8241
Beatos virtuvė

Blyneliai su daržovėmis

(6)
Reikės:
  • Tešlai reikės:
  • 2 kiaušinių
  • poros šaukštų aliejaus
  • poros šaukštų pieno
  • druskos
  • 400 ml vandens
  • 200 g miltų (6-7 šaukštai)
  • Įdarui reikės:
  • poro
  • 1 morkos
  • mažos cukinijos
  • sviesto kepimui
  • kmynų
  • šviežių ar džiovintų čiobelių
  • ožkos sūrio
  • druskos
  • pipirų

Ruošiame įdarą: 

  1. Nuplauname ir smulkiai supjaustome porą.
  2. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame poro gabalėlius. Kol poras kepa, nulupame morką ir supjaustome ar sutarkuojame tarka.
  3. Morkos gabalėlius suberiame į kepančius porus, pamaišome ir, kol daržovės troškinasi, gabaliukais supjaustome cukiniją ir suberiame į keptuvę. Viską pakepiname, kol daržovės suminkštėja.
  4. Paskaniname kmynais, druska, pipirais.

Kepame lietinius: 

  1. Į dubenį mušame kiaušinius, aliejų, pieną, beriame druskos ir lengvai paplakame šluotele.
  2. Pilame šiek tiek vandens ir vėl paplakame. Įsijojame miltus ir masę gerai išmaišome, kad tešla taptų vienalyte mase.
  3. Į tešlą pilame likusį vandenį ir gerai išmaišome. Tešla turi būti pakankamai skysta.
  4. Įkaitiname keptuvę. Patepame ją aliejumi.
  5. Samteliu pilame tešlą į keptuvę, sukdami keptuvę paskirstome tešlą, kad tolygiai padengtų dugną, ir kepame kelias minutes, kol atlimpa kraštelis, po to apverčiame ir vėl pakepame.

Lankstome blynelius: 

  1. Ant blynelio vidurio dedame gerą šaukštą troškinto daržovių įdaro, uždedame gabalėlį sūrio ir blyną suvyniojame ar užlankstome jo kraštus.
  2. Taip paruoštus blynelius iš abiejų pusių apkepiname išlydytame svieste su šlakeliu aliejaus. Blynus galima apkepti ir karštoje  200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Blynus valgome su grietine.

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Irmante parašė:

    na man sitie blyneliai patiko, tik as juos su uogiene dariau bei su kitokiu idaru, visiskai skanus, aciu uz receptuka

  2. Agnė parašė:

    Ačiū, Beata, už šį receptą! Vien tik jį perskaičius jis manęs nesugundė ir nesuviliojo, tačiau dėl vieno žmogaus įtakos buvau priversta jį pagaminti ir tikrai nenusivyliau. Priešingai, šis receptas dabar dažnai naudojamas mūsų namuose 🙂 Recepto nei tobulinau, nei keičiau, blyneliai gaunasi skaniausiai būtent tada, kai daromi tiksliai pagal šį aprašymą (nei uogienių, nei ko kito aš nedėjau), tik atsisakiau kmynų, be jų skonis ne ką prastesnis manau.

  3. rasa parašė:

    labai puikus blyneliai, patiko 🙂

  4. Greta parašė:

    Man atrodo, kad tai bus labai skanus ir ypatingi blyneliai! Tokius megstu ir as ir mano mama, tad galesiu nustebinti ja 6dienio ryta: atnesdama pusrycius – siuos blynelius i lova. :)) Taip pat visada isivaizduodavau, kad tas blyneliu uzlankstymas yra labai sudetingas dalykas, o stai dabar supratau kaip blyneliai uzlankstomi. Aciu uz si receptuka, net nepatingejau nusirasyti ji i sasiuvini (na kai ka trumpinau, bet tik keleta dalyku, vistiek esme isliko ta pati 🙂 )

  5. ramune parašė:

    kuo galeciau pakeisti ozkos suri: mocarela ar siaip kokiu kitokiu.

  6. Aušra parašė:

    Blyneliai fantastiški! Net mano vyras, kuriam maistas be mėsos – ne maistas, valgydamas vis kartojo kaip skanu ir prašė šiuos blynelius gaminti dažniau 🙂 Ačiū už puikų receptą.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.