8241
Beatos virtuvė

Bulvių, salierų ir topinambų apkepas

(9)
Reikės:
  • Apkepui reikės:
  • vidutinio dydžio saliero galvos
  • 3-4 bulvių
  • 4 topinambų
  • Padažui reikės:
  • svogūno galvos
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 lauro lapų
  • stiklinės grietinėlės
  • šviežių čiobrelių šakelių
  • druskos
  • pipirų

 

 

Kaip paruošti:

  1. Pasiruošiame daržoves: nuskutame bulves, nulupame saliero galvą, gerai nuplauname topinambus ir nuskutame peiliu.
  2. Peiliu ar daržovių pjaustykle supjaustome daržoves plonomis riekelėmis.
  3. Nulupame svogūno galvą ir česnako skilteles.  Svogūną perpjauname pusiau ir suraikome. Česnaką sukapojame.
  4. Beriame svogūnus į puodą, užpilame grietinėle, ten pat dedame susmulkintą česnaką. Pamaišome šaukštu. Įmetame kelis lauro lapus, čiobrelių šakeles. Paskaniname druska ir pipirais. Druskos nereikia gailėti, nes daržovių prieš tai nesūdėme. Padažą užverdame.
  5. Dalį daržovių sudedame į kepimo indą. Iš padažo semiame svogūnus ir tolygiai paskirstome ant daržovių inde. Ant svogūnų vėl klojame raikytų daržovių sluoksnį, o ant viršaus supilame paruoštą padažą.
  6. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame valandą.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. renata parašė:

    sveiki, kur galima topinambų nusipirkti? Ir kuo jos galima pakeisti

  2. pjaustykle parašė:

    Sveiki. Kur butu galima isigyti tokia kaip jusu bulviu pjaustykle? 🙂

  3. mėgėja parašė:

    Labai skanus patiekalas gavosi, ačiū Beatai:) Gal ir be topinambų skonis nesuprastėtų, nes viršų ima česnakai..:)

  4. Super parašė:

    Sveika Beata,

    Nuostabi laida buvo kaip humoro vakaras…..
    Daugiau tokiu linksmu ir nuostabiu laidu!!
    Kur UK tokiu pjaustykliu ir tarkuciu isigyti??
    (bulvems ir burokams)

  5. Rūta parašė:

    Laba diena, Beata,
    noriu pasitikslinti kur rasti jusu el psl burokeliu keptu keptuveje recepta. Maciau per laida, bet nespejau uzsirasyti visko, o dbr nerandu…Labai nori pabandyti pasidaryti, bet nzn tikslaus recepto. Gal butu galima gauti nuoroda i el pasta ruteliukas@hotmail.com
    Aciu is anksto!

    Pagarbiai,
    Ruta.

  6. Daiva parašė:

    Miela Beata,
    ieškau internete prancūziško bulvių -svogūnų apkepo sekmadienio pietums, nes esu ragavus dieviško skonio šio patiekalo. Jūsų receptas yra variacija, kaip suprantu? Ar būtų kažkas panašaus, jei naudočiau tik bulves ir svogūnus, o visa kita pagal jūsų receptą? (klausiu, nes turiu bulvių ir sočiai svogūnų, o topinambų reik pas senelius į kaimą važiuot, nes jie ten turi sočiau nei sočiai ir visą laiką siūlo neįsiūlo, tai jau kitą savaitę nulenkus galvą reikės pasikast visą maišą:) )

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Daiva, jūs ieškote potatoes boulangerie, aš esu ne kartą kepus tokį dalyką man kažkodėl atrodo kad gal aš net ir bloge esu apie tai rašius, o blogui jau šešti metai, receptų šimtai tai ne visus tiksliai atsimenu, tokias bulves puikiausiai [padarysite šitaip, aš visada balsuoju už iš anksto pakepintus svogūnus…..Taigi plonai supjaustykite svogūnus ir juos lėtai ir ramiai pakepinkite kokias 45 min jei turite aišku tiek laiko, bulves supjaustykite labai plonai….ir tada sluoksniuokite bulves ir svogūnus užpilkite viską sultiniu ir kepkite orkaitėje….

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.