Spausdinti

Blynus valgome su grietine.

 

 

Blyneliai su daržovėmis

0
komentarai
6
Porcijos
6 asm.

Tešlai reikės:

2 kiaušinių
poros šaukštų aliejaus
poros šaukštų pieno
druskos
400 ml vandens
200 g miltų (6-7 šaukštai)

Įdarui reikės:

poro
1 morkos
mažos cukinijos
sviesto kepimui
kmynų
šviežių ar džiovintų čiobelių
ožkos sūrio
druskos
pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Ruošiame įdarą: 

1

Nuplauname ir smulkiai supjaustome porą.

2

Keptuvėje išlydome sviestą, beriame poro gabalėlius. Kol poras kepa, nulupame morką ir supjaustome ar sutarkuojame tarka.

3

Morkos gabalėlius suberiame į kepančius porus, pamaišome ir, kol daržovės troškinasi, gabaliukais supjaustome cukiniją ir suberiame į keptuvę. Viską pakepiname, kol daržovės suminkštėja.

Reklama
41011
4

Paskaniname kmynais, druska, pipirais.

Kepame lietinius: 

1

Į dubenį mušame kiaušinius, aliejų, pieną, beriame druskos ir lengvai paplakame šluotele.

2

Pilame šiek tiek vandens ir vėl paplakame. Įsijojame miltus ir masę gerai išmaišome, kad tešla taptų vienalyte mase.

3

Į tešlą pilame likusį vandenį ir gerai išmaišome. Tešla turi būti pakankamai skysta.

Reklama
41011
4

Įkaitiname keptuvę. Patepame ją aliejumi.

5

Samteliu pilame tešlą į keptuvę, sukdami keptuvę paskirstome tešlą, kad tolygiai padengtų dugną, ir kepame kelias minutes, kol atlimpa kraštelis, po to apverčiame ir vėl pakepame.

Lankstome blynelius: 

1

Ant blynelio vidurio dedame gerą šaukštą troškinto daržovių įdaro, uždedame gabalėlį sūrio ir blyną suvyniojame ar užlankstome jo kraštus.

2

Taip paruoštus blynelius iš abiejų pusių apkepiname išlydytame svieste su šlakeliu aliejaus. Blynus galima apkepti ir karštoje  200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. na man sitie blyneliai patiko, tik as juos su uogiene dariau bei su kitokiu idaru, visiskai skanus, aciu uz receptuka

  2. Ačiū, Beata, už šį receptą! Vien tik jį perskaičius jis manęs nesugundė ir nesuviliojo, tačiau dėl vieno žmogaus įtakos buvau priversta jį pagaminti ir tikrai nenusivyliau. Priešingai, šis receptas dabar dažnai naudojamas mūsų namuose 🙂 Recepto nei tobulinau, nei keičiau, blyneliai gaunasi skaniausiai būtent tada, kai daromi tiksliai pagal šį aprašymą (nei uogienių, nei ko kito aš nedėjau), tik atsisakiau kmynų, be jų skonis ne ką prastesnis manau.

  3. Man atrodo, kad tai bus labai skanus ir ypatingi blyneliai! Tokius megstu ir as ir mano mama, tad galesiu nustebinti ja 6dienio ryta: atnesdama pusrycius – siuos blynelius i lova. :)) Taip pat visada isivaizduodavau, kad tas blyneliu uzlankstymas yra labai sudetingas dalykas, o stai dabar supratau kaip blyneliai uzlankstomi. Aciu uz si receptuka, net nepatingejau nusirasyti ji i sasiuvini (na kai ka trumpinau, bet tik keleta dalyku, vistiek esme isliko ta pati 🙂 )

  4. Blyneliai fantastiški! Net mano vyras, kuriam maistas be mėsos – ne maistas, valgydamas vis kartojo kaip skanu ir prašė šiuos blynelius gaminti dažniau 🙂 Ačiū už puikų receptą.

Rašyti komentarą