Spausdinti

Šis pyragas, kaip ir dauguma geriausių dalykų, į mano virtuvę atkeliavo iš draugų namų. Štai tokį labai lengvai sumatuojamą pyragėlį prancūzų darželinukai savarankiškai kepa jau nuo dvejų su trupučiu metų.

Kaip jį pagaminti, demonstruoja Ieva iš Paryžiaus. Reikia tik natūralaus jogurto, kurio indelis naudojamas kaip matavimo vienetas.

 

 

 

Vieno jogurto indelio pyragas

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

1 indelio (125 g) natūralaus jogurto
3 jogurto indelių miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
2 jogurto indelių cukraus
3 kiaušinių
1 jogurto indelio rapsų, saulėgrąžų ar riešutų aliejaus arba lydyto sviesto
sviesto kepimo formai patepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įjunkime orkaitę ir nustatome 200 laipsnių temperatūrą.

2

Kepimo formą patepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.

3

Jogurtą supilame į dubenį.

4

Jogurto indeliu pamatuojame cukrų, suberiame jį į jogurtą, pamaišome šaukštu ar plakimo šluotele.

5

Supilame aliejų, įmušame kiaušinius ir dar kartą pamaišome plakimo šluotele.

6

Jogurto indeliu pamatuojame miltus, suberiame į gautą masę kartu su druska ir kepimo milteliais. Šįkart viską kruopščiai išmaišome.

7

Tešlą sukrėčiame į kepimo formą ir šauname į orkaitę kepti apie 25–30 minučių. Kepame 20 cm skersmens vienoje arba dviejose mažesnėse formose.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Paimprovizavome ir pusę tešlos „nudažėme“ kakava, o kitą pusę tešlos paskaninome razinomis. Kepėme ne didelį pyragą, bet keksiukus. Rezultatas puikus!

  2. Labai skanu, tobula! Vakar gaminau 😉 šiandien pabandysiu ir įdėsiu mellers saldainių 🙂 ačiū už receptą!

Rašyti komentarą