8241
Beatos virtuvė

Burokėlių mišrainė su avinžirniais, obuoliais ir kriaušėmis

(17)

Su avinžirniais pagaminamos greičiausiai... Jei norite itin gero burokėlių skonio, tai juos kepkite orkaitėje, kepimo maiše arba folijoje įvyniotus. Jei greitis svarbiau, tai ne tokie jau prasti ir virti burokėliai. Raugintus agurkus aš mėgstu, bet dabar jų atsisakau. Saldumo ir rūgštumo barus užpildo obuolys ir kriaušė su citrinų sultimis.

Reikės:
  • 3–4 keptų ar virtų burokėlių
  • 1 didelio rūgštesnio obuolio
  • 1 kietokos kriaušės
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 šaukšto smulkių kaparėlių, marinuotų acte
  • 2–3 šaukštų kvapnaus aliejaus (tyriausio alyvuogių ar šalto spaudimo linų sėmenų, ar argano)

Iš tokio kiekio pagaminsite didelį dubenį mišrainės.

  1. Burokėlius supjaustome kvadratėliais.
  2. Beriam ten nusunktus avinžirnius.
  3. Obuolį ir kriaušę nulupame, taip pat supjaustome kubeliais, juos užpilame citrinos sultimis, pamaišome, kad neruduotų.
  4. Kaparėlius labai smulkiai susmulkinam.
  5. Viską beriame į bendrą dubenį. Pašlakstome aliejumi.

Jei norisi sūriau, sūdome prieš pat pateikdami valgyti. Suruošti ingredientai sau gali stovėti šaldytuve ir ilgiau.

Kriaušė burokėlių mišrainei

Burokėlių mišrainė su avinžirniais

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Kiek laiko reikia kepti burokelius?

  2. Kyte parašė:

    Beata, sakyk ka manai apie burokeliu salotas su raugintais agurkeliais ir pupelem Kuciu vakarui? (Aciu is anksto 😉 )

  3. aiste parašė:

    Sveiki,oj aš paskubėjau ir parduotuvėje nupirkau paprastų avinžirnių,nemarinuotų..ar labai pasikeičia receptas jei aš dėsiu virtus juos? :\

  4. AKVILE parašė:

    O sakykite burokelius kepti nepjaustytus? Ar juos reikia kuom apslakstyti?

  5. E. parašė:

    o kaparėliai būtini, labai įtakoja mišrainės skonį?
    kaip tik jų ir neturiu namuose.

  6. Rama parašė:

    Labai skani nauja mišrainė, gaminau kalėdoms, puikus skonis. Ačiū už receptą.

  7. Lina parašė:

    As dariau be kapareliu ir be avinzirniu. Tiesiog radau spinteleje raudonuju lesiu ir galvoju pabandysiu! Ir ka, gavosi nuostabus skonis:)! Aciu Beatai, tu nuostabi!

  8. Kristina parašė:

    O kuo galima pakeisti avinžirnius, jei jų neturiu?

  9. Danguolė parašė:

    Kokio dydžio burokėliai turėtų būti? Arba koks svoris visus paėmus?

  10. Indre parašė:

    Beata, sakykit, burokelius pjaustyti jau tik iskepus orkaiteje (folijoje) ? Kiek laiko ir kokioje temp. juos taip kepti?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.