8241
Beatos virtuvė

Braškių šerbetas

(2)

Paprasčiau už šerbetą nebūna nieko, na, gal plakta grietinėlė… Iš esmės, tai tik vaisiai/uogos ir cukrus – nieko daugiau…

Reikės:
  • 400 g braškių
  • 3 laimo citrinų sulčių (žalios citrinos dar vadinami jie kartais)
  • 300 g cukraus
  • 250 ml vandens

 

Kaip paruošti:
1. Braškes sutriname (geriausia virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu, skirtu gaminti trintas sriubas).
2. Iš laimo išspaudžiame visas sultis ir sumaišome su braškėmis.
3. Cukrų supilame į puodą, užpilame vandeniu, pamaišome ir ant ugnies pašildome, kad ištirptų ir užvirtų. Kai pradės burbuliuoti, išjungiame ir supilame į braškių ir laimo sulčių tyrelę.
4. Dar galima vieno laimo žievelę įtarkuoti.
5. Dedame į plastmasinį didesnį indą, kad jis kokių tik penkių cm gilumo būtų (greičiau sušals). Viskas.

Užtrunka gamyba lygiai kokias penkias minutes, šaldosi tik ilgiau, bet vėlgi – aš nesuku galvos ir neminkau ten jo pusiaukelėj (kaip neretai rekomenduoja visokie receptai ir knygos, ect.), padedu į kamerą, pamirštu, kai prisimenu, išimu, keletą minučių pastovi, sušyla ir tada jau kablioti tinkamas būna. Aha, tai va, į tą braškių šerbeta itin tinka laimo sultys, jei nėra laimo, tai tada citrinas dedu, bet būtinai kažkaip reikia, nes pastiprina skonį braškinį…Labai greita ir lengva.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Liūtas parašė:

    Labai labai ačiū už nuostabų receptą! 🙂 Vietoj braškių dėjau kivius, o vietoj laimo sulčių – citrinų, bet vistiek beprotiškai skanu!

  2. Emma parašė:

    Bandžiau,labai skanu,čia labiau ne šerbetas o sorbeto ledainiam..❤

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.