Spausdinti

Recepto legenda ir keli naudingi patarimai – čia.

Na negražu girtis, bet pasisekimą, turėjo šis pyragas tikrai. Ir tą patį receptą galite sėkmingai pritaikyti variacijoms su kitokiomis uogoms – braškėmis ar avietėmis, ar serbentais.

Cheesecake – sūrio pyragas – su žemuogėmis

0
komentarai
31
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

180 g avižinių sausainių („Hobnobs“ arba „Grany“ rekomenduoju)
30 g sviesto
500 g maskarponės sūrio
500 g rikotos sūrio
100 g cukraus (jei norite saldžiau, dėkite daugiau, bet ne daugiau nei 150 g – 200 g)
5 trynių
3 baltymų
1 citrinos sulčių
druskos dosniai (tikrai bus pusė šaukštelio, bet jei nenorite, galite nedėti)
1 litro žemuogių
2 šaukštų cukraus žemuogių tyrelei
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sausainius sudedame į maišelį, prasieiname su kočėlu ir sumaigome, kad pavirstų trupiniais. Trupinius dedame į torto formą atsegamu dugnu ir palaistom lydytu sviestu. Prispaudžiam, kad lygiai ir vienodai pasidengtų dugnas. Jie nebus labai sulipę, nes sviesto nedaug, bet sausainiai riebūs, tai užtenka.

2

Trynius sumaišome su 100 g cukraus. Tada sudedame maskarponę ir rikotą, sumaišome, kad išeitų vientisa masė. Gali prireikti elektrinio plakiklio, nes ne visada viskas gerai susimaišo, bet per daug su juo nesiduokite. Supilkite citrinos sultis, pasūdykite.

3

Kiaušinių baltymus išplakite iki beveik standžių putų, jas po truputį įmaišykite į sūrio masę.

Reklama
41011
4

Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.

5

Pilkite sūrio masę ant trupinių ir šaukite kepti apie 50 minučių. Masė truputį pakils. Išjunkite kaitrą, kai viduriukas dar bus truputį minkštas – skystas. Tada leiskite atvėsti.

6

Pusę žemuogių sutrinkite su cukrumi (geriausia elektriniu prietaisu), įspauskite truputį citrinos sulčių. Žemuogės ne braškės, todėl tyrelė bus gana tiršta.

7

Kai pyragas bus truputį pravėsęs, supilkite ant jo tyrelę, tik neišimkite iš formos. Palaukite, kol atvės, tada apeikite su peiliu, kad atsikabintų nuo kraštų, ant viršaus sudėkite likusias žemuoges.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Vakar išbandžiau. Mmm… tirpstantis burnoje. Tik savo gardinau spanguolėm, kurių dar radau šaldiklyje.

  2. Beata, ten kur as gyvenu, rikotos pirkt nera , kuo galeciau ja pakeisti? paprasta cotage cheese turbut netiktu?

  3. Isbandytas skanumelis! tik siek tiek koreguotas – be zemuogiu, bet esu tikra, kad jos pyraga pakelia siek tiek i kita lygi :), bet braskes skonio tikrai nepagadino. Kepimau naudojai lietuviskus avyzinius ir dar su sokolado gabaliukais 🙂 labai skanu buvo. Ir dar – manau, kad gali buti siek tiek maziau ir rikotos, ir maskarpones. Ir dar – kepiau stipriai ilgiau, nes nepatikejau, kad gali sustingti 🙂

  4. Isbandytas skanumelis! tik siek tiek koreguotas – be zemuogiu, bet esu tikra, kad jos pyraga pakelia siek tiek i kita lygi :), bet braskes skonio tikrai nepagadino. Kepimau naudojai lietuviskus avyzinius ir dar su sokolado gabaliukais 🙂 labai skanu buvo. Ir dar – manau, kad gali buti siek tiek maziau ir rikotos, ir maskarpones. Ir dar – kepiau stipriai ilgiau, nes nepatikejau, kad gali sustingti 🙂

  5. Labai dėkui už tą įkvepiantį receptą ir tobulą žemuogių meto skonį, man pavyko puikiai su Lt avižiniais sausainiais, dejau tik biskeli daugiau sviesto, būtinai pakartosiu dar karta ir įtrauksiu i savo vasaros meniu užrašus, nes jis superinis, dėkui.

