8241
Beatos virtuvė

Bulvės favoritės su 2 padažais

(16)

Puikus būdas neriebiai iškepti ir skaniai valgyti bulves.

Reikės:
  • 1 kg bulvių
  • žiupsnio šviežių arba džiovintų rozmarinų
  • žiupsnio šviežių arba džiovintų čiobrelių
  • šaukštelio medaus
  • pusės citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
  • Keptų paprikų padažui:
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 pomidoro
  • pusės citrinos sulčių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • saujelės kalendrų
  • druskos
  • Švelniam padažui:
  • 1 nedidelio agurkėlio
  • 100 g varškės
  • 4-5 šaukštų kefyro
  • pusės citrinos sulčių
  • druskos

Kepame bulves:

1. Bulves supjaustome skiltelėmis, sudedame į dubenį. Beriame prieskonius, pilame citrinos sultis, medų ir labai gerai išmaišome.

2. Suberiame bulves į skardą ir pašauname į gerai įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę maždaug pusvalandžiui, arba, kol bulvės gražiai apskrus.

Gaminame paprikų padažą:

1. Pakepiname papriką ant ugnies ir atvėsiname. Nulupame apanglėjusią odelę.

2. Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę, išimame sėklas.

3. Papriką kartu su pomidoru susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu, ten įspaudžiame citrinos sultis, beriame druską ir smulkiai supjaustytas kalendras, dar šiek tiek paplakame.

Gaminame švelnųjį padažą:

1.Nedideliame dubenėlyje sumaišome varškę su kefyru. Gautą masę pertriname per sietelį arba labai gerai išplakame elektriniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

2. Agurką nulupame ir sutarkuojame arba supjaustome labai smulkiais gabalėliais.

3. Į varškės ir kefyro masę įmaišome agurką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir labai gerai išmaišome.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    O bulvės neprisvyla prie skardelės be aliejaus kepdamos?

  2. gabrielechm parašė:

    tikrą naujieną išgirdau, kad bulves su medumi derintii, niekada nemaniau, kad taip daro :O
    tačiau nuotraukoje 3padažai tai kaip čia išeina?

  3. layra parašė:

    Norejau jusu Beata paklausti o kur jus pirkot kalendras,bazilikus,anciuvius……visas prieskonines zoleles Anglijoje(tuo metu kai gyvenote ).as pati cia gyvenu ir nerandu.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Layra, aš nežinau kaip jūs galite nerasti prieskoninių žolelių anglijoje, o kur jūs ieškote? Jų yra kiekvienam supermarkete, visokių rūšių…Bazilikai buna supakuoti arba vazonėliuose, vadinasi Basil, kalendra Corriander, ančiuvius rasite prie tuno ir sardinių…tikrai rasite…

  4. Gitana parašė:

    Trečias padažas, kaip suprantu yra Daumantų pomidorų padažas:)

  5. Indre parašė:

    Laba diena, acu uz dar viena galimybe skanauti bulves. Sako, kad tai kiauliu pasaras, bet man bulves labai skanu. Virtos, keptos, skudintos ir stai dar vienas budas. Nesu gabi seimininke, bet aciu Beata, Jus man pavyzdys, kad maisto gaminimas, tai ne laiko praradimas, o seimos susiburimo vieta ir teigiamu emociju puodyne 🙂

  6. Diana parašė:

    Man įdomu, ką daryti, kad bulvės orkaitėje apskrustų, o ne apdžiūtų?

  7. Morka parašė:

    Reikėtų bent 5-ias ar 10-imt minučių pavirti vandeny, tada dėti į orkaitę(200…220C).

  8. Saule parašė:

    Sveiki. 🙂 Noreciau paklausti. Ar bulves reikia virti pries dedant i orkaite?

  9. Indre parašė:

    o ka daryti jei nera ugnies namie? gal galima orkaiteje apkepinti paprika be riebalu, ar ant ketuves?

  10. Andrius parašė:

    Jūs laidoje į padažą dėjote česnaką ir žoleles. Kodėl nepaminėjote šiame recepte?

  11. gabriele lel parašė:

    ar galima be medaus kepti orkaiteja

  12. Jurgita parašė:

    šiaip tai bulvių nemėgstam, na , bet šitos fantastinės. ačiū

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.