Spausdinti

Silkės kerai yra vieni stipriausių, nes be jos nei Kūčių stalo, nei kasdienos. Dar viena nauja idėja silkei, nes ir pati ant stalo visuomet dedu vieną tradicinę ir vieną naują. Ši – pasakiškai rožinė, saldžiarūgštė, išsimaudžiusi burokėlių ir prieskonių marinate, puikiai tiks ne tik švenčių stalui, bet ir kasdieniam sumuštiniui su juoda duona.

Burokėlių sultyse marinuota silkė

0
komentarai
7
Porcijos
6 asm.

Reikės:

200 ml vandens
2 šaukštai cukraus
Žiupsnis gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, kalendrų
Keletas lauro lapų
1 cinamono lazdelė
200 ml obuolių acto
2 švieži burokėliai
4–5 silkės filė
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į puodą pilame vandenį, cukrų ir prieskonius ir viską pašildome, kad vanduo įsiskonėtų. Nuimame puodą nuo kaitros ir supilame actą. Marinatui pabaigti, į jį sudedame plonais kaspinais supjaustytus burokėlius – jie ryškia spalva nudažys marinatą ir silkę.

2

Silkės filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame į indą su dangčiu, ant jos supilame marinatą kartu su visais burokėliais. Uždengiame ir paliekame marinuotis bent keletą valandų, bet galima palikti ir keletą parų.

3

Tokią silkę skanu valgyti su rugine duona ir traškiai pasimarinavusiais burokėliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą