir įdėti smulkintų jalapeno pipirų, jei juos dedat…

 

Tikrai labai viskas gerai čia su šituo čili ir be pagiriamųjų žodžių

Tikiuosi, kad tie, kurie valgė mano gamintą čili šį vakarą, nenukrito po stalu… Man tai labai skanu buvo. (– Užtenka girtis….)

Tikiuosi, nieko nepamiršau aprašinėdama…

P.S. Kalendros (coriander) pabaigai lapelių įdėti skanu…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4.08 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (37)
Komentarai
  1. parašė:

    sorry Beata bet kakavos tikrai per daug

  2. Egle parašė:

    Mmmmm….. So so gooood!

  3. Geras Čili parašė:

    Į čili nedėjau tai, ko nemėgstu, t.y. salierų, kalendros ir paprikos miltelių. Kumino ir kakavos dėjau po šaukštą ir jau buvo riba, kai tų dalykų per daug 🙂
    Ir.. viskas pavyko labai skaniai 🙂 Rekomenduoju !

  4. Inesa parašė:

    Labai skanu ir kakavos kiekis geras. Tik svarbu jos neideti ne trupucio daugiau. Karta nepagailejau ir buvo jau blogiau. Zodziu, pagal recepta viskas ok.

  5. Inga parašė:

    Kuminas šiaip jau yra paprastas, lietuviškas kmynas.

  6. Aurelija parašė:

    Nepatiko. Mano skoniui tai nelabai,nors dariau pagal visą receptą. Valgyt galima, bet negaliu sakyt, kad skanu 🙂

  7. 333 parašė:

    Geriausias troškinys pasaulyje!!! Aš dar dedu, kad daugiau būtų ir pigiau tarkuotos cukinijos, morkos. Kakava būtina, ir 2 šaukštai nei per daug, nei per mažai (ačiū Beatai už kakavą,nes ji visą skonį ir padaro teisingą). Taip pat visada darau sviestą su česnaku ir krapais, paskrudinu batono ir jei turiu kiekvienam atskirai dedu sūrio tarkuoto. NIAM NIAM NIAM

    • 333 parašė:

      Tiesa dėl kakavos, dabar prisiminiau, kad kartą kai dariau Anglijoje šitą gardumyna, pirkau kažkokią kakavą, be priedų, bet matyt kažkokia strong pasitaikė (čia jau reikėtų komentaro, kas nusimano, kokia tai galėjo būti kakava), tai tikrai su 2 šaukštais pagadinau…bet paskui viską pataisiau, bet teko padirbėti iš peties. Tačiau perkant kakavą LT prekybos centre, nieko nepagadinsit.

  8. - parašė:

    O kokiam kiekiui porcijų? Pagal mane čia 6-8 porcijos!

  9. ? parašė:

    O per laidą buvo lyg ir pridedamos daržovės, pasirodė lyg moliūgas, paprika ir dar kažkas? jos buvo pakepintos atskirai? laidą žiūrėjau prišokdama, tai neužfiksavau šito visai, o norėtųsi pradžioje išbandyt pagal taisykles padarytos 🙂 ačiū

  10. Angelina parašė:

    Laidoje, kai darete si recepta, man labiausiai patiko jusu israiskingas – ,,prieskoniu turi buti DAUG, skonio DAUG, visko DAUG!“. Tereikejo uzleist byta ir butu geras hip hopas gavesis 😀 tikrai labai itikinamai.

  11. Eglė parašė:

    Sveiki, mėgstantys pakulinariaut 🙂 kažkaip ieškojau kažko naujo čilienėje ir nenustebau, kad pas Beatą atradau šį tą įdamaus – kakava! Na, paskaičius komentarus iš pradžių išsigandau, bet išties, pasigaminau (tiesa, su savom interpretacijom) ir man 1,5 šaukšto kakavos puikiai tiko. Manyčiau kaip kam pagal skonį, nes ganėtinai neįprasta buvo kakava dėti į troškinį :)) beet viskas super gavosi, tik, aš dar įdėjau tabasco padažo vietoje čili pipiro – išvis pasaka, skonių harmonija 🙂 Ačiū už puikų receptą!

  12. Justė parašė:

    Aš tai dar įdedu šaukštelį cinamono ir dar 150g kukurūzų 🙂 tobula 🙂

  13. Milda parašė:

    Jau metai laiko gaminu čiliuką con carne tik pagal šį receptą (ankstesni bandymai kartais džiugino, kartais ne) 🙂
    Atsispausdinti tingiu, vis bėgu prie kompiuterio pasitikslinti detalių, tačiau kaskart gaunasi puikiai 🙂
    Puikus receptas, AČIŪ! 🙂

  14. Dovile parašė:

    Kiek zmoniu receptas skietas? Kokiems 6?

  15. Gitana parašė:

    O jautiena tai turbūt malta? L.neaiškiai parašyta….

  16. Gitana parašė:

    O kas nuotraukoje uždėta ant troškinio viršaus?

  17. Hi parašė:

    o pomidorus kartu su sultimis pilti?

  18. Juozas parašė:

    Et na reiks kai kuo pasinaudot, bet vat be jautienos padaryt skaniai bus tikras issukis. Kazka troskinta padaryt neskaniai naudojant mesa reikia but labai blogu gamintoju maisto 🙂

  19. jka parašė:

    nerealus troskinys. Nr1

  20. Giedre parašė:

    Laaaabai skanu!
    Aciu Beata

  21. vitalijus parašė:

    Sveiki geras skanus receptas viskas tvarkoj as tik rekomenduociau berent kakava dar iberti pora ziupsneliu cinamono ir ipilti apie sauksta paprasto acto.

  22. Justina parašė:

    Aš tai kažko nesupratau su tuo vyno actu- pagal receptà jo tik 2 šaukštai, tai kaip galima 0.5 kg mėsos pavirti tokiame kiekyje vyno acto?.. Ši dalis man nesigavo- actas tiesiog susigėrė į mėsà, tad pavirti neišėjo, o teko skubiai versti pomidorus ir vandenį, kad susidarytû skystimo.. Gal galima paaiškinimà, kà ne taip supratau?

  23. FenXas parašė:

    Šaukštas – taip suprantu sriubinis?
    Ir apie pupeles nė žodžio…
    Kada dėti ? Ar nupilti sultis ar su visomis ?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.