Bolivinių balandų plovas lengvas ir sotus patiekalas. Man labai patinka, kad kario milteliai smagiai kutena gomurį, o sėklų pabarstukas suteikia labai geros tekstūros – yra ką pakramtyti!
Bolivinių balandų plovas
Reikės:
Gaminimas
Pasūdytame vandenyje išverdame bolivines balandas pagal pakuotės instrukciją.
Sausoje keptuvėje pakepiname sėklas ir kokosų drožles kol švelniai apskrus. Trumpam atidedame į šalį.
Keptuvėje išlydome kokosų aliejų ir ant vidutinės ugnies pakepame sutarkuotą moliūgą ir morkas. Daržoves pasūdome ir kepame vis pamaišydami, kol suminkštės. Beriame kario miltelių, pasūdome ir išmaišome.
Į keptuvę subriame išvirusias bolivines balandas ir kepintas sėklas, išmaišome.
Dėliojame plovą į dubenėlius, gardiname pjaustytais pomidoriukais ir kapotomis petražolėmis.