8241
Beatos virtuvė

Cepelinai su trijų rūšių įdarais

(0)
Reikės:
  • 3 kg šviežių bulvių
  • 1,5 kg virtų bulvių
  • 3 šaukštai krakmolo
  • Druskos
  • 3 svogūnai
  • Krakmolo virti
  • Varškės įdaras:
  • 400 g varškės
  • 100 g špinatų
  • 3 svogūnų laiškai
  • Sauja mėtų lapelių
  • Žiupsnis peletrūnų
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • Kepenėlių įdaras:
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • Alyvuogių aliejaus
  • 350 g rūkytos šoninės
  • 400 g vištų kepenėlių
  • 40 g sviesto
  • Druskos
  • 1 šaukštelis kmynų
  • Juodųjų pipirų
  • Aliejaus
  • Moliūgų įdaras:
  • Aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 350 g kepto sviestinio moliūgo
  • Sauja džiovintų voveraičių
  • 1 česnako skiltelė
  • Sauja petražolių
  • Sauja virtų bulvių

Mėgstamiausias lietuvių patiekalas – cepelinai. Šįkart: trispalviai, su moliūgų įdaru, su varške ir su kepenėlėmis.

  1. Nulupame virtų bulvių lupenas (bulvės būtinai turi būti visiškai atvėsusios, nes jei šiltas maišysite su krakmolu, masė ne standės, o priešingai – skystės) ir bulves sumalame mėsmale ar kitaip sutriname.
  2. Pasigaminame įdarus:
  • Varškės ir špinatų įdaras. Varškę ištriname su blanširuotais smulkintais špinatais, smulkintomis mėtomis ir svgūnų laiškais. Pagardiname druska, peletrūnais, kmynais.
  • Kepenėlių ir šoninės įdaras. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame svogūną kol suminkštės ir pagels. Įtarkuojame česnako skilteles, išmaišome. sudedame smulkintą šoninę ir pakepame, kol pasileis riebalai ir truputį apskrus. Įdedame gabalėlį sviesto, suberiame smulkintas kepenėles ir maišydami pakepame apie penkias minutes. Paragaujame įdarą, ar netrūksta druskos.
  • Moliūgų ir voveraičių įdaras. Verdančiu vandeniu užpilame džiovintas voveraites ir paliekame apie 10-15 suminkštėti. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Į keptuvę įtarkuojame česnako skitlelę, sudedame suminkštėjusias ir smulkiai supjaustytas voveraites, išmaišome ir trumpai pakepame. Galiausiai sumaišome jau anksčiau iškeptus moliūgus su voveraitėmis ir kapotomis petražolėmis. Paliekame atvėsti. Jei atvėsęs įdaras atrodo kiek per šlapias, į jį galima įdėti saujelę virtų bulvių.
  1. Žalias bulves nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Kartu su bulvėmis sutarkuojame ir svogūnus.
  2. Pasiruošiame didesnį dubenį ir naudodami sūrmaišio audinį ar dvigubą–trigubą marlę nusunkiame į jį bulvių tarkius, tačiau neišspaudžiame paskutinio lašo – tegul tarkiai lieka šiek tiek šlapi, tada išvirę cepelinai bus minkšti. Nusunktą skystį ramiai paliekame, per  keletą minučių ant dugno nusistovės krakmolas.
  3. Sunką atsargiai nupilame, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sukrečiame į tarkuotų bulvių masę. Jei krakmolo susidarė nedaug, įberiame dar kelis šaukštus pirktinio.
  4. Į nuspaustus tarkus suverčiame maltas virtas bulves, pasūdome ir gerai gerai suminkome.
  5. Iš gerai išminkytos bulvių masės drėgnomis rankomis formuojame norimo dydžio didžkukulius: ant delno išplojame apie 1 cm storio blyną, dedame įdaro, apspaudžiame jį bulvių mase, delnais „apglostome“ didžkukulius, kad paviršius būtų glotnus, lygus, be įtrūkimų.
  6. Užkaičiame didelį puodą su daug vandens, gerai pasūdome. Į stiklinę ar dubenėlį įsipilame šalto vandens, suberiame šaukštą krakmolo, išmaišome ir supilame šį mišinį į verdantį vandenį puode. Didžkukulius panardiname į verdantį vandenį ir verdame apie 20-25 min. (didžkukuliams iškilus į paviršių, kaitrą sumažiname iki minimumo).
  7. Patiekite su spirgučiais, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.