Spausdinti

Falafeliai šiais laikais jau visiems girdėti ir ne tokia jau naujiena. Tačiau galima ir kiek juos paįvairinti, pridėjus mums visiems patinkančių, žalių burokėlių. Siūlau paeksperimentuoti ir pasigaminti sau ir draugams. Užtruksite ne tiek ir ilgai, nes receptas supaprastintas ir naudojame jau išvirtus, konservuotus avinžirnius. Žinoma, galite išsivirti patys avinžirnių, tik reikės kiek ilgiau su jais pažaisti, nes kai jau avinžirniai išverda, rekomenduojama nulupti rankomis jų odelę, jei norite labai glotnios konsistencijos.

Burokėlių falafeliai

0
komentarai
3
Porcijos
5 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Falafeliams:

1 šaukšo alyvuogių aliejaus
2 svogūnų
1 šaukštelio malto kumino
2 skardinių konservuotų avinžirnių (po 400g)
500 g žalių burokėlių
100 g maltų džiūvesėlių
1 kiaušinio
1 šaukšo tahini pastos
aliejaus kepimui

Patiekimui:

1 šaukšto tahinio pastos
300 ml natūralaus jogurto
žiupsnio cukraus
tortilijų ar lavašo
burokėlių lapų ar salotų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Burokėlius nulupame ir sutarkuojame smulkiai. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūnus ir pakepiname, kol suminštės, bet nesudeginame. Įberiame malto kumino, pakepiname minutę.

2

Avinžirnius supilame į galingą maisto kombainą, ten pat sudedame pusę sutarkuotų burokėlių, pakepintus svogūnus, džiūvesėlius, kiaušinį bei tahinį pastą. Ir įjungus kombainą, sumalame iki  rupios masės.

3

Išverčiame falefelių masę į dubenį ir sudedame likusius tarkuotus burokėlius, gerai sumaišome ir įberiame druskos bei pipirų pagal skonį.

4

Įkaitiname orkaitę iki 200 C arba 180C, jei kepsite su vėjeliu ir per kelias formas. Pasiruošiame kepimo formą, išklojame ją kepimo popieriumi.

5

Sušlapiname rankas vandeniu ir pradedame formuoti rutuliukus (apie 20 tikrai išeis) ir dedame juos ant kepimo formos, paliekant tarpus. Pašlakstome aliejome arba patepame aliejuotu teptuku. Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 minutes, kol paviršius apskrus. ARBA galite žinote kepti ir įkaitintame aliejuje, gilioje keptuvėje.

6

Patiekimui sumaišome tahini pastą su natūraliu jogurtu, žiupsniu cukraus ir druskos. Galima ir šliūkštelėti kelis lašus citrinų sulčių.

7

Tortiliją ar lavašą galima pašildyti orkaitėje, ir kai jau bus šilti, krauti ant jų padažo, kelis skaisčiai raudonus falafelius, pabarstyti burokėlių lapais ir dar galima kaparėlių ar marinuotų cukinijų dėl rūgštelės (jei mėgstate). Nors padažas su jogurtu irgi toks rūgštokas. Tai ir skanaus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą