8241
Beatos virtuvė

Biscotti su riešutais ir džiovintais vaisiais

(33)

Skanu pamirkyti į kavą, arbatą, karštą šokoladą.. arba portą... ;)

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 250g miltų
  • 200g cukraus
  • 1 kupino šaukštelis kepimo miltelių
  • 150g džiovintų vaisių (abrikosai, datulės, razinos, spanguolės, slyvos ir t.t.)
  • 150g riešutų ( lazdynai, migdolai, pistacijos, žemės riešutai)
  • 1 citrinos žievelės

 

Įsijungkite orkaitę 180C, tegul kaista, nes tešlą sumaišykite netrukus. Tiesa, dar skardą pasiruoškite ir ją ištieskite kepimo popieriumi. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su cukrumi, kiaušinius lengvai paplakite. Riešutus ir vaisius pasiruoškite kitame dubenyje kartu su tarkuota citrinos žievele. Riešutų ir džiovintų vaisių nepjaustykite, tegul būna dideli, paskui, kai jau juos iškeptus pjaustysite, tai ir patys susismulkins. Ir dabar jau viskas bus labai greitai – į miltus supilkite kiaušinius ir šaukštu sumaišykite. Gali atrodyt, kad niekas nesulips, bet sulips, nebijokite. Jei tešla visai nelimpa, įdėkite truputį dar kiaušinio arba šaukštelį vandens. Kai sumaišysite ir viskas maždaug atrodys kaip tešlos gabalas, dėkite visus priedus ir dar kartą pamaišykite, jau sunkiai maišysis, bet viskas sulips į krūvą. Tešla turi būti kietoka, ir nors ir lips prie rankų, bet tik truputį, nes jei per minkšta, tai pasileis viskas ir nebus tinkama biskočiui, o toks paplotėlis išeis.  Dabar jau reikėtų su rankom daryt. Iš tešlos padarykite dvi didesnes arba tris – keturias mažesnes dešras, pailgas ir truputį plokščias. Dėkite į kepimo skardą. Palikite vietos tarp jų. Taigi, arba viena didelė, arba dvi mažesnės skardos turėtų būti. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, jie turi būti parudę, bet nesudegę ir padžiuvę, praktiškai jau beveik iškepę, bet dar minkšti.

Leiskite truputį jiems atvėsti arba galite iš karto valgyti. Jei leisite atvėsti, tai daug lengviau pavyks supjaustyti juos. Pjaustykite kaip tik norite – plonai, storai, skersai, tiesiai, didelius, mažus gabalėlius – kaip norite ir tada paguldykite juos ant skardos ir, sumažinę orkaitės kaitrą iki 150C, grąžinkite juos į orkaitę galutinai sudžiūti. Pagaminsite vieną kartą, gardžiuositės prie arbatos ar kavos visą savaitę…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3,69 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (33)
Komentarai
  1. Agne parašė:

    Beata,
    Ačiū už receptą, išėjo greitai ir puikiai. Dabar ieškau šokoladinių/kakavinių biscotti recepto – galbūt šitą būtų galimą painterpretuoti? 🙂

  2. cerkauskas parašė:

    o kiek reikia papildomai dziovinti supjaucius?

  3. Egle parašė:

    Aciu uz dar viena tobula receptuka! Labai labai labai skanu!

  4. Agnė parašė:

    Labai paprasta ir labai skanu ! Ačiū !

  5. Kristina parašė:

    Puikus receptukas, tik aš vietoj riešutų dėjau saulėgražas ir razinas. Sūnus įvertino puikiai. Žinau, kad ir mažajam tiks ir patiks :). Ačiū už receptuką .

  6. Agnė parašė:

    Reikės būtinai išbandyti, nes man labai patinka Riduto skanėstai, ten neparašyta, kad biscotti, bet atrodo beveik taip pat, tai noriu pabandyt su šokolado gabalėliais ir riešutais.

  7. super parašė:

    labai skanu ir greita tikrai rekomenduoju kas nemėgsta kuistis virtuvėje o skaniai papusryčiauti.ačiū.

