Į troškinimo indą įpilame alyvuogių aliejaus.
Griežinėliais sudedame: sluoksnis svogūnų, sluoksnis paprikų, pomidorų, išspaustas česnakas, žuvies gabaliukai ir viską užklojame supjaustytų griežinėliais bulvių sluoksniu. Užberiame šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį. Toliau vėl sluoksniuojame viską iš eilės tokia pat tvarka iki troškinio indo viršaus arba kol baigiasi visi ingredientai .
Patiekalą gaminant vasaros metu, kad gausu žalumynų, pagal skonį dedame ir šviežių žalumynų, t.y. krapų, petražolių ir t.t. Ypač populiarus prieskonis Portugalijoje – kalenda, kurią naudojant saikingai galima labai pagerinti patiekalo skonį. Šių žalių prieskonių taip pat galiam rasti prekybos centruose ir žiemos sezono metu.
Kai viskas sudėta į troškinimo indą pilame baltą vyną (kad šiek tiek apsemtų visus sluoksnius). Uždengiame puodą ir troškiname ant silpnos ugnies apie 45-60 min., kol visi ingredientai suminkštės.
Caldeirada patiekiama su citrina, alyvuogėmis, o prie šio patiekalo puikiai tiktų baltas sausas vynas arba portugališkas „Vinho Verde“.
Labai skaniai atrode, todel susigundziau ir viena diena pasigaminau. Nuo recepto nenukrypau, dariau viska kaip parasyta, taciau man sis patiekalas nepatiko..buvo neskanu.
labai skanus, lengvas:) ir wietoj wyno skaniai gaunas ir su vandeniu 😉