8241
Beatos virtuvė

Burokėlių falafeliai

(3)
Reikės:
  • 1 šaukšo alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 2 skardinių konservuotų avinžirnių (po 400g)
  • 500 g žalių burokėlių
  • 100 g maltų džiūvesėlių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšo tahini pastos
  • aliejaus kepimui
  • patiekimui:
  • 1 šaukšto tahinio pastos
  • 300 ml natūralaus jogurto
  • žiupsnio cukraus
  • tortilijų ar lavašo
  • burokėlių lapų ar salotų

Falafeliai šiais laikais jau visiems girdėti ir ne tokia jau naujiena. Tačiau galima ir kiek juos paįvairinti, pridėjus mums visiems patinkančių, žalių burokėlių. Siūlau paekspermentuoti ir pasigaminti sau ir draugams. Užtruksite ne tiek ir ilgai, nes receptas supaprastintas ir naudojame jau išvirtus, konservuotus avinžirnius. Žinoma, galite išsivirti patys avinžirnių, tik reikės kiek ilgiau su jais pažaisti, nes kai jau avinžirniai išverda, rekomenduojama nulupti rankomis jų odelę, jei norite labai glotnios konsistencijos.

Taigi, burokėlius nulupame ir sutarkuojame smulkiai. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūnus ir pakepiname, kol suminštės, bet nesudeginame. Įberiame malto kumino, pakepiname minutę. Avinžirnius supilame į galingą maisto kombainą, ten pat sudedame pusę sutarkuotų burokėlių, pakepintus svogūnus, džiūvesėlius, kiaušinį bei tahinį pastą. Ir įjungus kombainą, sumalame iki  rupios masės. Išverčiame falefelių masę į dubenį ir sudedame likusius tarkuotus burokėlius, gerai sumaišome ir įberiame druskos bei pipirų pagal skonį.

Paisruošiame kepimo formą, išklojame ją kepimo popieriumi. Sušlapiname rankas vandeniu ir pradedame formuoti rutūliukus (apie 20 tikrai išeis) ir dedade juos ant kepimo formos, paliekant tarpus.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C arba 180C, jei kepsite su vėjeliu ir per kelias formas. Pašlakstome aliejome arba patepame aliejuotu teptuku. Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 minutes, kol paviršius apskrus. ARBA galite žinote kepti ir įkaitintame aliejuje, gilioje keptuvėje.

Patiekimui sumaišome tahinį pastą su natūraliu jogurtu, žiupsiu cukraus ir druskos. Galima ir šliūkštelėti kelis lašus citrinų sulčių. Tortiliją ar lavašą galima pašildyti orkaitėje, ir kai jau bus šilti, krauti ant jų padažo, kelis skaisčiai raudonus falafelius, pabarstyti burokėlių lapais ir dar galima kaparėlių ar marinuotų cukinijų dėl rūgštelės (jei mėgstate). Nors padažas su jogurtu irgi toks rūgštokas.

Tai ir skanaus.

 

falafeliaiburok

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. indrė parašė:

    Sveiki. O ar is konservuotu/marinuotu burokeliu iseitu?

  2. Ingrida parašė:

    Ar gaunasi sausi?,atrodo bent,kad trupa?,reiks issandyt:)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.