8241
Beatos virtuvė

Cheesecake – sūrio pyragas – su žemuogėmis

(30)
Reikės:
  • 180 g avižinių sausainių („Hobnobs“ arba „Grany“ rekomenduoju)
  • 30 g sviesto
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 500 g rikotos sūrio
  • 100 g cukraus (jei norite saldžiau, dėkite daugiau, bet ne daugiau nei 150 g – 200 g)
  • 5 trynių
  • 3 baltymų
  • 1 citrinos sulčių
  • druskos dosniai (tikrai bus pusė šaukštelio, bet jei nenorite, galite nedėti)
  • 1 litro žemuogių
  • 2 šaukštų cukraus žemuogių tyrelei

Recepto legenda ir keli naudingi patarimai – čia.

Kepame pyragą:

  1. Sausainius sudedame į maišelį, prasieiname su kočėlu ir sumaigome, kad pavirstų trupiniais. Trupinius dedame į torto formą atsegamu dugnu ir palaistom lydytu sviestu. Prispaudžiam, kad lygiai ir vienodai pasidengtų dugnas. Jie nebus labai sulipę, nes sviesto nedaug, bet sausainiai riebūs, tai užtenka.
  2. Trynius sumaišome su 100 g cukraus. Tada sudedame maskarponę ir rikotą, sumaišome, kad išeitų vientisa masė. Gali prireikti elektrinio plakiklio, nes ne visada viskas gerai susimaišo, bet per daug su juo nesiduokite. Supilkite citrinos sultis, pasūdykite.
  3. Kiaušinių baltymus išplakite iki beveik standžių putų, jas po truputį įmaišykite į sūrio masę.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.
  5. Pilkite sūrio masę ant trupinių ir šaukite kepti apie 50 minučių. Masė truputį pakils. Išjunkite kaitrą, kai viduriukas dar bus truputį minkštas – skystas. Tada leiskite atvėsti.
  6. Pusę žemuogių sutrinkite su cukrumi (geriausia elektriniu prietaisu), įspauskite truputį citrinos sulčių. Žemuogės ne braškės, todėl tyrelė bus gana tiršta.
  7. Kai pyragas bus truputį pravėsęs, supilkite ant jo tyrelę, tik neišimkite iš formos. Palaukite, kol atvės, tada apeikite su peiliu, kad atsikabintų nuo kraštų, ant viršaus sudėkite likusias žemuoges.

Na negražu girtis, bet pasisekimą, turėjo šis pyragas tikrai. Ir tą patį receptą galite sėkmingai pritaikyti variacijoms su kitokiomis uogoms – braškėmis ar avietėmis, ar serbentais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,07 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (30)
Komentarai
  1. Angelija parašė:

    Man labai patinka, tai ka tu darai , Beata-tu nuostabi. As labai megstu gaminti maista, labai patinka knygos apie maista.

  2. Ala parašė:

    O musu LT aviziniai sausainiai netiks?Kokia galima alternatyva tiems hobnobs, ar kur ju ieskoti?

  3. Simon parašė:

    Vakar išbandžiau. Mmm… tirpstantis burnoje. Tik savo gardinau spanguolėm, kurių dar radau šaldiklyje.

  4. Gintare parašė:

    Beata, ten kur as gyvenu, rikotos pirkt nera , kuo galeciau ja pakeisti? paprasta cotage cheese turbut netiktu?

  5. Raimonda parašė:

    Isbandytas skanumelis! tik siek tiek koreguotas – be zemuogiu, bet esu tikra, kad jos pyraga pakelia siek tiek i kita lygi :), bet braskes skonio tikrai nepagadino. Kepimau naudojai lietuviskus avyzinius ir dar su sokolado gabaliukais 🙂 labai skanu buvo. Ir dar – manau, kad gali buti siek tiek maziau ir rikotos, ir maskarpones. Ir dar – kepiau stipriai ilgiau, nes nepatikejau, kad gali sustingti 🙂

  6. Renata B. parašė:

    Labai dėkui už tą įkvepiantį receptą ir tobulą žemuogių meto skonį, man pavyko puikiai su Lt avižiniais sausainiais, dejau tik biskeli daugiau sviesto, būtinai pakartosiu dar karta ir įtrauksiu i savo vasaros meniu užrašus, nes jis superinis, dėkui.

