8241
Beatos virtuvė

Burokėlių sriuba su juodaisiais lęšiais ir šviežiais kopūstais

(0)
Reikės:
  • 1 poro
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 lauro lapelių
  • kelių šakelių čiobrelio (arba 1 šaukštelio džiovintų)
  • 500 g šviežių burokėlių
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 200 g smulkinto gūžinio kopūsto
  • 2 kubelių ekologiško „Maggi“ sultinio su žolelėmis
  • 3 šaukštų pomidorų tyrės
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių
  • 1 šaukšto kadagio uogų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 100 g juodųjų lęšių
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Sodri, išraiškingo skonio sriuba, kuri įtiks net ir mėsiškų barščių mėgėjams. Bulves čia labai sėkmingai pavaduoja juodieji lęšiai, o gamybos laiką trumpina ekologiškas „Maggi“ sultinys su žolelėmis

Gaminame:

  1. Pasiruošiame daržoves: smulkiai supjaustome kopūstą, susmulkiname porus, česnako skilteles, supjaustome morkas ir aštria tarka sutarkuojame arba tiesiog ranka su peiliu į šiaudelius supjaustome burokus. 
  2. Imame didelį puodą, dedame ant ugnies ir įpylę šlakelį aliejaus, jame pakepiname porus, kol suminkštėja. Sudedame česnakus ir maišydami kepame 2 minutes. Sudedame visus prieskonius, pomidorų tyrę, garstyčias ir leidžiame viskam sušilti.
  3. Supilame į puodą paruoštą ekologišką „Maggi“ sultinį su žolelėmis (sultinį pasiruošiame užvirinę 2 litro vandens ir ištirpinę jame 2 kubelius „Maggi“ sultino). Sudedame burokus, morkas, suberiame perplautus lęšius. Ant ramios ugnies verdame apie 15-20 minučių, kol lęšiai tampa minkšti. Tada sudedame supjaustytą kopūstą, obuolių actą ir paverdame dar apie 5 minutes.
  4. Patiekiame pagardinę juodaisiais pipirais.

Ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.