  6. Isbandziau, labai skanus gavosi, tik vietoj zemuogiu dejau braskes. Tikiuosi, kad su zemuogem bus dar skaniau, butinai pabandysiu kada nors ir originalu recepta.:)

  7. Miela Beata, kepiau si pyraga. Viskas su juo ok, tiik norejau paklausti, kodel jis man iskilo tik sonuose, o per viduri liko idubes? Aisku, bekepdamas ir suskilo visas…. Dariau viska pagal recepta… Ir dar klausimukas, kokiu orkaites rezimu reikia kepti si pyraga? As kepiau „virsus apacia”, gAL TAI SALYGOJO NELABAI GRAZIA PYRAGO ISVAIZDA? aCIU:)

  8. esu isbandzius galybe surio pyragu. sitas grazina mane atgal i Amerika :-)…tikras, slapias, be galo skanus ir burnoje tirpstantis. tik citrinos sulciu nedejau i surio mase.. aciu, Beata!

  9. Sveika Beata! Isbandziau si Tavo recepta, pyragas is tiesu nuostabus, suriu purumas ir lengvumas tiesiog pasakiskas, tiesa as vietoje zemuogiu dejau : avietes, melynes ir kelias tresnes. Gaila , kad komentare negalima ideti savo ft, tikrai noreciau pasidalinti ir gauti tavo ivertinima;) didelis ACIU, Beata uz visus tavo receptukus!

  10. Pyragas nerealus! Visa seima pirstus laizesi:) bet kazin kodel sausainiu trupiniai tvirtai nesilaike o isemus is formos apsibarste? Kaip padaryti kad labiau sukibtu? Aciu is anksto

  11. Bandau ir aš pasigaminti šį pyragą, neužilgo turėtų iškepti. Kadangi žemuogių šiuo metu nėra- bandau su šilauogėm ir sirupu apipilsiu truputį. Apie rezultatus parašysiu vėliau- mano triūso ir šio recepto vertintojos bus dukrytės- itin mėgstančios sūrio pyragus…:))

  12. Sveika Beata,

    Kepiau pyraga pagal si recepta ir nusinesiau i darba kolegas pavaisinti. Pasisekimas absoliutus – visi apie ji dvi dienas kalbejo, vis klause ar jis tikrai ne is parduotuves nupirktas. Tiesa, vietoj zemuogiu naudojau tiesiog avieciu dzema, bet tas nei pyrago skonio nei isvaizdos nepagadino. Gaminsiu tikrai dar ne karta! Puikus ir nesudetingas receptas! Aciu 🙂

  13. Vakar grįžau po savaitgalio Londone. Turiu vienintelį klausimą: kur rast Hobnobs sausainių Vilniuje? 😀

  14. vakar gaminau, dar nespejau paragauti…naudojau forma su atsegamu dugnu, tai sviestas pradejo varveti, nuvarvejo i apacia, pradejo apacia degti, ir kvapas po visus namus 🙁 va toks man nepasisekimas… draugo mama sako kad cia forma kepimo kalta, galbut nelabai gera, o gal tai galejo nutikti del to kad svieto daugiau idejau negu recepte?

  15. Sveiki Beata!
    Norejau paklaust ar ne sis surio pyragas pas Jus kavinukeje ragavau ten tai toooks tobulas

  16. Beata, ačiū Jums labai už nuostabų receptą! Nors sūriai brangiai kainavo, buvo verta! Gavosi toks nepaprastai minkštas, skanus, o (mėlynių) tyrelė kiek prasiskverbė į varškės gilumas ir padarė įdomų spalvų susiliejimą 😀 Jeigu reikėtų sugalvoti kokį šūkį Jūsų receptams, tai būtų:
    1) Patikimi!
    2) Skanūs
    3) Įdomūs
    Didelis AČIŪ! 🙂

  17. Sveiki. Lb patipo jusu receptas. Tik as ji biski „PATURBINAU” . Kai atveso piliau zele ir i ja dejau braskes,silauoges ir avietes 🙂 aciu uz recepta. Gaila kad negalima ikelt foto

  18. Beata, noriu paklausti, kada uogas reikėtų dėti, ar prieš pat patiekiant, ar leisti pastovėti , kad įsigertų?

Rašyti komentarą