Žvaigždėto dangaus, šilčiausio Baltijos vandens ir Lietuvos šiltnamiuose skaniausiai prinokusių pomidorų mėnuo – tegul vasara tęsiasi visu pajėgumu. Pomidorai nenusakomai gardžiai dera su minkštu ožkų pieno sūriu ir saldžiais persikais. Spalvos glosto akį, o skoniai pamalonina gomurį. Toks derinys tinka tada, kai reikia greitai ir efektingai.
Brusketa su persikais, pomidorais, ožkų pieno sūriu ir citrininiais čiobreliais
Reikės:
Gaminimas
Pomidorus supjaustome ketvirčiais ir sumaišome su balzaminiu actu. Apie 15 minučių padedame į šaldytuvą pasimarinuoti. Įstrižai suraikome batoną, riekeles surikiuojame ant skardos, pašlakstome aliejumi ir 5–7 minutes paskrudiname iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Kol duona skrunda, kubeliais supjaustome persikus. Marinuotus pomidorus sumaišome su persikų gabaliukais ir čiobrelių lapeliais. Sūrį tepame ant batono riekelių, o ant viršaus uždedame paruoštą masę, užbarstome riešutais, žolelėmis. Valgom!
Nuotraukoje matyti kazkas uztepta ant duonuos, o recepte parasyta kad suri rekia uzdeti ant darzoviu virsaus. Kas uztepta ant duonuos?
Gaminau šiuos brusketukus. Tikrai labai skanu ir estetiškai atrodo. Vaišinau svečius, visiems patiko. Ten ir užteptas ožkų sūris. Išimtas iš šaldytuvo jis puikiai tepasi.
Labai suviliojo 🙂 Gaminsiu ir aš savo išsikraustymo išleistuvėms 🙂 jei nepamiršiu, parašysiu atsiliepimą 😉
Labai gardu. Neradusi parduotuvėje persikų, pabandžiau su persimonais – ir nė kiek nenusivyliau! Gal net ir skaniau.
Sakykite, kuo būtų galima pakeisti persikus?Nerandu pirkti.
Sveiki, o feta ir graikiniai riešutai netiktu ?