Spausdinti

Labai jaukus, labai lietuviškas, o dėl agurkų ir žirnelių dar ir žalias patiekalas.

 

Bulviniai švilpikai su grybų padažu

0
komentarai
40
Porcijos
2 asm.

Švilpikams:

0,5 kg su lupenomis virtų bulvių
2 kiaušinių
druskos
3-4 šaukštų miltų
miltų pabarstyti
kelių šaukštų lydyto sviesto

Padažui reikės:

2 mažų ar pusės didelio agurko
saujos žaliųjų žirnelių
kelių saujų voveraičių ar kitų grybų
sviesto kepti
druskos, pipirų
kelių šakelių krapų
1–2 šaukštų grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame švilpikus:

1

Su lupena išvirtas bulves nulupame ir sutriname grūstuve ar sumalame mėsmale.

2

Į bulves mušame kiaušinius, pasūdome, beriame kelis šaukštus miltų ir viską švelniai išmaišome šaukštu.

3

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

Reklama
41011
4

Ant stalviršio pabarstome šiek tiek miltų, imame dalį tešlos ir formuojame  dešrelę, kurią supjaustome gabaliukais. Švilpikus po vieną perkeliame į skardą, patepame paviršių lydytu sviestu ir šaunam į 200 laipsnių karščio orkaitę kepti apie 20 min.

Ruošiame padažą:

1

Nulupame agurką, daliname jį pusiau ir suraikome kiekvieną puselę siauromis riekelėmis.

2

Agurkus beriame į keptuvę su sviestu ir juos šiek tiek pakepame nemaišydami.

3

Kol agurkai kepa, kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir beriame paruoštus grybus ir juos pakepiname.

Reklama
41011
4

Į jau lengvai skrundančius grybus beriame saują-pusantros žirnelių. Jei naudosite šaldytus – prieš tai juos kelias minutes apvirkite. Paskui žirnelius suberkite į keptuvę su grybais.

5

Spalvingą keptuvės turinį paskaniname druska, pipirais ir smulkintais krapais, užbaigiame šaukštu grietinės.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂

  2. man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂

  3. man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
    Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.

  4. man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
    Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.

  5. Labai skanus svilpikai! Mano seimynai sunku itikti, taciau siuo patiekalu buvo suzaveti. Beje jeigu dar pagardinsit spirguciu ir svoguniuku padazu, tai is viso pirstus galima apsilaizyti!

  6. Labai skanus svilpikai! Mano seimynai sunku itikti, taciau siuo patiekalu buvo suzaveti. Beje jeigu dar pagardinsit spirguciu ir svoguniuku padazu, tai is viso pirstus galima apsilaizyti!

  7. Visiška nesąmonė. Sugadinau tik bulves foliją ir nervus. Nerašinėkit tokių vėjų kai tik gėda nuo žmonių

  8. Išėjo labai skanūs. Švilpikus ir seniau mokėjau gaminti, bet padažo tokio pati nebūčiau sugalvojusi. Dabar dažniau darysiu pagal šį receptą 🙂

  9. Esu zanavykė ir švilpikų niekada nesu gaminusi, tačiau daug apie juos girdėjusi. Šiandien radau šį receptą ir nusprendžiau pagaminti švilpikus draugui prancūzui, tad pasakiau: „Šiandien pietums bus lietuviškas patiekalas, kurio pati nesu nei valgiusi, nei gaminusi!”. Ir galiu pasakyti tik didelį ačiū už puikų receptą! Buvo skanu, abu likome nustebinti, sužavėti ir nusprendėm, kad receptas bus tikrai įtrauktas į mūsų pietų receptų sąrašą 🙂 ačiū labai!

  10. Mano situacija tokia pati kaip Kristinos, tik dar prie viso to, nei pavadinimo išverst, nei paaiškint kaip jie vadinasi. Bet mano draugas prancūzas jau pratęs, pasikviečia draugų ir jiems šaltibarščių padaro… 😀 tad švilpikai bus pats tas!

  11. pabandysiu butinai, bet as daugiau grietines desiu , nes man skaniau kai grybai kaip padazas. plius nedesiu zirniu.

  12. Bandziau pagaminti, deja, tesla isejo labai skysta, teko prideti miltu, o del to svilpikai isejo kietoki. Abu su draugu nusprendem, kad ne pats gardziausias gaminys.

