Aš turiu problemų su lietuvių kalba. Iš tikrųjų…. Negana to, kad esu pusiau beraštė ir nemoku teisingai dėti nosinių, kablelių ir kirčiuoti teisingai.. bet dar turiu aibę problemų su lietuvių kalba ir kulinariniais terminais…. štai pavyzdžiui, vienas iš jų: kas yra salotos, o kas yra mišrainė??? Ar salotos, kur nors vienas žalias dalykas yra? Ar ten, kur būtinai yra lapas kokio nors pobūdžio? O mišrainė ?? tai būtinai su bulvėm, morkom ir žirneliais? ir jei su majonezu???
Pupeles išvirti sūdytam vandeny, bet nepervirti svarbu, nes jos truputį traškios turi likti, tai gal kokios šešios septynios minutės, karštą vandenį nupilti ir pupeles pamerkti į puodą su šaltu vandeniu, kad jos atšaltų ir nustotų virti ir toliau minkštėti. Ir praktiškai – visas darbas… dabar tik reikia supjaustyti virtus burokėlius, atidaryti konservuoto tuno dežutę, supjaustyti agurkėlį, alyvuoges, keletą ančiuvių, užpilti porą šaukštų balto arba raudono vyno acto ir uždėti šaukštą mėgstamo majonezo. Neišpasakytai skanu.
P.S. Kiek kainuoja burokėliai??? Aš šiandien eidama iš stomatologo užsukau į vietinę naują naujutėlaitę maisto krautuvę – ten visokie mandri vynai išstatyti, ekologinės mėsos ir daržovės, artišokai ir baklažanai, pastarnokai ir bulvės, ir aišku, burokėliai… labai gražūs, dideli ir apvalūs, būčiau paėmus, bet neturėjau nei vieno gryno pinigo, tai va, kg burokėlių kainuoja 3 funtai. Kas būtų gal 13-14 lt… tada aš susimasčiau, kiek kainuoja burokėliai Lietuvoje???? Štai kur klausimas..
Skanių burokėlių…