Spausdinti

Gal kiek ir netradicinis, bet puikus būdas, kaip paįvairinti savo mitybą – pagardinti užkandžiams ruoštas brusketas žuvų taukais. Ir va, prašau, drauges ar šeimos narius ne tik skaniu maistu vaišinate, bet ir kartu gaunate dienos normą naudingųjų Omega-3 rūgščių.

Tai va toks buvo mano eksperimentas…

Beata gamina brusketa su zuvu taukais_3_mz

 

O kaip dažnai jūs ruošiate žuvį savo šeimai? Ar turite savo firminį žuvies patiekalą, kurį patiekate per šventes?? Ar lengva vaikams įsiūlyti žuvį? O žuvų taukų? Lauksiu jūsų atsakymų ir dviems įdomiausiems dovanosiu štai šių  „Möller’s“ žuvų taukų.

Brusketa pagardinta žuvų taukais

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

itališkos duonos
nedidelio indelio tepamo grietinėlės sūrio
2 šaukštų citrinų skonio „Möller’s“ žuvų taukų
riekės moliūgo
cukinijos
vynuogių
šlakelio citrinų sulčių
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Duoną supjaustome riekėmis ir paskrudiname orkaitėje, kad gražiai parustų ir taptų traški.

2

Moliūgą supjaustome riekėmis, pašlakstom alyvuogių aliejum ir apie 20 min. kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200C.

3

Cukiniją plonai supjaustom, sudedam į dubenį, įspaudžiam citrinos sulčių ir druskos įdedam. Paliekam pasimarinuoti.

4

Gaminame užtepėlę. Sūrį galime rinktis patį įvairiausią: tiesiog minkštą ožkos, arba fetos, arba švelnų grietinėlės tepamą sūrelį. Sukrečiame į dubenį, įpilame 2 šaukštus „Möller’s“ žuvų taukų, įdedame drukos, šiek tiek pipiro ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

5

Gaminame brusketas – ant paskrudusios duonos tepam užtepėlę, ant viršaus dedame moliūgo, cukinijos ir per pusę perpjautų vynuogių (kauliukus išimam, jei jų yra). Ant viršaus dar pašlakstom citrinų skonio „Möller’s“ žuvų taukų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Mano vyro rūkytas karšis pats geriausias! Ir šventėms, ir kasdienai, ir vaikams, ir suaugusiems, ir mūsų katinui bei šuniui. Tada ir patys smaguriaujam, ir svečiams gardu, jei lieka. Aš tik ir taikausi rūkytus smulkiai pjaustytus česnakiukus nurinkti – man jie ypač skanūs. Kadangi žuvies užsišaldom, tai kartais ir žiemą rūkytos žuvies skanaujam, o va jau pavasariop tai valandą sūriame vandeny palaikysim, tada prieskoniais su paprika gausiai pabarstysim, česnako ir – ant dūmo! Nėra nei vienas atsisakęs dar šilto, kvepiančio karšio. Laukiu nesulaukiu!

Rašyti komentarą