Gardžiausia lietuviška užtepėlė su traškiomis ir maistingomis sėklomis. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, keptomis jaunomis bulvytėmis ar tiesiog užtepta ant riekės juodos duonos.
Sausoje keptuvėje pakepiname moliūgų ir kanapių sėklas, kol šios ims spragsėti. Prižiūrime, kad nesudegtų.
Į elektrinio trintuvo indą sudedame grietinę, varškę, česnako skiltelę, žiupsnį druskos, suberiame skrudintas šiek tiek pravėsusias sėklas ir viską gerai sutriname.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia