8241
Beatos virtuvė

Braškių ir rabarbarų limonadas

(6)

Bijūnai, braškės ir rabarbarai – vasaros pradžios pranašai. O dabar jau jų sezono užbaigimui puikiai tiks šis ryškiai rožinis limonadas, ypač tokiomis karštomis dienomis kaip ši. Limonadui puikiai pasitarnaus užsilikusios ar savo prekinę išvaizdą praradusios braškės.

Reikės:
  • 250 g rabarbarų
  • 150 g braškių
  • 130 g cukraus
  • 1 l vandens
  • 1 citrinos žievelės ir šlakelio citrinos sulčių
  • Ledukų, braškių, mėtų patiekimui (pasirinktinai)

  • Į puodą pilkite vandenį, sudėkite nukluptus ir stambiais gabaliukais supjaustytus rabarbarus, cukrų bei citrinos žievelę. Užvirkite ir pavirkite apie 10 min. arba kol cukrus ištirps, o rabarbarai suminkštės.
  • Sudėkite stambiai supjaustytas braškes ir padidinkite kaitrą. Pavirkite 3-5 minutes.
  • Atvėsinkite ir perkoškite limonadą per sietelį. Paspausdami gerai išsunkite tirščius – ten slypi visa spalva ir skonis. Tirščius išmeskite.
  • Paragaukite ir prireikus pagardinkite limonadą šlakeliu citrinos sulčių. Itin gardus atšaldytas ar patiektas su ledukais. Patiekiant galite pagardinti ir kartu papuošti braškių gabaliukais ar mėtos lapeliais.

IMG_2961

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 1.50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Justina parašė:

    Žinokit, Beata, šis receptas reikiamu laiku ir vietoj. Seniai ieškojau kažko panašaus…ir…štai radau!
    Ačiū, Beata, Jūs taip mane įkvepiat naujiems išbandymams, kad uchh…dulkių kamuoliai lekia iš paskos….:)

  2. Agnė parašė:

    Receptas atrodo puikus, reikės išbandyti.
    Tik niekaip nesuprantu, kodėl KOMPOTĄ pavadinote limonadu??? 🙂

    • ieva parašė:

      Agne, dar mano močiutė sakydavo – kaip pavadinsi, nepagadinsi 🙂 limonada mano vaikai geria labiau, nei kompotą, nors faktiškai tai vienas ir tas pats 🙂 gal tik kompotą galime gerti šiltą, o limonadas jau aiškiai yra šaltas gėrimas, taigi, gaivinantis. štai todėl tikriausiai anas ir nėr lygus kompotui 🙂
      p.s. man nesvietiškai gaila virti vitaminų pilnus šviežius vaisius ir uogas, todėl aš plaku kokteilius vasarą, o kompotai ir limonadai (jeigu jau norisi šaltų) lieka žiemai ir iš šaldytų atsargų 🙂

  3. Aušra parašė:

    Bus įdomu pabandyti, tik nesinori to cukraus… Gal galima dėti pavyzdžiui sevijos sirupą? 🙂

  4. Jovita-r parašė:

    Man gėrimas gavosi per kartus įdėjus visą citrinos žievelę, su ledukais skanu, nes atsiskiedžia, bet šeimai tas kartumas be ledukų neįtiko 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.