8241
Beatos virtuvė

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)
Reikės:
  • 500 g bulvių
  • 50 g miltų
  • 100 g minkšto sviesto
  • 3 skiltelių česnako
  • ryšelio petražolių
  • žiupsnio druskos
  • aliejaus

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o česnakinis žalias sviestas – stiprus skonio akcentas. Beje, čia labai tiktų ir pelėsinio sūrio trupiniai.

Jei bulvės šviežios, gerai jas nuplauname šepetėliu ir supjaustome storais griežinėliais. Miltus sumaišome su druska. Bulvių griežinėlius sudrėkiname vandeniu ir pavoliojame miltų ir druskos mišinyje.

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame bulvių griežinėlius, apšlakstome aliejumi ir kepame apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Petražoles ir česnakus susmulkiname, sumaišome su sviestu. Patiekdami ant iškepusių šiltų bulvių šaukšteliu ar peiliu uždedame žalio prieskoninio sviesto.

BV_Autumn_6002

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3.80 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Eve parašė:

    o kur alieju panaudoti?

  2. mėta parašė:

    Laba Beata, o tokiuose molinukuose (kaip foto) ar galima kepti? Ir, jeigu galima, koks principas būtų?

  3. RZ parašė:

    Nuostabu! Tik patarimas – pjaustykite tikrai storais griežinėliais, nes aš, supjausčiusi 2-3 mm storio, valgiau beveik traškučius 🙂 P.S. Užbarstytas Džiugas irgi labai tinka. Ačiū Jums, Beata, už puikią vakarienės idėją 🙂

  4. Vita parašė:

    O kažin, ar su kitom daržovėm pavyktų ta traški plutelė?

  5. Viktorija parašė:

    Labai skanu! Ačiū 🙂 Sviestą dar pagardinau krapais

  6. onute parašė:

    pabandysiu ir tada pasakysiu

  7. Ieva parašė:

    Labai labai skanu. Jei supjaustysite plonai, gausiss tikri traskuciai- prie naminio vegetarisko burgerio…. niam niam niam niam

  8. Aiste parašė:

    O kaip pagaminti prieskoninį sviestą? Tiesiog palydyti ir sumaišyti su prieskoniais, atvėsinti? ar yra kitoms receptas ar paslaptis? dėkui

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.