  8. justina parašė:

    tikrai paprasta ir skanu kramsnoti su kava:)

  9. super:) parašė:

    super:), labai patiko. turiu du labai didelius vyrukus, megstancius skaniai uzkrimst. viskas pavyko iskart, labai skanu, maniskiai kramsnoja su pienu. liepe perduot Beatai aciu:)

  10. Daiva parašė:

    Ačiu už puikų receptą, labai patiko visiems, dabar bus mano firminiai ir megztamiausi 🙂

  11. Doroteja parašė:

    Gavosi neapsakomai skaniai. Tituluoju siuos biscotti „Mano Kulinarines savaites atradimu“. Aciu uz receptuka 😉

  12. Sūrūs biscotti parašė:

    Laba diena,
    Labai puikus receptas, gavosi šauniai, net man gaminančiai tik išskirtiniais atvejais 🙂 gaminau, kai ėjau pas draugus į svečius, o kažko pirktinio ir „beveidžio“ nesinorėjo neštis… deja, bet skanieji biscotti buvo sunaikinti per pusvalandį 😉
    Esu girdėjusi, kad kepami ir sūrūs biscotti (lyg ir su pistacijom ir dar kažkuo), internete radau, bet man nepatiko, kad dedamas sviestas ir džiovinti pomidorai, gal, jūs Beata, esate kažkada publikavusi sūrių biscotti receptą? Labai norėčiau išmėginti… 🙂

  13. per saldu parašė:

    Man buvo per saldu. Dėčiau mačiau cukraus. Nes džiovinti vaisiai iš savęs yra labai saldūs, dėjau razinas, džiovintas spanguoles ir abrikosus.

  14. indre parašė:

    mano skaniausias saldumynas – biscotti. kepu daug ka, bet net neįsivaizdavau, kad tai taip paprasta, greita ir be riebalu! mano metų atradimas !
    Ačiū!

  15. bonvojaz parašė:

    uztenka 130 g. cukraus, jeigu dedat dziovintu vaisiu 😉
    tobulas receptas!

  16. JulietRomeo parašė:

    Keletą kartų buvau nusipirkusi UK bicotti, bet netapo jie mano megstamu saldumynu kol negavau dovanų nuo savo krikšto mamos 🙂 Dailia juostele perrištame maišelyje atkeliavusios lauktuvės mane pakerėjo, suvalgiau nepalikdama nei trupinėlio. Grįžusi į Lietuvą pasiteiravau, kur galėčiau įsigyti tokių skanėstų ir gavau netikėtą atsakymą, kad pati iškepė pagal Beatos receptą 😀 Nuo tada ir aš žinau, kaip palepinti save bei savo sesę, kaip net po sunkios darbo savaitės per trumpą laiką paskleisti savaitgalinį aromatą po namus 🙂 Ačiū 😡

  17. Rasa parašė:

    Nuostabus receptas 🙂 Ačiū, Beata 🙂

  18. Kulinare parašė:

    Puikus receptas 🙂 Ačiū Beata!!!!!!

  19. einoras parašė:

    labai skanu, o cukraus reikia dėti 1/2 o ne 1 pilną

  20. Asta parašė:

    ojojoi, kaip skanu, net negalvojau, kad taip paprasta pagaminti. Ačiū, Beata, už receptą!

  21. Ieva parašė:

    Ačiū už receptą Beata, labai skanu gavosi, bet šeimoje aš tik viena juos galiu valgyti, nes kietoki 🙂 Gudrybė, išspaudžiau pusės citrinos sultis, gavosi gaivesni ir minkštesni, jau nebe viena valgau 🙂

  22. Diana parašė:

    Supperiniai!Labai skanus!:)

  23. Mamuto parašė:

    Puikūs! Tiko visiems, net mano mažiausiai pagalbininkei 🙂
    Beje, tešla gavosi minkšta ir lipni, nes sudėjau nuplautus riešutus. Išgelbėjo orkaitės grilio režimas. Tik kepiau trumpiau 😉

  24. Rūta parašė:

    Sveiki, ar galima pakeisti paprastus(kvietinius) miltus į avižinius? 🙂

  25. Rasa parašė:

    Sveiki,
    nu nieks nesigavo. Net nesulipo tie kiaušiniai su miltais. Gaila produktų. Viską sumaitinau šiukšliadėžei, Nežinau, kažkoks prakeikimas mane lydi: visi Jūsų receptai man – tai totali nesėkmė.

  26. Diaan parašė:

    Kiek laiko šie sausainiai gali stovėti?

  27. Arūnė parašė:

    Oi puikus receptas. Šiuo receptu ir dvi mano sesės išbandė. Liko patenkintos kaip ir aš

  28. Rasa parašė:

    Kepiau iš pilno grūdo miltų, dar įdėjau 1citrinos sultis-gavosi puikiai.. Dėkoju..

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.