Spausdinti

Bulvės favoritės su 2 padažais

0
komentarai
16
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Keptoms bulvėms:

1 kg bulvių
žiupsnio šviežių arba džiovintų rozmarinų
žiupsnio šviežių arba džiovintų čiobrelių
šaukštelio medaus
pusės citrinos sulčių
druskos, pipirų

Keptų paprikų padažui:

1 raudonos paprikos
1 pomidoro
pusės citrinos sulčių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
saujelės kalendrų
druskos

Švelniam padažui:

1 nedidelio agurkėlio
100 g varškės
4-5 šaukštų kefyro
pusės citrinos sulčių
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame bulves:

1

Bulves supjaustome skiltelėmis, sudedame į dubenį. Beriame prieskonius, pilame citrinos sultis, medų ir labai gerai išmaišome.

2

Suberiame bulves į skardą ir pašauname į gerai įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę maždaug pusvalandžiui, arba, kol bulvės gražiai apskrus.

Gaminame paprikų padažą:

1

Pakepiname papriką ant ugnies ir atvėsiname. Nulupame apanglėjusią odelę.

2

Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę, išimame sėklas.

3

Papriką kartu su pomidoru susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu, ten įspaudžiame citrinos sultis, beriame druską ir smulkiai supjaustytas kalendras, dar šiek tiek paplakame.

Reklama
41011

Gaminame švelnųjį padažą:

1

Nedideliame dubenėlyje sumaišome varškę su kefyru. Gautą masę pertriname per sietelį arba labai gerai išplakame elektriniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

2

Agurką nulupame ir sutarkuojame arba supjaustome labai smulkiais gabalėliais.

3

Į varškės ir kefyro masę įmaišome agurką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir labai gerai išmaišome.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. tikrą naujieną išgirdau, kad bulves su medumi derintii, niekada nemaniau, kad taip daro :O
    tačiau nuotraukoje 3padažai tai kaip čia išeina?

  2. Norejau jusu Beata paklausti o kur jus pirkot kalendras,bazilikus,anciuvius……visas prieskonines zoleles Anglijoje(tuo metu kai gyvenote ).as pati cia gyvenu ir nerandu.

  3. Laba diena, acu uz dar viena galimybe skanauti bulves. Sako, kad tai kiauliu pasaras, bet man bulves labai skanu. Virtos, keptos, skudintos ir stai dar vienas budas. Nesu gabi seimininke, bet aciu Beata, Jus man pavyzdys, kad maisto gaminimas, tai ne laiko praradimas, o seimos susiburimo vieta ir teigiamu emociju puodyne 🙂

Rašyti komentarą