Spausdinti

Bulvių, salierų ir topinambų apkepas

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Apkepui reikės:

vidutinio dydžio saliero galvos
3-4 bulvių
4 topinambų

Padažui reikės:

svogūno galvos
4 česnako skiltelių
4 lauro lapų
stiklinės grietinėlės
šviežių čiobrelių šakelių
druskos
pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pasiruošiame daržoves: nuskutame bulves, nulupame saliero galvą, gerai nuplauname topinambus ir nuskutame peiliu.

2

Peiliu ar daržovių pjaustykle supjaustome daržoves plonomis riekelėmis.

3

Nulupame svogūno galvą ir česnako skilteles.  Svogūną perpjauname pusiau ir suraikome. Česnaką sukapojame.

Reklama
41011
4

Beriame svogūnus į puodą, užpilame grietinėle, ten pat dedame susmulkintą česnaką. Pamaišome šaukštu. Įmetame kelis lauro lapus, čiobrelių šakeles. Paskaniname druska ir pipirais. Druskos nereikia gailėti, nes daržovių prieš tai nesūdėme. Padažą užverdame.

5

Dalį daržovių sudedame į kepimo indą. Iš padažo semiame svogūnus ir tolygiai paskirstome ant daržovių inde. Ant svogūnų vėl klojame raikytų daržovių sluoksnį, o ant viršaus supilame paruoštą padažą.

6

Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame valandą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skanus patiekalas gavosi, ačiū Beatai:) Gal ir be topinambų skonis nesuprastėtų, nes viršų ima česnakai..:)

  2. Sveika Beata,

    Nuostabi laida buvo kaip humoro vakaras…..
    Daugiau tokiu linksmu ir nuostabiu laidu!!
    Kur UK tokiu pjaustykliu ir tarkuciu isigyti??
    (bulvems ir burokams)

  3. Laba diena, Beata,
    noriu pasitikslinti kur rasti jusu el psl burokeliu keptu keptuveje recepta. Maciau per laida, bet nespejau uzsirasyti visko, o dbr nerandu…Labai nori pabandyti pasidaryti, bet nzn tikslaus recepto. Gal butu galima gauti nuoroda i el pasta ruteliukas@hotmail.com
    Aciu is anksto!

    Pagarbiai,
    Ruta.

  4. Miela Beata,
    ieškau internete prancūziško bulvių -svogūnų apkepo sekmadienio pietums, nes esu ragavus dieviško skonio šio patiekalo. Jūsų receptas yra variacija, kaip suprantu? Ar būtų kažkas panašaus, jei naudočiau tik bulves ir svogūnus, o visa kita pagal jūsų receptą? (klausiu, nes turiu bulvių ir sočiai svogūnų, o topinambų reik pas senelius į kaimą važiuot, nes jie ten turi sočiau nei sočiai ir visą laiką siūlo neįsiūlo, tai jau kitą savaitę nulenkus galvą reikės pasikast visą maišą:) )

Rašyti komentarą