  7. Inga parašė:

    Tobulas skonis 🙂 Ir kruva komplimentu 🙂

  8. Greta parašė:

    Isbandziau, labai skanus gavosi, tik vietoj zemuogiu dejau braskes. Tikiuosi, kad su zemuogem bus dar skaniau, butinai pabandysiu kada nors ir originalu recepta.:)

  9. Aiste parašė:

    Miela Beata, kepiau si pyraga. Viskas su juo ok, tiik norejau paklausti, kodel jis man iskilo tik sonuose, o per viduri liko idubes? Aisku, bekepdamas ir suskilo visas…. Dariau viska pagal recepta… Ir dar klausimukas, kokiu orkaites rezimu reikia kepti si pyraga? As kepiau „virsus apacia“, gAL TAI SALYGOJO NELABAI GRAZIA PYRAGO ISVAIZDA? aCIU:)

  10. ruta parašė:

    esu isbandzius galybe surio pyragu. sitas grazina mane atgal i Amerika :-)…tikras, slapias, be galo skanus ir burnoje tirpstantis. tik citrinos sulciu nedejau i surio mase.. aciu, Beata!

  11. Inesa parašė:

    Sveika Beata! Isbandziau si Tavo recepta, pyragas is tiesu nuostabus, suriu purumas ir lengvumas tiesiog pasakiskas, tiesa as vietoje zemuogiu dejau : avietes, melynes ir kelias tresnes. Gaila , kad komentare negalima ideti savo ft, tikrai noreciau pasidalinti ir gauti tavo ivertinima;) didelis ACIU, Beata uz visus tavo receptukus!

  12. Ugne parašė:

    Beata, koks jusu tikras facebook? Niekaip negaliu surast 😛

  13. Monika parašė:

    Pyragas nerealus! Visa seima pirstus laizesi:) bet kazin kodel sausainiu trupiniai tvirtai nesilaike o isemus is formos apsibarste? Kaip padaryti kad labiau sukibtu? Aciu is anksto

  14. Linas parašė:

    Bandau ir aš pasigaminti šį pyragą, neužilgo turėtų iškepti. Kadangi žemuogių šiuo metu nėra- bandau su šilauogėm ir sirupu apipilsiu truputį. Apie rezultatus parašysiu vėliau- mano triūso ir šio recepto vertintojos bus dukrytės- itin mėgstančios sūrio pyragus…:))

  15. Giedre parašė:

    Sveika Beata,

    Kepiau pyraga pagal si recepta ir nusinesiau i darba kolegas pavaisinti. Pasisekimas absoliutus – visi apie ji dvi dienas kalbejo, vis klause ar jis tikrai ne is parduotuves nupirktas. Tiesa, vietoj zemuogiu naudojau tiesiog avieciu dzema, bet tas nei pyrago skonio nei isvaizdos nepagadino. Gaminsiu tikrai dar ne karta! Puikus ir nesudetingas receptas! Aciu 🙂

  16. Edvardas parašė:

    Vakar grįžau po savaitgalio Londone. Turiu vienintelį klausimą: kur rast Hobnobs sausainių Vilniuje? 😀

  17. Dorota parašė:

    vakar gaminau, dar nespejau paragauti…naudojau forma su atsegamu dugnu, tai sviestas pradejo varveti, nuvarvejo i apacia, pradejo apacia degti, ir kvapas po visus namus 🙁 va toks man nepasisekimas… draugo mama sako kad cia forma kepimo kalta, galbut nelabai gera, o gal tai galejo nutikti del to kad svieto daugiau idejau negu recepte?

  18. Austeaaa parašė:

    Man labai patinka sitas receptas jis labai skanus niamniamniam

  19. Elena parašė:

    Gavosi neapsakomai skanus cheesecake 🙂

  20. Judi parašė:

    Sveiki beata,esu ne lietuvoje,kokiais sausainiais galeciau pakeisti situos ?

  21. Agne parašė:

    Sveiki Beata!
    Norejau paklaust ar ne sis surio pyragas pas Jus kavinukeje ragavau ten tai toooks tobulas

  22. Mažena parašė:

    Beata, ačiū Jums labai už nuostabų receptą! Nors sūriai brangiai kainavo, buvo verta! Gavosi toks nepaprastai minkštas, skanus, o (mėlynių) tyrelė kiek prasiskverbė į varškės gilumas ir padarė įdomų spalvų susiliejimą 😀 Jeigu reikėtų sugalvoti kokį šūkį Jūsų receptams, tai būtų:
    1) Patikimi!
    2) Skanūs
    3) Įdomūs
    Didelis AČIŪ! 🙂

  23. Aleksandra parašė:

    Sveiki. Lb patipo jusu receptas. Tik as ji biski „PATURBINAU“ . Kai atveso piliau zele ir i ja dejau braskes,silauoges ir avietes 🙂 aciu uz recepta. Gaila kad negalima ikelt foto

  24. Jurate parašė:

    Beata, noriu paklausti, kada uogas reikėtų dėti, ar prieš pat patiekiant, ar leisti pastovėti , kad įsigertų?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.