8241
Beatos virtuvė

Bulviniai blynai

(5)

Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų ar grybų. Man patinka, kai blynukai nedideli, o kitoje pusėje matyti įdaras

Reikės:
  • 6 bulvių
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • šaukšto manų kruopų
  • 3 labai plonai supjaustytų grybų
  • 1 labai plonai supjaustytos nedidelės cukinijos

Šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“.

  1. Bulves smulkiai sutarkuojame. Jei labai daug skysčio, jį nupilame.
  2. Į tarkius beriame manų kruopas, mušame kiaušinius, pasūdome ir išmaišome.
  3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilame porą šaukštų blynų tešlos. Kol apatinė blyno dalis skrunda, ant kepančio blyno dedame grybų ir cukinijų griežinėlius. Kai apatinė pusė jau apkepusi, atsargiai apverčiame blyną su daržovių griežinėliais, dar pakepiname. Skaniausia valgyti su grietine.

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2.67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Dovile parašė:

    Bulviniai blynai suskamba naujai. Geras receptas. Aciu Beatai.

  2. Dovilė parašė:

    o kam tie manai? ka jie duoda?

  3. Laura parašė:

    Beata, O kaip smulkiai reikia tarkuoti bulves? Ar burokine tarka ar taip kaip cepelinams ir kugeliui su tarkavimo masina? Aciu

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.