  13. Na miltu tikrai daugiau nei 2 saukstu reikia. Dejau gal 5 su kaupu ir vistiek tesla limpanti pasidare, teko labai daug miltuose volioti, siaip aprasymas (paruosimo budas) labai nekoks irgi. Dvi valandas viskas uztrunka.

  14. Puikus patiekalas, kaip tik vaišinamės 🙂 Paprasta, greita, skanu. Man pakako vieno kiaušinio. Taip, tešla kiek lipnoka buvo, bet aš tik apibarsčiau miltais lentelę ir labai švelniai pakočiojau, kad tik išgauti formą, o tada tokius minkštučius dėjau skardon.
    Ir tie agurkai padaže puikiai tinka, nors pradžioje dvejojau. Ačiū 🙂

  15. o man nieks nesigavo, skardoj kepiau gal 1.5 h ir vistiek nei man jie parudo nei ishsipute, vargau su jais gal tris valandas, o galiausiai is didelio alkio ir pykcio, kad puse dienos sugaisau, ishkepiau keptuvej, tai buvo kazkiek valgoma… receptas gal ir nieko, bet matyt neturiu rankos tokiem gaminiam… bet daugiau tikrai negaminsiu…

  16. Dar tokios nesamones nesu kepusi. Svilpiku paciu receptas siaip sau. Vienas dalykas, tokiam kiekiui reikia daugiau miltu. Ka pastebejo ir kitos komentatores. O antra: kepti juos orkaiteje tik 20 min prie tokios temperaturos, tai tas pats kas valgyti zalius. Ir trecia: grybai, agurkai ir zirneliai visiskai nederanti kombinacija.
    Labai nusivyliau.

  17. As irgi nelabai supratau, ka toliau su tais agurkais daryti…
    Ketinau si patiekala siandien gaminti, bet paskaiciusi komentarus suabejojau. Nors yra ir labai geru atsiliepimu, tai kame beda, kad kitom nesigauna? Gal lipni tesla, nes bulves svieziai virtos, dar siltos? Gal reiktu bent is vakaro jas issivirti?

  18. Beata man gaunasi tobulai. Tik aš karštas bulves nusilupu, sutrinu, sudedu kiaušinius iš akies miltų ir iš karto formuoju ant miltų pabarstyto stalo švilpikus. Patepu lydytu sviestą pašildytu su česnako skiltelėmis ir pabarstau maltais kmynais. Padažas mano parastas: sviestas, grietinė ir švieži krapai, druskytė ir pipiriukai. Nespėju kepti kaip valgo šiemyna. Kepu neilgiau 20 min. O kvapas nuo česnako….,mmmmmmmmmmmm 🙂

  19. Paskaiciusi komentarus issigandau, bet nusprendziau rizikuoti. Dariau dviguba porcija (1kg bulviu), bet dejau tik viena kiausini, ir 3 ar 4 saukstus miltu. Nelipo prie ranku, buvo lengva formuoti ir puikiai iskepe! (Nors teko kepti apie 30 min, ne 20) 🙂

  20. Bulvės su lupena viriau garuose.
    Neteko niekada daryti šio patiekalo namie, niekada ir močiutės nedarė. Dabar manau, kad, matyt reikia būt gera ragana ir kokius nors burtažodžius ar tešlą ketinančius užkeikimus šnibždėt, ne kitaip! Aš gi nesu virtuvės naujokė, bet čia matyt aukščiausio pilotažo reikalas..

    Ėmiau 1 vnt. „S” dyžio vištos kiaušinį.
    Toliau viskas pagal receptą bet gaunasi tąsi klijų masė!
    Kočioti tokią tąsią lipnią masę misija neįmanoma! Beata, gal ten buvo du pupelės kiaušiniai ar kokios nors ypatingos veislės bulvės?
    Padėtį bandžiau gelbėti miltais. Įdėjau 4 šaukštus, + dar „iš akies” bet iki kočiojimo konsistencijos, kaip iki mėnulio…
    Išsigelbėjau štai kaip: šlapiomis, ne drėgnomis rankomis (nes kitaip tešlą vis tiek lips), kočiojau rutuliukus ir juos apvoliojau miltuose bei suspaudžiau iki blynukų storio.. Toliau viskas OK. Manau, gavosi.
    Bet tikrai norėčiau savo akimis pamatyt kaip sutrynus bulves su kiaušiniu 2 šaukštai miltų paverčia tešlą kočiojama.. Siūlau laidoj viešai parodyt, nes kol nepamatysiu – nepatikėsiu, kad tai yra įmanoma! 😀

Rašyti komentarą